Fira det som firas kan

Det är enormt viktigt att ta vara på livet, stunden och oavsett om det handlar om att socialisera eller att konsumera så tror jag att det i lagom dos är högst energipåfyllande och bra för välmåendet. Jag tror att vi alla i släkten har blivit bättre på att njuta och ta vara på…..Själv har jag övergett devisen ”fira det som firas bör” och lever numera efter devisen ”fira det som firas kan”. Det är två helt skilda synsätt kan jag meddela.

Imported from Pixbox

Igår hade våra underbara fröknar i åk 1 ordnat med 100-fest. En fest för att fira att barnen gått etthundra dagar i åk1. Festen föregick förstås av en hel massa jobb kring just 100.

001

Barnen var härligt finklädda och det bjöds på semlor och saft, popcorn, disco och en massa 100-snack. Avdelning fira det som firas kan. Underbart!

Rektorskan själv har inte firat med semla på väldigt många år – faktiskt inte sedan jag var gravid sist i början av 2006. 9 år sedan. Hrm….det känns ok. Alldeles extra ok känns det idag eftersom magen redan är trasslig som den är. Ska köra strikt kost igen – börjar på måndag. Jag känner mig taggad för det nu. Men idag har vi ändå firat lite. Finaste svärmor har sett till att en påse bullar har fått en helt ny innebörd. Nämligen en hel pappkasse med nybakade kanelbullar, mandelbullar och släta bullar. Jepp, eftermiddagsfika blev det definitivt denna lördag.

002

Annars har lördagen varit en leasure historia. TB for på träning och sedan  lördagskneg i spelkiosken, GB tog sovmorgon och fina lånevovvarna Axel och Elsa dök upp hos oss. Så mysigt! Rektorskan blev lite wild and crazy och drog igång värsta husstädningen bara sådär, en lördag. Det är ju mitt söndagsnöje annars. I övrigt har vi mest skrotat omkring i myskostym, spelat spel och njutit av ledighet. Nu är vi alla samlade här på hemmaplan och det preppas för ryggbiff provencale till 2/4 och ugnsgrillad fisk till oss övriga. Ikväll ska vi kolla Gladiatorerna och förmodligen skall huset sin vana trogen byggas om till någon häftig bana. Life as it happens….

Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Fira det som firas kan

  1. Fira mycket är en bra idé, ska försöka ta till mig den!!
    Jag älskar semla, men brukar vara nöjd med ett par per år. Dom är ju mäktiga t o m för en gottenörd som mig 😉
    Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *