Det var väl en evig tur…..

……att jag sådär i en hast i söndags såg till att utföra årstidsskiftet i såväl skogarderob som bland ytterplagg. Det kändes så naturligt rätt efter en helg med ganska behagliga temperaturer, sol och absolut vårkänsla. Att det dessutom var estimerat fint väder och temperaturer uppåt 17 grader i mitten av arbetsveckan blev liksom avgörande på något sätt. Jag såg framför mig lite kortare brallor, tunnare jacka och skor samt solglajjorna förstås. Det kändes så oerhört rätt i tiden.

2015-04-12 10.45.17

Då. Då alltså kändes det rätt i tiden. Idag tisdag skulle jag eventuellt kunna tänkas vilja påstå något helt annat. Inte för att det var några ljuvligare vårvindar igår, men idag är det sju resor värre. Eller vad sägs om ihållande blåst och i det närmaste heldagsregn. Och där stod man, inte med skägget i brevlådan men väl med mest små söta ballerinor, sandaletter eller andra tunnare pjucks att tillgå. Wiehoo! Som tur väl sparade jag två par tunnare boots och idag åkte de på(tja inte bägge paren samtidigt men ni fattar….) tillsammans med långbrallor och skinnjackan samt stora sjalen virad runt halsen. Och ändå, ändå frös jag som en hund av den korta biten mellan skola och bil, sedan garageuppfart och hus. Tackom och lovom hade maken varit snäll och tänt brasan tills jag kom hem.

2015-04-12 09.35.35

BTW, jag övervägde aldrig några solglajior idag och det beslutet stod sig hela dagen. Jobbetisdagen har handlat om minnesanteckningar, elevärenden, möten, dokumenthantering och så en mängd praktiska punkter att lösa. Hem for vi vid 16 och nu har lugnet lägrat sig här på Näset. TB chillar efter att ha skrivit nationella prov idag, GB chillar inför kvällens Champions Leauge, maken vilar sig i soffan efter en hyfsat sömnlös natt (så blir det när ryggen krånglar lite mer än vanligt). Rektorskan skall nu ta sig an middagspreppen – det blir vårrullar till make och mig efter en matig kycklinglåda idag i skolan, hemgjord högrevsburgare till TB och så pizza left overs till GB. Stryktvätten ropar på mig och lite skrivjobb måste färdas innan jag kan plana ut i soffan.

Dagens highlight: Mor Anitas ögonoperation gick bra idag och papsen utflykt för att köpa blommor och plantor fyllde på honom. Pigga och glada röster gör något speciellt med ens humör. For sure….

Kram Mia

8 thoughts on “Det var väl en evig tur…..

 1. Aprilväder i dess Sanna rätta bemärkelse kan man säga… Nä, nu vill vi allt ha lite vårvärme.. På riktigt tycker jag.
  Ligger på ett hotellrum med dubbla täcken och kollar bloggar.
  Har föreläst på demokratidagen på SKL idag och nu är jag i Linköping för att gå på möte med Rcc (regionalt cancercentrum) imorgon. Mycket spännande!
  Absolut, det är rapporterat till f-kassan.
  Väntar på besked från jobbet.. Känns lite knasigt att vänta…

  Nu ska jag väl inte skryta med några gröna fingrar direkt, men jag har alltid ambitioner 😉 o en köksträdgård har jag länge drömt om:)
  Sov sött när det är dax!
  Skönt att allt gått bra med op❤️
  Kraaaaam Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *