Time flies!

Somliga dagar blir det där tydligare än annars. Somliga dagar inser man hur snabbt tiden går, men att man knappt märker det när man är mitt i liksom. Somliga dagar spelas år och händelser upp på repeat i huvudet på en. Idag är verkligen en somlig dag. Idag är det exakt 19 år sedan vår förstfödde såg dagen ljus. Älskade TB. På utsatt datum, klockan 06.17 ploppade han ut. 4kg tung och 54 cm lång. Och plötsligt var vi en familj på riktigt! Jag minns det som igår. Jag kan förnimma känslan den där första dagen. Oron och osäkerheten likaså. Tänk att det har gått 19 år idag. Galet!

002

Jag minns min egen 19-årsdag. Jag hade tagit studenten och arbetat på Säljö Barnkoloni den sommaren. Hösten var i antågande, skolorna hade startat och själv visste jag varken ut eller in. Saknade att ha något bestämt. Hade precis gjort ett bejublat besök på Lärarhögskolan i Jönköping, men tackat nej. For hem och började läsa matte på komvux med kompisLollo samtidigt som jag började jobba som frukostvärdinna på Stadens Hotell. Ni tror väl inte att jag är klok, men det känns inte så länge sen. Inte som i ett annat sekel. Knappt inte ens som i ett annat liv. Och nu har jag en son som fyller 19, har ett halvår kvar till student och som smider framtidsplaner. Puh!

Somliga ramlar in i ens liv och evig kärlek uppstår. Time flies älskade Tor Bark. Stora grattiskramar på din 19-årsdag

Vår älskade fotbollskille. Livet har inte alltid varit enkelt för dig, men jag är så galet stolt över din förmåga att analysera, fokusera och se i perspektiv. I många olika situationer får du enorm cred för ditt sätt att möta världen, ta dig an utmaningar och bemöta andra. Även om jag rent förnuftsmässigt förstår att du börjar växa ur hemmet, att du när en längtan efter ett annat livsäventyr med polare, resor och plugg på annan ort så är jag tacksam för att vi ännu ett tag får ha dig på hemmaplan. Nu ser vi fram emot försäsongsgristräning, fotbollssäsongen 2015 och sista rycket i gymnasiet.

002

Idag har vi firat med släktkalas här i Happyvardag. På beställning blev det bakpotatisbuffé med härliga röror som Skagen, chickencurry, lax och keso samt skinka/fetaoströra. Lite nybakade rosenbröd, kex och ostar med förstås. Supersmidigt att kunna förbereda allt och sedan ha en ganska lugn kalasdag. Till dessert blev det kladdkaka med glass eller grädde samt godis/kakbuffé. Supermysig gemenskap! Nu är det undanplockat, diskat och färdigt. Alla har intagit varsitt soffhörn och pysslar med sitt. Imorgon blir det klockan på ringning och skoljobb för hela slanten.

Kram från den unga modern till en 19-åring

7 thoughts on “Time flies!

  1. 19 år…. det är stort! Grattis i efterskott!
    Vi har en 19åring i sommar, men innan dess studenten…. och en gubbe som fyller 50 på vårkanten… Hur ska jag ha råd 😉
    Kram J

    • Tackar tackar…..åhå, det blir ett dyrt halvår raring. Här har vi ju bara student nu framför oss. Studentmössa beställd och betald, kostym och skor skall fixas under februari. Puh! Kram Mia

      • Studentmössa fixad här med, klänningar letas det efter… Letar kort till plakat men tror jag vet vilket det blir! Sen är det bara mat och resten kvar, lugnt ju

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *