Att ta ut allting i förskott

Somliga har en tendens att ta ut segrar i förskott och blir sedan gruvligt besvikna när verkligheten kommer ifatt dem, medan somliga fastnar i det där med förskottsutbetalningar och får en massa sura bakslag av det där, Rektorskan tar ut helt andra saker i förskott, i så gott som samtliga fall mindre angenäma sådana. Eller vad sägs om trauman, olyckor, förluster, besvär och motgångar som bara några exempel. Inte för att jag brukar kategorisera mig som negativismen personifierad precis, men sanning å säga så har jag en klar tendens att ”budgetera” med det mindre bra här i tillvaron. Jag är liksom förinställd på hemskheter – hälsar på dessa tankar, bejakar dem och gör upp såväl Plan A som B och C (minst) som en slags mental förberedelse. Sen sätter jag min tilltro till mina böner, struktur och planering och organisation, för att inte sällan sedan bli positivt överraskad. I just detta avseende skulle jag nästan vilja påstå att det är överskattat med att ha en positiv utgångspunkt. Livsmottot ”förvänta dig inget, men var beredd på det mesta” är än så länge mycket gångbart här i Happyvardag.

2015-04-20 15.31.42

Där i det svarta huset, mitt i en prunkande vårbacke och med havet mitt emot, ligger vårt älskade Happyvardag. Våren glimtar till från sin allra bästa sida här med jämna mellan rum och jag blir alldeles lycklig över att få leva bland naturens olika element. Veckan har varit intensiv och med lite extravaganta planer för fredagen så kan man inte direkt säga att vi gled in i helgfirandet. Icke desto mindre blev fredagen en dag av härlig gemenskap och ett bevis på att tillsammanskraften är oslagbar.

2015-04-24 14.21.06

Skolgårdsfixardagar på Svettpärlan var ett av min älskade bror Lasses stora skötebarn och för andra året i rad har vi anordnat ”Lassedagen” till hans minne. Igår fredag sken solen från en klarblå himmel, barn och föräldrar och personal jobbade tillsammans för att städa, renovera, bygga nytt och underhålla vår älskade gård. Tusen tack alla inblandade! Jag är säker på att Lasse log stort där uppe i sin himmel och att hans ande höll sin vakande hand över oss. Vi avslutade eftermiddagen med grillad korv, dryck och goda tillbehör. Jag kan inte låta bli att förundras över att så många valde att spendera sin fredagseftermiddag på vår gård – det där värmer ens hjärta. Samarbete då det är som bäst helt enkelt!

149

Killen där bland babesen skulle dessutom hålla lite party för sina killpolare i  klassen, vilket har vållat den här mamin en del fjärilar i magen. Inte för TB och hans goa polare, men det är ju så mycket annat som kan gå snett (jepp, där var den igen. Utgångspunkten alltså!). Objudna gäster, söndriga saker, stök och annat skit……Nåväl, maken, Gabbe och jag spenderade kvällen hos finaste svärisarna och bjöds där på grillat, soffmys och en massa prat och skratt. Klockan 23 smög vi oss in här i huset, maken och Gabbe intog den senares rum och spelade playstation, mami plockade och donade lite. Så härliga grabbar och allt var i mycket gott skick. Straxt vid midnatt lämnades 7st 19-åringar på stan och hem for rektorskan för ett litet power nap. Sin vana trogen bad hon sina böner om en lugn utekväll och straxt vid halv fyra hämtades grabbarna upp igen. Somliga lämnades vid bussen mot Ronneby, andra kördes hem till sig. TB bäddades ner straxt efter 04.

002

Kung på natten, kung på dagen……vi får väl se om det där epitetet står sig genom denna lördag. Maken ramlade upp vid sonens hemkomst och yttrade några ramsor om hans status och tillstånd, varpå rektorskan kände sig nödgad att påpeka att det där, det är bara dejávu för mig. Lite ”Say hello to yourself”, gubbe lille. TB är 19 år och maken och jag träffades då vi var i den åldern (bara några år senare. Jepp, det är en stund sedan….) så jag har liksom varit med innan om man säger så. Igenkänningsfaktorn=hög. Kusligt lika! Märklig känsla! Magknipsfnitter minsann.

Sista gången jag kikade på klockan var den 05.17 (det är då jag brukar vakna) och sedan slog jag upp mina blå igen vid 08.03. Låt mig gissa att det blir en låååång och seeeeg lördag idag. Maken har redan dragit till golfbanan och kidsen sover fortfarande. Planerna för dagen är oerhört luddigt formulerade. Hemmahäng, kanske lite altanmys och så plock bland garagerensningen kan jag gissa. och ikväll, ikväll skall jag njuta av mitt fredagsvin (inser att det kan utläsas som fredagSvin hahahaha) på en lördag. Enjoy your day folket!

Kram Mia

 

7 thoughts on “Att ta ut allting i förskott

  1. Dessa ungdomar…. vår madam trillar hem vid fyratiden på söndagsmorgnarna för att sedan jobba hela söndagarna (10-18:30)… Visst har man gjort likadant 😉

    Men vad underbart med en Lassedag på våren, för att få göra det som behövs och för att hedra brorsan, arbetskamraten och säkert många barns idol <3

    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *