Missunnsamhet

Ingen trevlig egenskap den där missunnsamheten, inte trevlig alls. Man känner sig lite utsatt, lite dissad, lite satt på undantag – som om någon ansåg en inte värdig nog. Det där blev extra tydligt igår minsann. Liten Gabriel och jag for till affären för lite kompletteringshandling och listan var inte lång, men väldigt —-hrm…..god. Vi skulle ha färskpressad juice, glass, kvällsblaskan och så nya favoriterna från Marabou. Utav någon ännu outgrundlig anledning skulle det visa sig att någon missunnade mig det där sista. Ty hem kom vi med allt på listan (och naturligtvis lite till, varför inte?) och så även makens Marabou Black, men när jag tänkte riva upp min Marabou Japp för en tjuvruta eller två så döm om  min förvåning…..

002

Någon hade bytt ut den mot Marabou Mörk choklad. Buhuhuhuhu……Det där var inte snällt alls. På förekommen anledning blev det ett nytt besök idag, men jag tog Willys istället för Maxi – om det nu var så att någon missunnade mig den där chokladkakan. Nä, skämt å sidor! Willys är min ”stanna-affär” på väg hem från jobbet. Klart bäst frukt och grönt och likaså brödavdelning. Och det är alltid påfyllt i hyllorna. Den senaste tiden har jag allt mer stört mig på hyllor som gapar tomma på Maxi. Det är inte sällan som jag måste stanna på fler ställen för att varor jag tänkt mig inte finns. Och jag veeeet, alla dessa ilandsproblem, men när jag handlar vill jag handla klart i en och samma affär. Basta! Just därför skaffade jag mig scanner på Willys idag och jag gissar att delar av matkontot kommer att flyttas över dit nu. Synd eftersom jag tycker att Maxipersonalen  är så himla trevlig (Willyspersonalen är minst lika trevlig måste tillstås)och charken är en underbar lyx, men men…..

001

Annars startade måndagen på bästa sätt – soffhäng med nya härliga boken. Lucy Dillon kan verkligen konsten att skriva feel-good-böcker. ”Tango för vilsna själar” är bok nummer 4 och nu såg jag att nummer 5 släppts. Tror den heter ”100 omistbara ting” eller så….skall genast sätta upp på önskelistan.100 sidor in i boken på en dag så inser jag att jag älskar känslan hon skapar den där Lucy. Känslan av att längta efter att få läsa några sidor till och så några sidor till. Det där verkade i alla fall ingen missunna mig

En iskall promenad med Milou, en god lunch och så en sväng till jobbet. En riktigt bra första sportlovsdag. Och så ett mysigt besök av finaste Cissi. Tusen tack för fina blommor och en bra pratstund. Fattar inte hur den människan orkar så som hon kämpar med sitt magtrassel. Jag känner mig lyckligt lottad som får ha dig som vän…..

003

Tja, kvällsmys här på Näset. 2/4 har käkat grillad cajunfläskfilé med pommes och pepparsås och de andra 2 har njutit av wokade grönsaker i oystersauce (bara jag då)med stekt fisk (båda 2).  Disken är diskad, tvätten tvättad och kroppen avslappnad. Nu ligger jag utsträckt i soffan redo för en bloggpromenad, för att sedan avsluta kvällen framför brasan med le book. Kojning sent och sedan sovmorgon, så ser planen ut minsann. Hoppas ni haft en fin veckostart vänner….

Kram Mia

10 thoughts on “Missunnsamhet

 1. Låter som en bra plan för kvällen 🙂 Antar att du sitter med din bok nu;-)
  Ja du, missunnsamhet är ingen bra egenskap. Avundsjuk kan man vara för att man skulle vilja ha något som någon annan har själv, meeeeen missunna, nej tack!
  Så jag hoppas att du njuter av den goda chokladen nu 🙂
  Hmm, verkar som alla är i rensartagen, just när jag vill bli av med lite prylar här
  hemma 😉
  Ska lägga ut det på facebook loppisen till helgen med.
  Ha de fint vännen!
  Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *