Att äntligen få ta bladet från munnen!

Jag visste det. Och vågade inget säga förrän jag hade det svart på vitt. Tror ni att jag har gått som på nålar, eller? Vi hade ju regelbunden tillsyn från Skolinspektionen vecka 9. En sådan där fullständig genomgång av verksamhetsredogörelser (från mig såväl som huvudman som rektor), våra dokument, resultat och tidigare tillsyner, omrättning av nationella prov och enkätresultat från elever, föräldrar och personal. Förra gången detta skedde var 2010 och vi var då en av 9 prickfria skolor i Sverige det året. Ni inser säkert redan nu att rektorskan hade siktet inställt på att upprepa detta resultat. Svettpärlan är min livsdröm och jag ägnar otaliga timmar åt att kvalitetssäkra, vara 7 kurvor före, kunna lagar/regler/riktlinjer/förordningar och att omsätta dem till det som blir best practice hos oss samt att ständigt sträva efter att hitta balansen mellan väl beprövat och att vara tidsenliga. Med visionen att:

”Svettpärlans arena kännetecknas av ett skoläventyr, där gällande styrdokument och erövrandet av morgondagens kompetenser möts.”

möter vi varenda skoldag i varenda skolvecka i vartenda skolår. Och jag tycker att vi lyckas leverera en riktigt bra skolvardag till Svettpärlans alla aktörer. Som tur väl var blev det även Skolinspektionens konklusion efter deras icke-prioriterade tillsyn. I deras avslutande samtal med mig dagen för tillsynen fick jag så många härliga bekräftelser, underbar feedback och kloka ord med mig från dem. Och de viskade till mig innan de lämnade byggnaden att ingen på Skolinspektionen var innan besöket oroliga för någonting på Svettpärlan, så ej heller efter besöket. Tvärtom är vi djupt imponerade av er skola och era resultat, sa de. Jag tror att jag växte flera decimeter. Jag tror att jag blev helt förstummad. Jag tror att jag trodde att jag drömde. Och sedan dess har jag väntat. Väntat och längtat efter att få beslutet i min hand och få basunera ut till hela världen att:

”Äntligen kom beslutet från Skolinspektionen! SVETTPÄRLAN ÄR PRICKFRIA FÖR ANDRA GÅNGEN I RAD! Tusen tack alla medarbetare som hjälper oss(Mia Bark och Maria Nilsson) att förverkliga vår livsdröm. Och älskade Lars Hasselberg, jag vet att du ler där uppe i din himmel just nu. Vi delar vår segerkänsla med dig. ”Simply the best, better than all the rest. Better than anyone, anyone I´ve ever met”.

Ja mina vänner, idag hemfaller jag åt det skrytsamma hållet. Jag är så galet stolt över mig själv, min kompanjon Maria (och förstås även fine Lasse), styrelsen och mina fantastiska medarbetare (som är noga utvalda som ni säkert förstår). Lika galet tacksam är jag över alla våra elever och deras föräldrar som väljer oss och låter oss vara en så viktig del av deras barns skoläventyr. Tillsammans är vi oslagbara!

Så idag firar vi här i Happyvardag. BästisMaria och jag firade med ett långt samtal med Atlanten emellan oss, Gabriel firade med golfläger, TB med att dra till Köpenhamn och maken med att jobba. Rektorskan for in till skolan och kikade på vår nymålade korridor på plan 1 samt att lunch med fritids. 10 barn och personal njöt av kökets pizza samt chokladpudding med grädde till dessert. Mumselimums! I övrigt har rektorskan fortsatt sin effektiva bana, eller vad sägs om lämna Gabriel på golfen till 9.00, hem och stryka och hjälpa TB med packning, lämna honom vid tåget 10.40 och sedan hämta paket till skolan (nationella prov). Sortera post och kvitton, fixa personaltavlan, plocka ner matsedlar och skriva ny till v. 16. Därefter for jag via Willys ut till golfbanan för att vara lägret behjälpliga vid lunchen. Längtan till restaurangbranschen tar ibland överhand för rektosrkan och vips skötte jag dryckesservering till kidsen, ut med mat, torka spill, duka av och torka bord. Restaurangens nye krögare verkade lite förvånad men var mycket tacksam (tror jag i alla fall). Vidare till Maxi för lite helghandling och så hem och packa upp, svida om till träningskläder och så en liten runda längs havet med Milou. Idag blev det iförd Foppatofflor eftersom blåsorna på mina hälar inte kan skojas bort. Vid 16 hämtas Gabriel hem och då ville han avsluta med glass uppe i restaurangen. Underbart mysigt! BTW, Krögaren erbjöd mig jobb då jag dök upp igen. Hihihihihi! Jag ställde inte till med för mycket oreda då!

Gabriel strålade ikapp med solen, han verkligen älskar golf. Väl hemma blev det teorigenomgång med papi och nu hägrar verkligen det gröna kortet. ”När jag har det i min hand ska jag bara börja tävla loss, jublade liten Gabriel.” Nu har tempot gått ner något. Maken och kompisLarsJohan är och spelar dagens runda (golf förstås), Gabriel och jag är nyduschade och maten är preppad. Ikväll blir det fisk- och skaldjurstema. Grillade kammusslor med Asian salad, nypillede reijjer med aioli, perstogratinerade grönmusslor, grillad hummer, räkröra och kräftdito, grillad torskrygg och så ost, kex och nybakat lantbröd förstås. Och så ska vi skåla i bubbel förstås. Har haft en flaska Moët på kylning sen vecka 9 så……Innan dess ska jag bara……(favvouttryck från Alfons Åberg) hjälpa fine svågern med att arkivera hans bokföring. Bästa projektet en fredagskväll.

Dagens highlight: Men gissa, prickfrihet för andra gången i rad kommer att glädja mig länge. Mycket länge.

Kram Mia

 

 

 

7 thoughts on “Att äntligen få ta bladet från munnen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *