När gäspningarna sväljer hela syretillgången!

Efter en påfyllande helg borde man väl ända skutta ur sängen, skynda raskt till jobbet och ila glatt med allt som står på agendan för dagen. Så blev det inte denna måndag. Förvisso slog jag upp mina små ljusblå medan det fortfarande kan kategoriseras som natt utanför fönstret och det var stört omöjligt att somna om. Skuttade ur säng, hann hur mycket som helst här på morgonen och så skyndade glatt till jobbet. Höll mig pigg och alert nästan till lunch och sedan, sedan slog stora Tsetseflugan till. OMG, hur kan man bli så sömnig att man knappt kan hålla ögonen öppna? Jag skäms, höll på att kväva hela personalrummet med mina stora gäsp a la visa hela maginnehållet.

2015-09-19 15.53.58

Icke desto mindre krävdes det en stooor botanisering i kexskåpet för att överhuvudtaget klara av eftermiddagens möten. Såhär har det varit vareviga måndag sedan jobbstart i augusti – ett mönster jag kanske inte är helt supertoppen nöjd med. Sjukt jobbigt att starta veckan som en zoombie. Nåväl….Efter en låååång jobbedag med tillhörande handling så for Gabbe och jag ut till mormor och morfar för att hämta räkningsprylar etc. Vi passade också på att sortera tvätt samt att byta årstid i deras garderober. Pjuh! Det tog sin lilla stund eftersom lilla mor väldigt gärna ville pröva alla sina kläder också. Glada och pigga efter en gemensam fika for vi hem och konfererade  med finaste svärmor för att beställa nya byxor till lilla mor. Plocka upp handlade varor, dukade bordet, fixade tvätten och preppade kvällens grillmiddag innan jag sjönk ner i Lassesoffan en stund.

2015-09-20 09.05.07

Nu är maten i magen, vovven kvällsmotionerad och allt undanplockat. Jag gäspar fortfarande gigantiskt och kommer säkert att göra fram till sänggående, sedan kan jag mycket möjligt bli pigg och med klarvakna ögon. Har jag nämnt att jag är en komplex person? Glömde ju berätta att söndagen bjöds på en härlig morgonrunda medan Gabbe värmde upp inför dagens två fotbollsmatcher på Åvallen. Några timmar i ömsom regn och hu kallt inga vantar och ömsom i sol och sköna vinden på kinden. Eftermiddagen bjöd på läxor och städning, för att sedan ha kompishäng med finaste familjen Olofsson. Vi bjöd på himmapizza och var och en fick ge sina önskningar till pizzabagaren (läs maken). Underbart mysigt att träffas en söndag…..

2015-09-20 19.32.12

För första veckan efter semestern så har jag inte ett enda kvällsmöte inplanerat. Whoop, whoop! 11 kvällsmöten på 6 veckor sätter sina spår, men nu är jag galet glad över två kvällslediga veckor på raken. Lovely!

Kram Mia

2 thoughts on “När gäspningarna sväljer hela syretillgången!

 1. Känner med att luften gått ur mig lite… Måste ladda om och lilla pärlan här hemma med. Nu har vi fått hostmedicin och kortisonnässpray så jag hoppas hon ska känna sig piggare snart.
  Men nu är vi hemma tom onsdag, då har de idrottsdag hela dagen o det känns ju ändå inte så käckt att starta ut med liksom…
  Funderar mycket kring allt skolarbete och alla läxor de har med.. Tycker inte det är riktigt rimligt med allt de har, de går ju bara i fyran…
  Vad har ni för inställning kring det med läxor på er skola? Skriv gärna något om hur ni gör med det oh hur ni tänker kring det. O vad säger skollagen?
  Många frågor… Svara bara om du har lust.
  Kramar o sov så gott!
  /Anna

  • Andas raring! Och dra i handbromsen. Håll lilltösen hemma och samla kraft. Det kommer ett inlägg om vardagspusslet och läxor på torsdag. Kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *