Det är inte svårt när det är lätt!

Inte sant! Det är inte svårt att ha en hel  änglakörs tålamod, sinnet fullt av goda tankar och varma känslor samt överseende så att det räcker för en hel armé när allt bara flyter på, alla gör det de skall (eller möjligtvis det man själv vill att de ska göra. Den där gränsen kan vara hårfin har jag märkt), kärleken flödar och resultaten är i topp. Inte heller är det svårt när stressen är minimal, tidsmarginalerna är goda och kontrollfreaksgeneralen är tillfredsställd -när solen skiner, tod-do-listan är avbetad och livet i övrigt känns hanterbart. Men när förutsättningarna är något annorlunda…det är då, då man visar sitt rätta jag. Inte sällan är det just i motgångar man visar sitt sanna jag och det där kan ju eventuellt vara en svår sanning att leva med. Har jag märkt! Det finns stunder och situationer och variabler som sannerligen plockar fram de allra sämsta egenskaperna hos rektorskan. Eventuellt är jag scary nära den fasen nu. Jag räds aldrig späckade scheman och fulla to-do-listor. Det är inte heller det som tröttar mig, sänker min egen toleransnivå eller lockar fram mina mindre angenäma sidor. Nope, jag orkar nästan hur mycket som helst faktiskt och klarar mig med minamlt med såväl sömn som nutrition. Det som tröttar mig å det häftigaste är känslan av att vara allmän soptunna.Jag har otroligt dåligt  tålamod med gnöl, gnäll, skitprat och lättkränkthet. När tillvaron snurrar allt snabbare blir det än viktigare det där med fokus, tålamod, överseende, vilket tyvärr sällan sammanfaller. Istället sjunker inte sällan de tre sistnämnda i takt med att stressen infinner sig, pressen ökar och antalet saker som skall genomföras nästan anfaller oss. Puh! Ingen lätt ekvation alls det där att finna lösningen på.

2015-03-26 17.59.00

För egen del brukar jag kunna hålla stress, press och tålamodsfall stången genom det som fyller på mig mest i dessa sammanhang, nämligen motion. Att få egentid, rensa skallen och få fysa lite är oerhört viktigt för mig, men ändå är jag så otroligt kass på att prioritera det där. Just nu är jag riktigt pissed off på mig själv för att jag alltid bortser från mina egna behov och  istället tror mig själv vara svaret på alla medmänniskors böner och önskningar. Jag måste verkligen lära mig att jag inte ensam skall försöka syresätta världen! Basta Mia! Igång med motionen nu…..

Igårkväll valde jag dock helt rätt! Jag följde med Gabbe på hans klassträff och fick suveräna timmar tillsammans med goda barn och vuxna. För några timmar struntar jag i alla måsten och bara var i nuet. Underbart! Skattjakt, grillning, brännboll, beachvolleyboll, lek och bus och så bad förstås. Somliga var liiiite modigare än andra.

Onsdagen har bjudit på en massa fix på jobbet. Vääääldigt få av mina egna saker och bitvis ganska snurrigt, men kanske….kanske fick jag ihop det på slutet. Hem och försöka bringa lite ordning innan det nu straxt är dags att återvända för betygskonferens. Därefter skall Gabbe till träningen och jag själv ska vidare på nästa möte. Ikväll blir det köbemaut och så Lilla Mästerkocken på tv. Jag ska verkligen tvinga mig själv att sitta i soffan istället för att vara nyttig.

Kram Mia

2 thoughts on “Det är inte svårt när det är lätt!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *