En förbaskat härlig söndag

Märkligt sömnmönster för rektorskan men jag försöker passa på när sömnnfönstret är öppet, so to speak. Och om det är öppet eller stängt i arla morgonstund är en svår nöt att knäcka, men vaken….det är jag då utan omsvep. Herregud, klar pensionärsvarning! Kan jag överhuvudtaget sova längre än till straxt innan fem? Alltså 05! Den frågan har snart transformerat sig till ett mysterium, jag lovar.  Nåväl, innan klockan slagit 05.30 hade jag hunnit tassa upp, värma vetekudde och slå mig ner i Lassesoffan. Jag såg solen vakna i horisonten och färga våra vidder i ett härligt sken, bloggpromenerade   och fixade undan lite skrivtrix till jobbet innan jag tog itu med söndagsstädningen. Oh  my…….jag älskar att städa.  Har jag nämnt det förut?  Städning varvades med havspromenad och så en härlig söndagsfrulle. Maken och GB for till golfbanan, TB väcktes och fina lillkusinen Lotta kom cyklandes till mig. Så mysigt tjatter i soffhärnan innan hon drog vidare. Städningen fortsatte med vädring av sängkläder, tvättning av dito, våttorkning av golv och annat härligt för kropp och själ. Underskatta aldrig känslan från kaos till ordning, från sunk  (fast maken säger att sunk aldrig har existerat hos oss) till rent!

003

Golfträningen tog i runda slängar 3 1/2 timme och lagom till hemkomst var rektorskan färdig. Sen lunch och sedan drog TB iväg på kompishäng och handbollsmatch, maken agerade träningskompis åt ett av våra lokala golfproffs och rektorskan fick oanad lust att påbörja altantrixet. In i garaget och baxade ut nya rottinggruppen och kära nån så fint det blev. Inte för att det just där och då var sådär oemotståndligt vackert vårväder men ändå…. Gabriel hoppade i träningskläder, rektorskan likaså och iväg till Åvallen for vi. Medan Pärlan, Krille och co tränade finaste 06:0rna rastade rektorskan kroppen Rödeby runt. Så mysigt! Träffade dessutom på värsta energiknippet Jessica och man kan ju inet annat är bli lycklig när man får en kram och en pratstund. Vilken härlig människa! Rundan avslutades med nobban mot solen i backen mot D-plan medan grabbarna tränade 7-mannaspel. Djupandning, sol och fotboll är en minsann  en av de bästa treenigheter jag vet.

2015-04-11 12.29.44

Nu är  vi nyduschade, nyätna och helt avslappnade i soffan. Söndagskväll it is….

Kram Mia

7 thoughts on “En förbaskat härlig söndag

 1. Halv sex en söndag…?!?? Du är galen kvinna;-)))
  Nä, jag är inte den morgonpigga soten jag… I lördags gick vi upp 7:15, det tyckte jag var tidigt;-)
  Men visst man får kanske mycket gjort… Men jag gör det nog hellre lite senare ändå;-)
  Kram o ha en fin måndag!

 2. Snälla kom hiiit!!! Jag hatar städning….
  Haha, då slog jag dig i helgen, eller vad sägs om 03:23 i lördags morse??? Råkade vakna då och kunde inte somna om pga tråkig händelse hemma… kommer berätta om det när jag löst vissa detaljer (är ju nyfiken på hur andra hade tacklat det)… Kan säga så mycket att dottern hjälpte en asfull ”vän” och det slog tyvärr tillbaka negativt på henne själv 🙁
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *