Utsikter

Jag älskar utsikter. Alldeles särskilt älskar jag strålande utsikter. Utsikter som bjuder på en upplevelse, en känsla eller något tänkvärt. Rent fysiska utsikter som ger andrum, påfyllnad och skänker ro eller psykiska diton som triggar, skapar förhoppningar, underblåser mod, kraft och vilja. Utsikter kan gå förlorade i jakten på tiden, nuet men om man påminner sig själv om att stanna upp, ta ett djupt andetag och insupa omvärlden – då upptäcker man inte sällan att det finns så oändligt mycket vackert i vår värld.

001

Den här utsikten vaknar jag till under sommarhalvåret (ja, eller vaknar till den gör jag ju året runt, men somliga månader innehåller en lite annorlunda färgskala so to speak). Jag älskar den del av världen Happyvardag fysiskt är placerad i. Jag älskar skogen bakom vårt hus, ängarna vid sidan om huset, den smala vägen genom Näset och så havet mitt emot vårt hus. Att ta vägen genom skogen mot havet på andar sidan, stanna till vid badbryggan och insupa det mest rofyllda jag vet (även om det är ett ilsket hösthav). En något längre och varmare vår, sommar och höst står dock högst på önskelistan.

004

Att vi även skulle välja skog och hav som grannar till världens bästa skola kan knappast kategoriseras som långsökt, eller hur? Imorse delade bästisMaria en underbar vardagsbild ut över vår skolgård. Den där har verkligen etsat sig fast på min näthinna nu. Svårslagen miljö…..

Jag vet inte hur det är för er, men jag ser gärna saker i bilder. Jag gillar att visualisera och konkretiserar – det är bara så enormt oturligt att jag är en fullständig katastrof på att måla, teckna, rita, göra modeller. Jag sätter helt enkelt min förhoppning till att jag är tillräckligt bra på att med ord beskriva saker så att det skapas bilder i andra människors huvuden. Det är typiskt så med inredning och möblering också. Jag ser, inte sällan fantastiska kreationer i olika bloggar eller Magasin, och får sådana härliga idéer men att sedan få till det IRL är så mycket mer bekymmersamt. Tro nu för guds skull inte att jag är deppig för det, nä då….Jag bara konstaterar fakta. Och när jag väl får till något som jag gillar (obs inget avancerat med andra ord) så kan jag bli sådär galet nöjd. Titta och titta och nästan inte få nog av det där  – en kreation, ett stilleben eller någon härlig installation (är det rätt ord mina kära inredningsvänner?).

2015-03-08 20.52.00

Som den här utsikten exempelvis. Ja, den ser ju inte mycket ut för världen här kanske men skenet som skapas av lysande linnekulor i mitt vackra Freddefat varenda kväll vid läggdags, vaggar oss till ro. Jag gillar ljus även om jag inte alls är rädd för mörker. Kontrasten av hur vackert ljusa färger avtecknar sig mot mörk bakgrund är både spännande och underbar.

2015-04-06 18.12.58

Gällande övriga utsikter känns de bra, ja kanske till och med strålande faktiskt. Idag skriver vi lillördag och det står fotbollsträning på programmet. Imorgon är det veckans sista jobbedag och på Svettpärlan firar vi 30/4 med sedvanligt Valborgsränn ute i skogen. Här får vi också maten serverad av våra eminenta kockar. Det sägs att det imorgon bjuds på het kyckling i pitabröd med grönsaker och kall dressing, mumma! Sedan håller vi långhelg och här hemma skall det preppas för kalashelg. Strålande utsikter var det ja….Ikväll håller vi tummar och tår för vårt älskade AIK som reser till Åtvid för att at med sig 3 poäng hem igen. Kom igen Gnaget, kom igen Gnaget!

Kram Mia

 

4 thoughts on “Utsikter

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *