När man känner sig lite halv!

För första gången ever har Svettpärlan haft skolstart utan vår administrativa chef och tillika min kompanjon Maria. Hon befinner sig i LA och överlämnar sin gullunge Ebba på college och själv känner jag mig lite halv, det måste tillstås. Halv för att halva ideén med delat ledarskap är att man kompletterar varandra. Halv för att hennes ansvarsområden och mina diton är skilda åt, men har ändå beröringspunkter för oss bägge. Halv för att jag är så van att diskutera beslut och ställningstagande med henne. Nu befinner hon sig mååånga mil bort (finns inte en janne att jag pallar fundera ut hur många) och minst 9 timmar efter enligt tidszon. Att hålla kontakten är inte mördande enkelt, om man säger så….

Det delade ledarskapet är en av Svettpärlans framgångsfaktorer, helt klart. Om ni undrar alltså. Det inte så många som har undrat just det där kring våra framgångsfaktorer, vilket i sig är djupt chockerande och mycket mycket märkligt anser rektorskan. Hur kan man som politiker eller skoltjänsteman inte vilja veta? Varför tror skolSverige (tjänstemän, politiker och verksamma) att varje enhet måste uppfinna hjulet då det kommer till organisation, resultat och framgång men att man då det kommer till fancy projekt (exempelvis alla skolstartsprojekt med fantastiska symboliska små presenter till eleverna. Missförstå mig inte, det är en superfin tanke, bara så förbaskat förutsägbart när många ska glöra ungefär nästan likadant. Så fantasilöst tycker hon som anser vardagen viktigare än projekten) bara kan kopiera det där rakt av? Högst förbryllande!!!!! Nåväl, Maria är inte på plats men det är alla mina härliga medarbetare. Tillsammans har vi gett våra Svettpärlor en härlig skolstartsvecka på  3 dagar och vi tar nu en välförtjänt helgledighet. Det riktigt sjuder av pedagogisk iver,  omtänksamhet och nytänkande. Jag verkligen längtar till nästa vecka….

En nöjd rektorska konstaterar att första fredagen fick den approach hon förutsatt sig. Lugn och mysig dag, ihopsamlande och ingen start av nya projekt. Tid för samtal under såväl fika som lunch, mysiga små besök i klassrumm och korridor och så tidig hemgång. Det där försökte jag hålla förra läsåret och lyckades nästan varje vecka – så viktigt att gå ner i varv anser jag och inte avsluta en jobbevecka mitt uppe i en massa projekt. Gabbe tog med kompisCalle hem, TB hade golflektion och maken golfspel. Här hemma njöt vi av sol, altanhäng, studsmattehopp mitt i vattenspridaren och så mysbesök av såväl Farbror Kulan som Calles mormor Gun och morfar Uffe.

2015-08-21 16.01.48

Nu har vi precis avnjutit färska småländska kräftor, nypillede reijer med aioli, crudolindad grillad sparris med bea, heta köttfärspajen, sallad och så lite ost, kex och röra. Vi skålade i Peroni, Prosecco och hallonsoda, pratade en massa och skrattade halvt ihjäl oss åt rektorskans tanköde igår eftermiddag. Nu soffhäng, imorgon fotbollscup för Gabbe och sedan en skön oplanerad helg.

2015-08-21 16.06.59

Happy friday folket! Kram Mia

4 thoughts on “När man känner sig lite halv!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *