Det är skillnad på lediga dagar och lediga dagar

Ups a Daisy! Från väldigt lediga och avkopplande påskdagar i Estocholmo tillbaka in i hetluften. In charge, on duty, på plats. Tja, det är då sannerligen skillnad på lediga dagar och lediga dagar.

001

Vaknade tidigt, faktiskt innan alarmet brände av. Är det något jag inte gillar så är det alarm på lediga dagar, men vad gör man när to-do-listan redan från start känns som en rejäl utmaning. Tidig kort morgonpromenad med Milou och tillbaka hem i en hast. Plocka iordning och väcka Gabriel, lämna Milou hos svärisarna och så vidare ut till paranteserna. Idag stod det byte av lakan (bland annat) på schemat. Mor och far hade förberett fint och när vi var klara dök Mona och Leif upp med fika och middagar och annat gott. Gabriel och jag for bort till syster ysters hus för att ge deras växter lite kärlek när husfolket nu befinner sig på Gran Canaria. Vidare ner till lokala Ica och shoppade såväl till oss som till mor och far. Tillbaka till dem med maten och plockade in sen hem och uppdatera deras konton. Puh! Vilken raketstart på dagen, va?

041

Väl hemma bar jag in ved, plockade med tvätten, dammsög huset och hälsa Milou välkommen hem. Det blev sköna 10 minuter i solen på altanen med finaste svärmor. Därefter hemmaekonomi och uppdatera våra egna konton (eller huvudet), boka tågbiljetter med Tor, flytta pengar inför helgens äventyr och boka däckbyte på bilarna till nästa vecka. Däremellan x antal skolrelaterade samtal och lite mailkorrespondens, samtidigt som lunchen skulle preppas. Och fika förberedas, ty på eftermiddagen dök finaste Daniel och hans Lovisa upp på besök. Så mysigt!

2015-04-08 15.13.41

Gabriel bytte om till träningskläder och straxt efter att vårt fikasällskap lämnat oss for vi iväg till Rödeby. Lämning av fotbollsgrabb och så via jobbet för att ta in posten och sortera den till min Floridasemestrande kompanjon och så hem. Hjälpa TB med sista packningen av attiraljer för kvällens killfest med grabbarna i klassen. Grillning och Sing Star och ett och annat i glasen gissar jag. Lovely! Iväg på paketjakt (PostNord  hade försökt lämna på skolan idag men fritids var på heldagsutflykt) och tyvärr ingen jaktlycka. Återkom imorgon eller fredag. Jomen hej gärna……Lämna TB till sina polare och så vidare upp och hämta Gabriel på träningen. hem och sätta igång middagspreppen och ta en snabbdusch. Den där så hett efterlängtade träningsrundan kunde rektorskan skåda i stjärnorna efter (grrrr….) men svettig, det var hon minsann ändå. Dusch och så middag för 3, disk och pappersexercis. Precis vad mitt huvud behövde. Not! Nu är klockan snart 22.30 och jag har äntligen satt mig i soffan. To-do-listan är avbetad, men för första gången på länge kan jag inte direkt säga att jag känner den där enorma tillfredsställelsen som jag brukar. Jag hade verkligen behövt egentid och man kan lätt konstatera att just egentid, eller ens göra mina egna saker, är det enda jag absolut inte har gjort idag. Kraftigt minus på det där kontot med andra ord……

007

Funderar nu som bäst på om alarmet ska få skjuta igång väldigt tidigt imorgon för att hinna mina övriga åtaganden eller om jag behöver timmarna av sömn istället. I-landsproblem, jag veeeet men risken finns att jag blir väldigt otrevlig att ha att göra med annars. Jag är så otränad att det är synd om mig och jag har inte rensat skallen på väldigt länge. För allas trevnad blir det nog perfekt med klockan på 06. TB sover nämligen över på festen och maken skall jobba, Mr All-in (Gabriel) behöver sin sovmorgon eftersom han har heldagsträningar i golf framför sig torsdag och fredag. Så..alarm får det bli. Ledig dag blir det väl någon annan dag helt enkelt.

Dagens highlight: Finaste Lovisa som idag verkade riktigt glad över att vara här på besök. Jag fick både hålla handen, hjälpa med hoppen och putta fart på gungan. Och hon stannade ute hos mig då pappa Dän gick in. Wow, där gjorde jag vissa framsteg i vår relation. Me like!

Kram Mia

6 thoughts on “Det är skillnad på lediga dagar och lediga dagar

 1. Whooops!!
  Ja, här ska städas idag, sen ska vi bara ut o njuta det är ett som är säkert :)))
  Ha nu en skön torsdag och njut i solen, lova det <3
  Kraaaam Anna

  • Visst rä det gott att städa i solsken. Jag sparar min hemmastädning till helgen dock. Idag har jag inte hunnit njuta solen, men kanske imon. Om den lyser fortfarande….Kram Mia

 2. När jag kom till….. samtidigt som lunchen skulle preppas…. Började jag asgrava!! Kvinna du gör ju lika mycket på en förmiddag som jag gör på en vecka, mensch du är inte klok, jag visste det 😉
  Kramen J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *