Tömma skallen

När tillvaron snurrar allt snabbare eller när to-do-listan gapar allt annat än tom, när livet kanske känns lite motigt eller när egentiden ständigt bokas upp  av annat. Det är då man behöver det som bäst. Och det är sannerligen då man oftast prioriterar bort det där. Man borde veta bättre och somliga gör så klart det….Men rektorskan kan lätt sälla sig till skaran som gärna ballar ur. Jag talar förstås om att tömma skallen på oro, irritation, jobb, stress, påhäng, känslor, tankar och annat som ibland lätt kan stå i vägen för harmoni och välmående.

2015-03-26 17.59.00

Alla har vi våra olika sätt för att fixa det där. Tömma skallen alltså. Somliga mer rumsrena än andra, varför jag väljer att utelämna exempel. Rektorskan tömning sker företrädesvis genom två vitt skilda aktiviteter – antingen utför hon hushållsarbete i ett rasande tempo eller också rastar hon kroppen i ett mer makligt dito. Hur eller hur, vad du än väljer så är jag säkert på att bara du väljer nåt är det viktigaste. Idag stod det fotbollsträning i Rödeby på programmet för Gabriel – som gjort för en motionsrunda för rektorskan med andra ord. Nästan exakt 90 minuter rastade jag kroppen, besteg till och med Rödebybacken (slalombacke) och jag kan lova att jag hade mjölksyra lite all over the place.

2015-04-06 18.12.58

Så underbart skönt! Hem och ta varma duschen, käka lite kvällsmat och så landa i soffan framför Sveriges yngsta Mästerkock. Vilka hjältar som är med där. Wow….Nu visas det två olika fotbollsmatcher här i huset och på evig repeat går Queffs ”Jag är AIK” på ipaden. Life as it happens. Happy Lillördag, folket…..

2015-04-11 12.29.44

Kram Mia

4 thoughts on “Tömma skallen

  • Min favvis också. Så himla söt. Tänk att såna småttingar kan så mycket. Ingen av mina söner har någonsin varit ens i närheten. Kram Mia

 1. Hej där!!
  Lovar att säga till om stolarna är till salu 😉 Fast det är nu bara en det handlar om som jag förhandlar om hur jag ska hantera;-) Lutar nog åt sprayfärg från Bauhaus iaf, de har billigast sprayburkar;-)
  Jag är nog precis som du där… Städar som en tokdåre eller bara ger mig ut, eller ett yogapass! Ja, du vet ju hur jag kan tala mig varm om den där yogan 🙂
  Såg med mästerkockarna igår sen. Å vad jag gillar lilla söta blonda tösen, va heter hon nu då… Namn alltså..
  Ha en fin fin torsdag nu och hoppas du känner dig pigg o gla!
  Kramar Anna

  • Pigg och glad här fina Anna. Ännu bättre så här efter morgonmeditationen i takt till soluppgång på Näset. Lovely! Idag håller vi fredag minsann. Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *