Att inte använda sin makt är också en form av maktmissbruk

När man har makten att vara med och påverka, då är det minsann ynkligt om man inte använder den anser rektorskan. Själv undlåter hon inte en enda gång att predika om det som ligger henne så enormt varmt om hjärtat – om gemenskap, om olikheter och förstås om samexistens.

2015-08-19 09.15.02

 

Idag höll vi skolstartsfest på världens allra bästa Svettpärlan! Det var kramar och tjatter, sommarlovsprat och läsårstankar i klassrummen allra först och sedan träffades vi på läktaren för att fira in det nya läsåret tillsammans. Jag älskar de där stunderna då vi ses allesammans där, kikar oss omkring och varje gång konstaterar att ”Det är vi som är Svettpärlan!” Rektorskan höll välkomsttal, vi lekte en jätterolig allsångstematävling med Marie, Helena och Herr Grahn och så njöt vi av glass förstås.

2015-08-19 09.35.32

Rektorskans tal handlade förstås om gemenskap, olikheter och samexistens. Om att Svettpärlan är vår vardag, där vi tillbringar så mycket tid och att det då måste få vara en bra plats för ALLA att vara på. Att här kamperar vi tillsammans. Det där betyder inte nödvändigtvis att vi är lika, inte ens att vi tycker, tänker och känner lika. Olikheter är bra och olikheter är en styrka. Det är okej att vara tillsammans fast att vi är  olika. Samexistens handlar om att inse att ALLA är lika mycket värda – att ingens vilja är mer värd än någon annans och att ingens åsikter eller val är mindre värda än någon annans. I en samexistens bejakar vi varandras olikheter och inser att vi kan dra nytta av det där, att det berikar vår värld. Att gemenskap ankommer på oss alla att skapa och återskapa och att allt börja med var och en av oss.

2015-08-19 09.05.24

Vi passar förstås också på att hälsa alla nya elever (26 i förskoleklass, 3 i åk 2, 1 i åk 4 och 1 i åk 8) välkomna till Svettpärlans goa gemenskap. Det blir applåder och hurrarop – underbara ongar! 259 elever huserar nu hos oss och det där är verkligen all time high.

2015-08-19 13.31.45

Blommor och choklad, en gest från en av våra nya familjer så som man gör i deras hemland. Så vackert!

2015-08-19 14.35.26

De här pjucksen har varit på skolstartsfest idag! Rektorskan toppade dagen med kökstjänst medan maken var hos ryggdoktorn och sedan avslutades dagen med en härlig personalsittning där vi pratade igenom dagen, klasserna och stämningen. Underbart mysigt! Imorgon kör vi skola enligt schema…..

Efter hemskjutsning av världens finaste syster upptäckte jag att min dito minst lika fina svärmor hade huserat här hemma med kanelbullebak. Åh kära nån vad jag älskar den där doften…..Smaken med för den delen. Farligt goda. TB jobbade till 16, maken for till golfbanan och Gabbe och jag for ut till mormor och morfar. Fika, uppack av tvätt från moí, checka packning inför deras weekendtrip, handla, hämta pengar och fixa pappershögen. Det är en ynnerst att prioritera tid med de som har gett en en fantastisk barndom och jag ser alltid till att inte stressa när jag är där. Visst hade solstolen på altanen varit härlig, men glädjen i mor och fars blick när man kommer är obetalbar. Jag har ju också turen att ha en make som ständigt uppmuntrar mig att släppa det jag har för att hjälpa dem, socialisera med dem, Man vet ju inte hur lång tid man har kvar med dem och jag känner att jag har inget att ångra kring mina val i hjälp och tid med dem. När de går för att inte komma åter vill jag nämligen inte ångra mina prioriteringar……jag har liksom sett vad det där gör med människor.

2015-06-14 16.35.29

 

Väl hemma blev det en dejt med vedhögen. Den har legat och gottat till sig och nu är det hög tid att säkra hösten/vinterns/vårens allt brashäng här i Happyvardag. Sin vana trogen sätter rektorskan upp mål med ett uppdrag och idag var det 20 famnar som skulle in. Och lika mycket sin vana trogen gillar hon att överträffa sig själv, ge en bonus…. så det blev 30 istället. Puh! In och preppade en texmexbuffé och hann klart precis till att alla var redo för gemenskapsmiddag. Snabba undanplocken, snabba kvällsrundan med Milou och nu låååångsamma soffmyset.

Behöver jag säga att jag nog somnar ovaggad ikväll…..Kram

 

3 thoughts on “Att inte använda sin makt är också en form av maktmissbruk

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *