Där klockan alltid är halv elva

Eller nåt. Whatever! Klockan skulle rent principiellt kunna vara precis vad som helst eftersom vi nästan aldrig har en endaste liten tid att passa. Det är verkligen galet skönt att leva efter behov och önskemål, istället för efter klockan, måsten och planeringar. När helst jag kliver ut i vår lanai och slänger ett getöga mot klockan som står där så fnittrar jag sådär lite gott för mig själv. Ty ända sedan vi kom för 12 dagar sedan har den visat på …..ja just det, halv elva.

2015-07-10 09.14.16

Semesterlivet är bra underbart ändå. Det känns som om vi har varit här en hel sommar (och ändå är det bara 12 dagar). Vi lullar omkring i tillvaron och gör absolut så lite som möjligt med minsta arbetsinsats och ansträngning, vilket förvisso är väldigt olikt oss men ändå så himla vanebildande är jag rädd. Vi kurerar trötta kroppar och själar och jag tycker att vi på många sätt har återhämtat oss på många sätt. TBs knä är förstås fortfarande funktionsodugligt och vi håller tummarna för ny läkartid direkt då vi är hemma igen och makens rygg kan ju aldrig bli bra, men lite lindrig av värken blir det i och med inget jobb och så go värme. Gabbe olycksfågel är som vanligt full av blåmärken, sår och annat men är man aktiv och full av energi så är man. Rektorskan är utvilad, avkopplad och fram till igårkväll riktigt normal i sin mage. Ni som hänger här vanligtvis vet ju att jag den 4 januari tog itu med ett livslångt magbekymmer och började äta enligt FodMapmetoden, vilket skulle visa sig fungera alldeles fantastiskt. Knappa 2 veckor tog det och sedan var den snabba magen ett minne blott. Metoden i sig är ganska enkel, även om jag tycker det bitvis är ganska svårt att avstå från vissa saker. Dock har jag märkt då jag syndar att jag blir sämre än någonsin förr, väldigt snabbt, och det är sällan det är värt det. Jag har upptäckt att jag verkligen blir sjödålig av mjölkprodukter, artificiella sötningsmedel och för stora mängder grönsaker.

2015-07-03 06.13.09

Det är lite svårare då man är på semester. Svårare att ha koll på alla ingredienser och svårare att vara påkopplad när allt annat hos en har loggat ut och tagit semester. I några dagar har jag märkt av lite magtrubbel light och natten till idag slog det till med full kraft. Det var inte många timmar jag fick sova och dagen idag har inte varit någon rolig historia alls. Jag blir alltid matt och tagen, lite darrig och full av huvudvärk efteråt – inga bra attribut för en dag på beachen. När jag satt fast på toaletten inatt och gick igenom den senaste tidens intag fick jag mitt livs uppvaknande. Jag vet att jag har ätit melon och paprika (nono) och även kanske lite förstora doser sallader och grönsaker ( nono), men jag har hållit mig ifrån underbara HägenDaz Dulce de Leche och Baileys samt Ben&Jerry. Men drycken….plötsligt var det den som slog mig (ja, inte drycken bokstavligen, utan mer insikten av vad jag har druckit. I mängder. Och nu menar jag inte det vita vinet eller mina underbara Campar&Juice). Förra sommaren hittade vi en riktig goding i dryckhyllan och vi älskade den från start. Min favvis är Pink Grapefruit förstås….

Texten ”No Calories” borde ha stuckit i mina ögon på dirren men nä då, jag har kört på och druckit några stycken om dagen. Lovely! Kastade mig ut och började googla innehållsförteckningen och visste plötsligen inte om jag skulle skratta eller gråta – insikten i att det artificiella sötningsmedlet de använt är 4 gånger starkare än Aspartam (som jag vanligtvis reagerar direkt på) fick ju poletten att trilla ner om man säger så. Lägg därtill att jag också har tuggat tuggummi några gånger (äter ju aldrig halstabletter eller tuggar tuggummi numera pga av sötningsmedel längre). OMG….

Back to basic som gäller nu då. Och jag vet att det kommer att ta några dagar innan jag är tillbaka på något som skulle kunna likna normal nivå. F-n vad trög jag är…..

2015-07-14 12.39.33

Nåväl, dagen bjöd på åska och moln på  morgonen varför vi tog sovmorgon och drällde omkring här hemma. Mysigt! Vid 10.30 drog vi till lokala mataffären (Publix) och köpte mackor och mer solskydd (det kostar en förmögenhet under en vistelse här och ändå är vi vidbrända titt som tätt. Eller kanske just därför. Är vi snålisar måntro?). Vidare for vi till stranden och mötte upp Micke och hans girls Så mysigt att ha dem här. Lite windy today och det innebar härliga vågor att guppa omkring i. Som han gillar det där liten Gabriel…..

2015-07-14 12.41.21

Och så hade vi delfinspan! Sin vana trogen dök de upp de där två (ja, inte de två snyggingarna på bild då utan våra två delfinkompisar förstås) och gjorde lite konster. Så himla söta och så rogivande att följa dem. Men helt omöjliga att fånga på bild…..

2015-07-14 13.24.52

Strandtennis på blodigt allvar, mina vänner, bjöds det också på. Inga dåliga tävlingsskallar i familjen Söderlund måste jag säga. Himla skoj att följa….Här är det Bryn och TB som kör en hård match.

2015-07-14 13.24.42

In action, Mr TB and….

2015-07-14 13.24.33

….Miss Bryn. Det gäller att falla med stil och det behärskade denna donna fullt ut kan jag meddela.

2015-07-14 12.39.01

The little fellow höll sig mest i ett annat element och guppade omkring. Maken fick skjutsa rektorskan till biblioteket och deras toalett efter intagen lunch. Grrrr…..Efter nästan 5 timmar på beachen hade vi fångat mer sol än vi möjligtvis hade tänkt oss och hem for vi lite rödfnasiga alla till mans (och kvinns) – fast maken säger mer att han har utvecklat en underbar chokladnyans. Wish……

En skön slappekväll blev det med enbart lite shopping och utrens av produkter som rektorskan absolut inte alls skall intaga. Lite sen middag och nu hoppas jag på en lugnare natt  eftersom jag bara åt snälla saker. Mycket vatten har druckits och nu tar jag en huvduvärkstablett och tänker vila kudden. Vad klockan är…..Halv elva förstås!

2015-07-10 09.14.16

Kram Mia

 

4 thoughts on “Där klockan alltid är halv elva

  1. Hej!!! Hoppas magen blir bättre så att kraften i kroppen kommer tillbaka. Det är märkligt hur snabbt kraften formligen kan tömmas ur kroppen. Måste meddela att igår kväll kunde vi se några solar på väderkartan, vilket innebär att grillen kanske kommer till användning någon av de närmaste kvällarna. Gissa om vi längtat efter lite värme denna sommar. Kanske kan vi också få doppa oss i havet. Det var ett tag sedan. Nu ska jag ta en morgondusch o sedan fixa frukost. Ha det.

    • Åh hoppas hoppas finaste bror att värmen kommer till er….Det behöver man sannerligen. Så trist med att bara vänta och vänta och vänta. Pjuh! Magen bättre inatt och jag hoppas att det fortsätter så, precis som du säger så töms man ju så snabbt. Det är knepigt med bra alternativ då man är på semester…..Hälsa alla och ta vara på er. Kramen

  2. Haha jag skrattar en del åt tanken på om jag hade fallit där i sanden….. vojne vojne, ingen vacker syn 😉
    Jag älskar grapefrukt i alla former, men får inte äta/dricka det sedan några år pga min medicin, men ibland syndar jag..
    Kram J

    • Du, har haft några vurpor under Pokadimaturneringen idag coh det var inte att falla med stil kan jag meddela. Mer kraschlandning om man säger så…Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *