Soccermum goes caddie

Idag var det då äntligen dags. Den där dagen han har väntat såååå på infann sig plötsligen och om jag någon gång har funderat på om han skulle palla ”trycket” så försvann dessa farhågor så fort jag fick se honom under uppvärmningen. Tävlingspremiär i golf för Gabriel idag och han befann sig mitt i kontexten som det mest självklara av det självklara. Eftersom hans ömme fader också hade den goda smaken att anmäla sig till samma tävling, dansade uppdraget som caddie ner på hans ömma moder som en liten blomma för vinden. Inte för att jag inte vill vara en del av mina barns idrottsliga livsvärld, utan mest för att just golf ligger något utanför min comfort zone. Nåväl…..

2015-06-27 10.44.11

Perfekta scoring conditions, för att citera kompisJena. Lagom temperatur, ömsom soldis, ömsom moln och knappt någon vind, vilket i sig nästintill är rare moment borta på Trummenäs. Gabriel fick den stora äran att göra sin tävlingspremiär tillsammans med 3 av sina idoler, nämligen tränarOla, proffsAnton och coolJonas.

2015-06-27 10.22.41

Och vilka killar sen. Jag är så galet imponerad av deras sätt att ta hand om Gabriel, att coacha honom in i golfvärlden och att se till att vara urfina förebilder. Det var banne mig tur att jag hade solglajjorna på, ty tårar i ögonvrån hade jag heeeela rundan. Killar som dessa tre träffar man inte på ofta. Killar som på ett självklart sätt tar sig an en 9-åring och låter honom få sitt livs upplevelse tillsammans med dem, samtidigt som de ställer krav på att han ska vara med och leverera. Killar som sätter sig själva åt sidan för ett tag och har fullt fokus på att få någon annan att växa med sin uppgift. Killar som är så pass överlägsna att de skulle kunna strunta blankt i allt nedanför sig och bara hålla blicken fäst i horisonten, men som ser en möjlighet till att göra skillnad.  Killar som bär sitt klubbmärke (Trummenäs GK) och sitt ambassadörsskap som förebilder på ett sätt som inte lämnar något mer att önska. Jag är inte ett dugg förvånad egentligen. 2 av 3 av dem har jag levt nära under merparten av deras dagar här på jordklotet och jag vet, vet vilken moral och vilka ideal de lever efter, men ändå….Jag är galet stolt över er!

2015-06-27 14.46.40

Hur det gick då? Ja, de spelade riktigt bra. Gabbe träffade 17 av 18 fairways och spelade otroligt stabilt. Han fick lov att sätta många puttar och han hade en galen eaglechans samt någon retfull koppsnurr. Framförallt är han galet nöjd med sin egen insats och direkt efter avslut och en glass, gled han ner på puttinggreen och fortsatte träna som om han inte alls redan gått 18 hål. Jag är helt övertygad om att det inte var hans första och sista tävling, utan att mitt caddieliv just bara har börjat.

2015-06-27 14.11.39

Jonas och Gabbe

Ola och Gabbe

Anton och Gabbe

Efter hemkomst har vi nu alla duschat och Gabbe har redan hunnit med en 45 minuter med fotboll och M-station i trädgården. Det råder ingen som helst brist på energi hos den killen inte….Nu laddar vi som bäst för en kväll på Stars&Stripes med prisutdelning. Gabbes lag kom 3:a och makens lag 5:a. Oh happy day!

Tusen tack alla inblandade! Tack för ert engagemang och för alla glada tillrop och applåder för liten Gabriel. Och i sann AIK:anda väljer jag att inte alls kommentera alla de vuxna människor som uppenbart fick ont i magen av att se en 9-åring få spela tävling med sina idoler. För att de såg sin egen vinstchans fladdra iväg? Sorgliga skepnader av människor  i en sport som säger sig själva stå för vett och etikett. The silent treatment mina vänner…the silent treatment it is.

Stay in touch honeys…..Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *