Köldbitna kinder, frostiga fingrar och bortdomnade tår

En härlig treenighet såhär på en söndag och allt, eller vad sägs! Vaknade tidigt till en vackert solig morgon och den tidiga promenaden med Milou genom skogen ner till havet var nästan magisk. Solig men kall och hör och häpna, helt vindstilla. Magiskt, jag vet! Vi knixade oss allra längst ut på Näset och jag satte mig för morgonmeditation på badstenen med blicken fäst i horisonten, ut över havet. Andades från djupt ner i magen, lät axlarna sjunka djupt ner och hakan falla mot bröstet. Ömsom blundade och ömsom kisade mot solen. Energipåfyllnad då den är som bäst. Tassade hemåt och tog genast itu med söndagsstädningen vid hemkomsten – vädring, våttorkning, duscha blommor och bädda rent i sängarna. Såpadoft, liljekonvaljdito och så krispigheten efter vädringen. Me like!

001

Efter frullen och lite annat trix for vi till Johannishus för att kolla TBs match. Vis av viss erfarenhet klädde vi oss varmt med långkallingar, stickesockar, polotröja, vinterjacka och mössa samt vantar. Värsta Skinnarmoutstyrslen. Och ändå, ändå frös vi hej vilt. Vi höll igång med diverse passningsövningar med Gabriel och en och en annan bandy klapp. Ja, vi till och med kom ihop oss med en ”icke-uppfostrad-vuxen” som Gabriel kallade honom som strödde mindre kärleksfulla meddelande till alla och envar runtikring honom. Orden lämpar sig tyvärr inte i skrift (helt ärligt inte i tal heller) och Gabriel var chockad. Lite lagom uppeldade för en stund men sedan gav de där  2 graderna och en bitig vind sig genast till känna igen. Rektorskan snavade till och med in i vildsvinsstängslet och fick sig några stötar – säg, vad gör man inte i jakten på lite värme. Fotbollen slutade med knapp förlust, men med en stabil och bra insats av TB. Glädjande nog….känns som om det har varit lite motigt nämligen.

En liten mellanlandning hemma och en sen lunch, sedan var det dags för nästa utevistelse för mami och Gabriel. Kvällsträning för P06 och mami passade på att promenera/jogga runt byn i 85 minuter. Snacka om att chocka kroppen med såväl frisk luft som rörelse en dag som denna. Nu har vi duschat varmt och svept in oss i filt framför brasan. På TV ser vi Stensson gå ut i ledning i sista varvet och om en stund är det dags för El Classico. Taxi 3 skall bara ut på en körning först. TB och kompisar ska ha grabbhäng på lokala kvarterskrogen med fotboll, pizza och öl ikväll. Det innebär att Taxi 3 också har en sen nattkörning gissar jag. Skönt att man inte har några aktivitetsproblem i alla fall.

 

Dagens highlight: Gabriels vurpa på Heelys igår och ett uteblivet kalas har hanterats bra känslomässigt och TBs inflammation i käkleden verkar svara väl på medicineringen. Det tackar vi extra för….

Kram Mia

8 thoughts on “Köldbitna kinder, frostiga fingrar och bortdomnade tår

    • Har hänt mig ett par gånger. För varmt alltså. På plats på fotbollsVM 1994 i LA, Detroit och Texas. Men det var ju knappt tillåtet att komma in på matchen i bikini så…..Kram Mia

    • Åh vad skoj! Vi köpte flera par till Tor då vi var i Florida under tidigt 2000-tal. gabriel är ju så rädd för allt och har precis vågat lära sig. Undrar om mamman ska våga sig på någon gång. Kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *