Frülichgefühl!

Det är få explosioner som är så efterlängtade som den vi just nu upplever, eller hur? Jag snackar förstås om vår nye besökare – våren. OMG, jag blir prillig! Det är så enormt häftigt det som sker i naturen. Att bara stanna upp och titta sig omkring. Se och nästan kunna ta på hur naturen transformerar sig från en sömnigt gråtrist stadium till en prunkande grönska. Sol, varmare temperaturer, doft, kvitter, surr och blommor gör underverk med en, sanna mina ord.

Lånade en bild av en av mina elever (Tack fina Johanna) för att symbolisera det som just nu får mitt hjärta att ta små glädjeskutt. Trots att tillvaron är så galet intensiv så att jag bitvis bara vill sätta mig ner och böla en skvätt. Jag verkligen älskar den tid vi nu har fått oss till skänks. Helt ärligt blir jag en mycket bättre och trevligare människa (hoppas att åtminstone några upplever mig sådan i alla fall) när solen och värmen kommer på besök. Det där stärker min övertygelse om att jag absolut lever och verkar på helt fel breddgrader.

2015-04-20 15.31.45

Det här är backen  jämte vårt hus. Happyvardag i den blekingska skärgården bjuder på såväl skog som ängsmarker och hav – även det en treenighet jag verklige avgudar. Det är som balsam för själen att möta den här bilden då man kommer krypkörandes vår smala väg fram på väg hem från jobbet. Eller när man har möjlighet att sjunka ner på altanen för en stund.

Idag har jag minsann hunnit stryka några små punkter på to-do-ilstan och symboliken i det är  underbart skön. Det gäller att glädjas åt det lilla. BästisMaria och jag har förvissom kickat upp några nya bollar i luften, men vi har samtidigt tagit några strategiskt viktiga beslut som underlätta något för oss. Nu är det kompletteringshandlat och medicin uthämtat till Milou. TB vilar efter gymnasiearbetesredovisning och opponering och skall sedan plugga annat. Maken är på golfbanan och Gabriel skall straxt fotbollsträna. Själv skall rektorskan ut och rasta kroppen. Ikväll blir det köbemaut och ChampionsLeague på tv.

Kram Mia

12 thoughts on “Frülichgefühl!

 1. Jaaaa, man vill ju bara skrika rakt ut just nu!=)))))))))
  Har precis planterat en kruka med klöver (får ta in den om natten) men de är ju bara så fina!
  O så längtar jag efter att inreda och fixa i köksträdgården. Men maken måste hämta singel först och det måste jag vänta på…. Jag gillar inte att vänta;-)
  Men det är våååår på riktigt nu!
  and I just loooove it!!!!! =)
  Hoppas du får en skön o fin kväll!
  Kram Anna

  • Såg dina fina vårbilder också raring….visst är det underbart. Gissar att du har varit så mycket bättre än mig på att njuta dessa dagar. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *