Solig avslutningsstart

Tjolahopp, nu är det officiellt fredag vänner! Som jag har väntat och längtat! Eller kanske inte väntat direkt, veckan har liksom swischat förbi i ett rasande tempo och jag tror knappt jag har hunnit fundera på någonting egentligen. To-do-listan har betats av och stunderna till återhämtning har varit mycket effektiva de också. Nåväl, icke desto mindre har jag längtat till just denna veckodag. Att krypa till kojs torsdag kväll är bra fint och veta att endast en tidig uppstigning och därmed en jobbedag återstår. Lika fint är det att tassa upp (helt fel ord egentligen, ty det brukar nämligen gå från det där tassandet på söndagen mer mot släpande framemot fredagen men ändå….) fredag morgon och veta att helgfirandet bara är några timmar bort. Me like!

Klockan 04.57 slog rektorskan upp sina små ljusblå och det var stört omöjligt att inbilla sig en omsomning, som Gabriel kallar det. Morgonmeditationen denna jobbeveckans sista dag utfördes inte i sängen, utan i en förenklad variant av lotusställning i vår härliga storstuga, med utsikt över vidderna. Att då möta solen i sin uppgång, se den färga tillvaron och glittra i vikens vatten – det är banne mig kärlek det mina vänner. Kärlek till livet, till tillvaron, till den vackra del av året som vi längtar så efter att få möta. Under vinterhalvåret utför rektorskan sin morgonmeditation nästan uteslutande liggandes i sängen, omsluten av mörker och med delar av familjen tungt sussandes jämte mig för att under den ljusare delen av året alltid kila upp och inta solläge på antingen altan eller i storstugan. Den bästa av morgonmeditationer utförs dock under morgonrundan med Milou, på bryggan nere vid havet. Det är svårslagbart mina vänner….

004

Killen på bilden brukar dock sällan vara med just vid morgonrundan eftersom han, precis som övriga grabbar i familjen, är sjusovare av rang. Denna fredag startar förvisso med sol, om än en något mer försiktig sol. Efter veckor av  regn känner jag dock pirret i magen bara jag ser något som liknar ljus…..Om ni inte har provat morgonmeditation måste jag slå ett slag för det där. Suveränt att släppa av gårdagens och nattens eventuella troll, öppna sinnet och rikta in dagen. Att bara djupandas i sig är kanske den viktigaste investeringen i din kropp och själ för dagen. Jag skulle verkligen aldrig orka med vare sig mitt tempo, mina ansvarsområden och arbetsuppgifter eller tillvaron i stort om jag inte ägnade mig åt detta varje morgon.

Dags att hålla fredag då…..Veckans alla möten är fixade, lite praktiska ting för bästisMarias hemkomst från Florida är donade, helghandling utförd, veterinärsbesök check och fredagspiffet här himma påbörjat. Ikväll spelar Gabriel sin allra första träningsmatch i fotboll och sedan blir det mexbuffé på hemmaplan. TB har genomgått två av läsårets nationella prov denna veckan och är mer än lovligt trött efter ett intensivt påsklov, en festhelg i Köpendanmark och en hel skolvecka på det. Någon fotboll är inte aktuell för honom ännu. Vid läkarbesöket i onsdags kunde man inte säkerställa orsak till knäproblem och eftersom man ogärna opererar i onödan är det nu flera veckors rehab sedan återbesök för att sedan ta nytt beslut. Vissa kvarnar maler lite mer långsamt än andra helt enkelt. Som mor Anita alltid brukar säga till mig: Tålamod är en dygd Mia lilla…..

Kram Mia

 

4 thoughts on “Solig avslutningsstart

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *