See ya@home

God morgon Naples!

2015-07-10 09.13.43

Rektorskans log upp sina ljusblå väldigt tidigt kan meddelas, varför det inte är någon vågad gissning att det lär bli en låååång dags färd mot natt. Det mesta är färdigt här i huset och övrigt kan icke göras förrän vi har duschat, käkat frulle och fixat det sista så….Grabbarna sussar fortfarande sött och jag har inte alls förr avsikt att störa dem ännu.

Det är dags att summera vårt semesteräventyr. Att närma sig slutet är en märkligt tudelad känsla, samma återkommande känsla år efter år på våra långsemestrar. Det känns som om vi har varit här i en evighet, det vanliga livet känns så oändligt långt borta. Någonstans försöker vi intensivt hålla kvar vid hoppet om att de sista dagarna skall snigla sig fram. Och samtidigt, i en annan del av hjärnan, gror det ett litet uns av längtan efter allt det där där ”himma”. Det poppar upp minnesbilder, flashar en känsla av att vakna till fågelsången utanför det vidöppna fönstret, tassa upp och slå upp altandörrarna på vid gavel, njuta av min havsutsikt. Förnimmer doften av hemma, värmen i alla omfamningar av nära och kära och det harmoniska i vetskapen om att sommarlovet fortsätter en stund till. Plötsligt skall dessa två, från varandra ytterst avlägsna, känsloyttringar balanseras – att samla in lite till och konservera likväl som att inte kunna komma hem fort nog. Galet motsägelsefullt på något sätt mina vänner.

Vi älskar Florida i allmänhet och Naples i synnerhet, vilket eventuellt har framgått genom årens alla resebeskrivningar. Är ni nytillkomna läsare kan jag berätta att här på bloggen hittar ni våra olika resor juni/juli 2015, 2014 och 2013 och dessförinnan mars/april 2012 och 2011.

Naples bjuder på det bästa vad gäller småskalighet, närhet, värme och de många alternativen. Man kan bo på gated resort straxt utanför (vi har prövat såväl Briarwood som Lely), på lyxiga lägenhetshotellet Bellasera straxt vid 5th Avenue (har vi också prövat. Väldigt bekvämt!) eller på små mysiga motell  bara några kvarterr fråb beachen. Det finns förstås en mångd olika boendealternativ att botanisera mellan och vi bokar alltid via Homeaway.com eller hotels.com

Naples beach är den klart bästa vi vet. Hela långa beachen är public och vi pratar rent, snyggt, mjuk och bländande vit sand och så Gulfen som bjuder på ganska lugnt vatten. Här är mycket solsäkert. Och vi vet, för vi har prövat en hel del annat. Fort Myers Beach, Marco Island, Cape Coral, Sanibel, Captiva, Clearwater Beach, Fort Lauderdale, Cocoa Beach mm  mm. Naples levererar alltid! Det kan vara molnigt uppe på resorten, till och med nere i Naples stad (några kvarter bort) och på beachen skiner solen. Molnen snirklar sig runt på något sätt (ni har ju sett bilderna på olika molnformationer). Endast en dag på 3 veckor fick vi en regnskur på beachen. Det kallar jag solsäkert. Dessutom är det långt ifrån crowded. Vill man ha mer trängsel går det bra att söka sig till Piren eller Lowdermilk park på beachen, där många barnfamiljer samlas. Vid flera av de olika acesserna (vi håller oss mellan 2 Ave S till 2 Ave N) till beachen finns det sötvattensduschar uppe vid parkeringen…super!

En sak till om vädret (ja, jag vet att jag är väderberoende): Det fina med Naples är ju värmen. Att trots moln, soldis eller regn så är det ju ändå lika varmt. Märklig känsla mot hemma, där man gärna fryser så fort solen går i moln.

Maten bjuder på en härlig variation här. Du kan äta fancy på 5th Avenue med vita linnedukar och FAB menyer, eller hitta en uppsjö av snabbmatsställen lite här och var. På 3rd Street finns en mysighetsfaktor som är svårslagen och på stora shoppingcentrat Mercato hittar du många uppskattade ställen. Familjen Happyvardag har ju sin alldeles egna reseledare (i form av maken AKA Le Chef). Han rekar alltid nya ställen, läser recensioner och tar med oss på härliga matäventyr. De allra bästa ställen vi stöter på är ställen där the locals hänger. Genom åren har det tagit oss från asian food, via mexmat till årets happening på Brooks Burgers. Små, gärna anspråkslösa ställen där maten är  i fokus, varken inredning eller helhetsupplevelse är något att tala om. Det är det som funkar bäst för oss helt enkelt….

Shopping skall aldrig förringas, även om dollarkursen lämnade lite att önska i år. Vi shoppar helst på Miromar (stor outlet) eller Tanger (liten outlet) samt på Coastland (mall). Och på favvoaffären PGA Superstore förstås. Res lätt hit med god plats i era väskor, ni lär inte bli besvikna.

2015-07-21 21.58.00

I år har vi ju levt enligt devisen hemester borta, varför vi knappt sysslat med något som kallas upplevelser. För turisten bjuder ju Naples på härliga båtturer och sightseeing, närhet till såväl Everglades som Sanibel och Captiva och det funkar med dagsutflykt till Bush Gardens (Tampa) om man söker nöjesfält och vattenparker. Orlando är bara 3 timmar bort och vi brukar ju ta några övernattningar där också. Betydligt högre tempo, men har man inte varit på Universal eller Disney eller Sea World så är det klart värt ett besök.

2015-07-10 18.54.25

Sinnesbilden för vår härliga semester….Det är inte med sorg i hjärtat som jag säger att nu är snart resan över för denna gång. Vi har haft 3 helt magiska veckor med oceaner av gemensamhetstid. Alla har fått sitt lystmäte och igårkväll konstaterade vi att vi är färdiga nu (för denna gång). Vi har solat och badat massor, varit uppe sent och tagit sovmorgon, käkat gott och druckit kallt, shoppat loss och njutit. Det enda vi inte är färdiga med är värmen, men å andra sidan kommer vi aldrig att bli färdiga med den så det handlar bara om att acceptera gissar jag. Nu ör det ok att åka hem och möta vår vardag igen….

Nu ska grabbarna väckas, hygien fixas, frulle käkas och huset stängas ner. Vi lämnar Lely vid 10 och skall sedan slå ihjäl några timmar, innan vi äntrar kvällsflyget som skall ta oss över Atlanten. När vi vaknar imorgonbitti når vi Düsseldorf och sedan Köpenhamn framåt förmiddagen. Tusen tack alla ni som följt oss på denna resa. Tack för härliga kommentarer och uppmuntrande ord kring mitt skrivande. Om ni vill så ses vi snart @ home.  På återseende! Puss på er….

10 thoughts on “See ya@home

  1. Säger bara som så att jag har också varit o rest – med er. Tack för alla upplevelser du har delat med dig Mia. Jag har blundat och njutit av resan – trots snålblåsten och regnandet här i Blekinge….välkomna hem!

  2. Tack för att jag fått dela resan med er. Känns som att lite värme och sol har sipprat över via bloggen och värmt lite här hemma också. Välkomna hem igen!

  3. Tackar också för resan Mia! Har följt dig länge men kommenterar väldigt sällan. Är så roligt att följa era äventyr på andra sidan Atlanten eller hemma i Svedala.
    Ha en bra resa nu och välkommen hem 🙂
    Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *