Titulerar mig klar

Klar som i färdig och inte alls något annat (viktig info till er som behärskar vårt grannspråk norska, alla andra kan bortse från den formuleringen). Jag har för övrigt ett mycket tudelat förhållande till såväl ordet ”klar” som till ordet ”färdig”, när jag nu ändå hamnade på ett sidospår redan så här inledningsvis i inlägget. Klar för att….ja, för att klar på norska används i en viss situation och den gör mig något generad att bara tänka  på att skriva om och färdig för att det hela tiden dansar minnespår av Sigrid i Beppe Wolgers ”Godnattstund” framför mina ögon. Och inte bara visuella minnesbilder mina vänner av den långhåriga dockan som sitter på potten, utan såväl även auditiva genom att jag hör henne skrika med sin gälla röst: Färdig! FÄRDIG!!!!. OMG……

Klar var det ja. Klar som i betydelsen färdig och om ni möjligtvis undrar över klar med vadå, så är det alltså garaget. Jepp! Jag veeeeet, jag är så himla bra. Detta dubbelgarage med saker intryckta under 20  års tid. Hjälp! Gör aldrig om det där hemma hörrni. Jag ar verkligen slitit i några veckor och helt ärligt har jag misströstat måååånga gånger, men jag summerar det helt klart bäst med att det sannerligen går snabbt på slutet. Igår gjorde vi sista check-checken maken och jag och idag tog jag hand om det sista. Två vändor till först container och sedan tipp och sen…..et voíla! KLAR!!!!!

Klar, eller färdig skulle det visa sig att även min snabledrake ansåg sig vara. Så till den grad att den bara poff lade av mitt i min heliga söndagstädning. Icke upplivningsbar. Vad är det för sätt? Så här mitt i Mors Dag och allt? Högst upprörande måste tillstås. Det kan vara så att jag hade en liten uppvisning i hur ilska bäst yttrar sig hos rektorskan är jag rädd. Nu är den utvisad med anledning av förargelseväckande beteende……rätt åt den. Och jag är den första att besöka bästa hushållsbutiken alla kategoriet, nämligen Luddwes i Nättraby. Världens bäste försäljare där, Jörgen, är redan kontaktad i ärendet.

Gårkvällens klassträff var så himla lyckad. Föråkare hemma hos Timo med gott rosébubbel och lite persikorullar, delisspett och crostinis med kräftröra som jag fixat. Massa prat och skratt och tiden bara flög fram. In till staden och mötte upp örviga och där käkade vi trerätters, pratade, skrattade, tjafsade lite, kollade på kort och album, hade tipsfrågor och skålade en massa. Så mysigt att träffa dem man har vuxit upp med. Flera utav oss gick i samma klass från lekis till åk 9  och när man är liten så är man ju ofta hemma hos varandra. Det känns som om vi verkligen kände varandra utan och innan på den tiden. Helt klart mersmak utav att träffas igen. Grillfest i sommar sägs det…..

Fina Millan och rektorskan. Så himla skoj vi hade!

Ingen sovmorgon efter detta äventyr dock. Maken drog till Skåneland med kompisLarsJohan och rektorskan satte genast igång med söndagsstädningen. Allt utom golven och sedan en  tur till garaget. Efter återvinning och tipp stannade vi till hos min brorsson Daniel med familj och skickade två backar böcker vidare till deras lilla Lovisa. Hem och käka lite sen lunch och sedan dags att bänka sig till fotboll. När tonerna av ”Vi ser solen stiga över Råsunda” börjar ljuda står vi alla i parad och ”Hej Pytteskinn” är ett känt faktum. Spännande match och äntligen 3 poäng igen. Äntligen Bahoui tillbaka på plan och äntligen lite härliga mål att jubla över.

En snabbrunda till Allra Käresta Syster hann vi med, borttag av speta och fika. Så himla mysigt! En kvällsrunda ner till bryggan och havet hann vi med innan vi käkade lite kvällsmat och sedan planade ut i soffan. Gabbe har magknip, TB pluggar (strongt såhär i terminens elfte timma) mamis ögon är betänkligt trötta och maken fattas oss här hemma.

Och Mors Dag kanske ni funderar kring kopplat till rektorskan. Tja,  mor Anita har firat hos släkten i Skåneland och finaste svärmor har varit på Öland över dagen. Inte för att vi brukar köpa en massa och fira och rektorskan vill i synnerhet slippa bli firad. Lika gärna som hon är i centrum i sin profession, lika gärna vill hon vara i skymundan privat. Som tur väl är har jag världens mest lydiga pojkar runt mig så…..Imorgon sparkar vi igång Svettpärlans härliga temavecka – valbart it is.

Kram Mia

 

4 thoughts on “Titulerar mig klar

    • Åh tack vad du är gullig. ja, vi hade supermysigt. I sommar blir det grill i kompisMillans sommarstuga i Kuggeboda. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *