Tämjd surkärring gör PRO-premiär!

Skulle kunna vara en rubrik/ett löp signerad vilken skvallerblaska som, inte sant? Grejen är den att den är helt sann och dessutom den mening som bäst sammanfattar denna torsdag på påsklovet 2015. Hihihihi…det går utför med rektorskan. Inte minst som bloggerska. Nåväl, jag satte aldrig klockan på alarm 06 inför dagen – jag läste era kommentarer och lydde, bara så att ni vet. Slog upp mina blå först klockan 7.30 istället och var nöjd med det. Gabriel lämnades på golfläger (dagtid) och själv tog jag en motionsrunda längs havet med Milou som min följeslagare. Det var precis det som behövdes för att tämja surkärringen i mig. Hem och hoppade i en varm dusch, för att sedan intaga en något försenad frulle på min trapp. Det där bara älskar jag. Några jobbsamtal ringdes, några mail skickades och lite info skrevs i vår FB-grupp. Bort till golfbanan för att vara behjälplig vid lunchen och sedan direkt med bilen ner till Ronneby för att hämta upp TB och finaste polarna Alle P och Elias. Förvånansvärt piggelina trots gårdagens festligheter kan jag meddela….

002

Vi lämnade av grabbar på lite olika håll i kommunen och sedan hem med TB. Själv bytte jag bara bil och for vidare ut till paranteserna. Idag stod bankomatbesök och PRO-möte på programmet. Lilla mor Anita orkar ju inte med en hel eftermiddag därborta men helt ärligt blev den inte så rysligt mycket kortare. Först lite möte,  modevisning och sedan shoppade hon lite fina grejor till sig. Därefter vankades det kaffe med matiga mackor och liten bakelse och hon var så nöjd över att få sitta med på sin vanliga plats. Så många som kom fram och kramade om och sa att de var glada över att se henne (och minst lika många som berömde rektorskan för att hon tog med sin mor på detta. Jag blev nästan rörd bara av det. Det är väl liksom självklart att ställa upp för sina gamla föräldrar tycker jag. Det är ju min pay back för en fantastisk barndom och uppväxt och för all support jag fått av dem genom livet). Jag såg min mor verkligen stråla för en stund och jag inbillar mig, inbillar mig att det här kanske kan få henne att våga lite mer. Trött men nöjd satte vi kurs mot bilen och hemfärd. Väl hemma botaniserade vi bland sommarkläderna, hängde om lite och plockade in det nyinförskaffade, innan jag körde hemåt.

205

När mami kom hem hade finaste TB hämtat upp Gabriel efter sin golfdag och båda hade planat ut här hemma. Väskor packades upp, tvätt sorterades och nu snurrar såväl tvättmaskin som torktumlare i högervarv. Ikväll återstår strykning och att lägga mor och fars lakan som jag tvättat och färdat. Rektorskan unnade sig nu en stund i Lassesoffan med datorn och bloggen. Straxt skall det preppas käk (blandad grill med grovriven rösti och en kall sås) och morgondagens väskor skall förberedas. TB drar till kompisOliver i Köpenhamn över helgen och GB har ännu en heldag med golf att se fram emot. Och om ni undrar var maken håller hus? På andra sidan viken mina vänner, på andra sidan viken bland en massa bunkrar, vattenhinder och greener skulle jag tro. Det är denna tid på året då han byter skepnad från WOW-spelare till golfspelare. Lovely!

Dagens highlight: Att sparka av sig nya motionsdojjor (som dessutom gav kraftigt skoskav), strumpor och överdrag efter en motionsrunda och sträcka ut vissa väl valda kroppsdelar på ett solvarmt altandäck. Det är kärlek det…..

Kram Mia

7 thoughts on “Tämjd surkärring gör PRO-premiär!

  1. Det är så härligt och läsa om din relation till dina föräldrar! Jag känner igen mig så mycket i det. Har själv varit på maxi med mina och handlat! Visst är det gött att kunna betala tillbaka. Känns så självklart!
    Kram på dig ❤️

  2. Jag kör bl a lite klädrens här hemma i dag, ska köra en runda till Erikshjälpen. Det är såå skönt att kunna ge vidare i stället för att slänga grejer som är helt perfekta och nästan oanvända men som man själv bara har tröttnat på…
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *