Påskgodis som består

Inte allt påskgodis äts upp och sätter sig runt höfterna och lilla magen. En del blir kvar för evigt, som ett vackert minne. En känsla, en gemenskap, en upplevelse att bära med sig. Vi har haft en underbar påsk 2015 – kalkonmiddag med finaste svärisarna och svåger med sambo på långfredagen, påskbuffé med finaste paranteserna på påskafton och så en Stockholmstripp på det. Det är något visst med att bo på hotell. Lyxigt, härligt, spännande! Gabriel älskar det där. Han älskar att vi alla är på samma ställe, i samma rum, länge.

2015-04-07 08.29.02

Frullen är på något sätt det optimala med en hotellvistelse. Jag bara älskade Royal Blue/Royal Vikings buffé. Fräscht, lagom trendigt med många highlights. Inte minst Croissant med varmrökt lax och creme cheese. Mums! Och pannkakor med sylt och färska bär. Oh holy Moly! Vi satt länge, såväl måndag som tisdag morgon.

2015-04-07 09.45.43

2015-04-07 08.13.51

2015-04-07 08.14.15

I övrigt har vi ätit såväl Italienskt som Mongoliskt och det innebär att vi nu knappt är i behov av mera mat. Lagom dos av aktiviteter och förflyttande, stros och målmedvetenhet och så oceaner av tid tillsammans. Idag passade vi på att ta en vända på stan innan hemfärd. TB hade siktet inställt på cigarrer till såväl bal som student och nu är han nyhandlad och nyinformerad om cigarrkunskap.

2015-04-07 10.35.12

Och om ni undrar hur jag känner kring det så kan jag säga att jag är helt fine med det. Förstås! Killen är 19 år fyllda, han ska ta studenten och han har begåvats med  bra medel på övre plan. Han gillar classy och stil. Om jag hade fått visa hans outfit så hade ni fattat. Det är all in, men väldigt stilrent, diskret och därmed inte ett dugg pråligt eller överdådigt. Han kan sin sak, han vet vad han vill. Jag hade blivit väldigt orolig om han hade varit en hemmasittare som inte hade velat hänga med i studentyran. Särskilt  viktigt tror jag att allt det här är nu när han har knätrubbel och lite avhängd från fotbollen. Han väntar nu på tid för second opinion men vi gissar på en menisk. Han kan inte gå nerför trappor, knappt uppför heller och springa är inte att tänka på. Idag hade han rejält ont efter flera dagars knatande runt på Stockholms gator. Underbart gott att då har ett socialt nätverk även utanför fotbollen.

2015-04-07 19.12.06

Gabriel shoppade fotbollskort och rektorskan fick tag i något hon gärna ville ha, men som hon innan i söndags egentligen inte visste att hon ville ha. Det lät något, va? Nåväl, det var söta små frityrkorgar att servera pommes/potatisklyftor etc i. Fick mat serverad i sådana på Tindered och som en händelse sprang jag på sådana på NK idag. Vips hamnade de  i korgen. På vägen hem stannade vi på Lager 157 i Norrköping och inledningsvis hittade jag massor av spännande saker som fick följa med in i provrummet. Åh,åh….detta blir dyrt tänkte rektorskan. Sen hände det något…..Alltså, jag har aldrig fått på mig fler plagg som sitter så illa i hela mitt liv.Till kassan kom jag med en kjol (svart/vit och randig förstås. No comments please) och checkade ut 60 kronor fattigare. Överkomligt! Maken slog mitt rekord. Han handlade de nada, didelido zip zero. Duktiga han!

Nåväl, nu har vi landat på hemmaplan, packat upp och fått värme i huset. Så enormt utkylt, galet kallt kan jag meddela. Tvättmaskinen snurrar för fullt, torktumlaren likaså, Alla befinner sig i olika delar av huset, som ett tecken på behov av privacy. Milou ligger framför brasan, så gör även rektorskan. Bara tisdag idag och många lediga dagar kvar (även om det har intecknats en del).

Dagens highlight: Borta bra, men hemma är farao bäst.

Kram Mia

8 thoughts on “Påskgodis som består

 1. Det låter som en väldigt väluppfostrad ung student som kommer att fira av skolan!! Attans att ni inte bor närmare 😉 Hur ser det ut efter studenten, kommer sonen att läsa vidare??
  Min madam är i Prag nu på studentresa, letar kanske efter studentklänning där. Balklänningen är fixad, sååå fin! Och bara 200 spänn (får nog lägga till lite för att sy upp den)… Hon kommer att jobba ett år och fundera på vad hon vill med sin framtid, för att förmodligen läsa vidare från nästa år.
  Massa kramar fining //J

  • Hihihi, ja tänk om våra ongar hade träffats och fattat tycke….Häftigt! Tor är hemhämtad från grillkväll med frågesport och sing star och en och en annan hutt skulle jag tro. Rätt trötta grabbar hämtades i Ronneby idag coh jag har levererat hem dem på lite olika håll i kommunen. 200 spänn…..wow. TBs kostym (en mörkblå Tiger med brokad väst och kravatt till balen) och skor gick loss på nästan 10.000 spänn. Ups….Men stilig är han. Han mamma, du vet hon rektorskan, har förbjudit honom att plugga vidare direkt. Han ska hanka sig fram på jobb, ligga på sofflocket och bli uttråkad för att ladda om inför universitet – bästa modellen att bli pluggsugen igen tycker jag. Han är helt bestämd på att han ska plugga juridik. Kram raring

   • Dotterns kompisar som tog studenten förra sommaren och nu har småjobbat sen dess har nu sökt in till högskolan… De längtar efter att plugga ;-). Så visst verkar det vara en god idé!

    • Helt min melodi. Ungar skall tråkas ut för att göra det man vill att de egentligen skall göra. Avd omvänd psykologi. Kramen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *