Fulltalighet

Äntligen, äntligen idag…..så är vi fulltaliga här i Happyvardag. TB är hemkommen från sin festhelg i Köpenhamn (studentbal på Internationella skolan och eftersläpp med kompisOliver), maken från sin golfutflykt till Åhus och Gabriel och jag från fotboll på exotiska Åvallen. Det är något visst med fulltalighet, eller hur? cropped-0051.jpg Det är söndag kväll och egentligen dags att summera ett påsklov 2015. Tja, man kan väl säga som så: Jag har haft lov, men knappast ledigt. Dock var detta estimerat eftersom bästisMaria befinner sig i Florida och jag är ensam in charge på jobbet (full aktiviteter på fritids och så en ommålning på skolan, samt posthanteringen som jag vanligtvis är  lyckligt förskonad ifrån) samt att båda mina syskon har varit på semesterresor (Kanarieöarna och London) och jag har därmed varit ensam in charge med mor  och far. Med dessa variabler så vore man ju riktigt pantad om man trodde på ett veckolångt soffhäng.

2015-04-11 12.29.44

Jag har haft det bra. Påsklovet 2015. Jag har inte haft en massa egna projekt på g, jag har inte rensat ut i skåp och lådor och jag har inte jobbat ikapp en massa. Kanske hade jag både velat och mått bra av det där, men jag valde tidigt att ställa in fokus på lovet. Vi hade en supermysig fotbollsresa till Stockholm och resten av tiden har jag känt att jag har gjort nytta, varit till glädje för andra. Idag söndag valde jag dock helt egoistiskt att bara tänka på mig själv (nästan). Liten sovmorgon, morgonpromenad och så frulle. När maken for till Åhus för golf satte jag igång med städning av ett litet hus. Jag verkligen älskar att städa och fixa iordning här hemma. I sakta mak tog jag rum för rum  medan Gabriel körde klubb och bagvård på altanen.

2015-04-12 11.29.59

Och länge, bra länge försökte jag hålla min längtan stången men vips så bara föll jag för frestelsen. Ut med alla skor ur skoskåpen, dammsuga, putsa, torka och plocka om. Nu kan jag titulera mig vårinnehavare (kanske till och med sommardito) av skoskåpen i Happyvardag. Tyvärr föll sedan regnet tungt och vi fick lov att tända brasan här ikväll men…våren är kommen. So it is…..

2015-04-12 10.45.17

I övrigt laddar rektorskan nu för en hyfsat intensiv vecka. Vid en snabb anblick av almanacka inser jag att det inte är många minutrar/dag som inte är dedikerade till möten av olika slag – olika personalgrupper, föräldrar, soc, stödteamet, PU-samtal, BUK, hab och så lite annat smått och gott. Nåväl, en sak i taget. Jag andas, därför lever jag. Jag kan det här med fullspäckade veckor och att vara behövd. En underbar känsla och det är så jag tänker möta varje enskilt möte, istället för att bli stressad. Huset är städat, tvätten är tvättad och nystruken, papper signerade och klara – bara en handling som krävs så ska vi nog överleva veckans första dagar skulle jag tro.

Hej jobbevecka….nu tar vi sikte mot skolavslutningen den 10/6! Så skoj vi ska ha det på vägen!

Kram Mia

4 thoughts on “Fulltalighet

  1. Men så skönt att du har haft ett lov utan egna projekt 😉 Du är ju helt underbar, du får ju massor gjort ändå…. med eller utan skrivna listor??
    Välkommen tillbaka till verkligheten-utan-lov.
    Kram J

    • Ja, det blev verkligen en verklighet utan lov…..Denna vecka har gått i ett rasande tempo. Tjolahopp och nu är det fredag. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *