Vintern suckar tungt över oss

Vårdagjämning igår, men se våren känns idag mer avlägsen är den gjorde på självaste julafton minsann. Vi vaknade upp till en hiskelig blåst denna marslördag och redan under morgonturen med Milou regnade det på tvären. Äntrade sedan hemmet väldigt regntunga om man säger så. Lagom till frullen kikade vi ut genom fönstret och vad hittade vi väl där…..Jomen absolut alltså (lät man som Zlatan eller?), disktrasestora snöflingor dinglade sakta ner genom skyn. Är det mars så är det mars och vintern suckar tungt över oss, dock inte direkt som på bilden nedan. Och man skulle kunna lacka ur och förbanna läget. Alternativt åtminstone kinka ihop och sakna solen och vårkänsla från tidigare i veckan. Eller också tycker man bara att det är förbaskat skönt att slippa se solblänket på fläckarna i huset, behöva kisa och känna att man ska vara ute och ta vara på vädret. Jag valde det sista. Vädret matchar definitivt mitt sinne och min kroppskänsla perfekt –  behöver verkligen kura ihop mig framför brasan och bara vila kropp, huvud och själ. Det tar på krafterna att gå på högvarv 24/7. Och jag prioriterar därför det lugna helglivet framför en massa aktiviteter och socialisation.

Imported from Pixbox

Förmiddagen har ägnats åt mor och fars ekonomi och straxt vid lunch for jag dit med alla papper, helghandlingen gjord åt dem och så en god stunds samvaro. Så värdefullt att få tid med dem utan att stressa vidare till något. Gabriel och maken på golfbanan, TB på lördagskneg och Milou med oss. Nu svepa in oss i filt och kura soffan samtidigt som Arsenals match går på tv:n, Gabriel är bjuden på kalas men vurpade just nu på altankanten så vi får väl se. Ikväll ska vi njuta av himmapizza och premiären av Gladiatorerna. Imorgon väntas det träningsmatch för TB och träning för GB och däremellan städning, tvätt och middagsprepp. TB har önskat het cajungryta med penne så det blir långkoket.allan.

001

Dagens highlight: Tiden med mor och far. Lite skratt och liv i ögonen mitt bland alla sjukdomar. Det är sannerligen inte lätt att bli gammal och bli beroende av andras hjälp. För mig är det så viktigt att göra det här värdigt och respektfullt för mina paranteser.

Kram Mia

4 thoughts on “Vintern suckar tungt över oss

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *