Dagliga highlights

God fortsättning vänner! Hoppas ni alla fick ett härligt avslut på 2014 samt en god start på 2015. Här i den blekingska Happyvardagen lagade vi en ljuvlig trerättersmeny som avnjöts med småkronohockey som mellanspel. Det blev gratinerad färsk hummer och havskräftor med surdegsbaguette och chiliaioli samt varma nachos till förrätt, helstekt oxfilé, varma primörer och potatisgratäng med rödvinssås samt till dessert kladdkaka med varma hallon och lättvispad grädde. Straxt efter 23 lämnade vi av TB med kompisSam i stan och sedan han vi lagom hem för att rigga raketer och smällare till tolvslaget. Taxi3 (dvs moi) hämtade sedan hem grabbarna straxt efter 03.30. (Bild lånad av Håkan Linder)

Jisses så illa jag sov sedan inatt. En snarkande make och dito 8-åring samt en Doris som intagit min sovplats. KompisSam slocknade i TBs rum medan TB skulle sova i Gabriels. Efter 04 ringde hans telefon och det pratades en god stund med Köpenhamnsvännerna på engelska (jepp, hela huset hade hört om de hade varit vakna vill säga. Nu var det bara jag som hörde.) innan han slocknade. Då bäddade rektorskan ner sig i soffan och fick några timmars sömn innan Doris ville ut och morgonkissa vid 07.45. Puh! Kände mig lika trött och illamående som om jag hade festat loss. Redan där insåg jag att det blir en lång dag denna nyårsdag (som vanligt….)

015

Någonstans mitt i nyårsdagsmorgonen började tankarna sväva fritt. Huset var tyst och den gråtrista vyn genom fönstret spädde på sömndruckenheten. Jag bäddade ner mig bland filtar, täcken och kuddar i soffan och påbörjade en efterlängtad bok. Redan på den första sidan insåg jag att det här är kärlek vid första ögonkastet. Ni vet sådan där feelgood som gör att man sitter där med ett fånigt leende. Just där och då insåg jag med ens att ibland försvinner den där feelgooden bland allt annat som bäddar in vår vardag. Tyvärr. Det gäller att ge den sin självklara  centrumplats, att lyfta fram det där som gör skillnad just här och nu, idag. Jag är ganska säker på att det varje dag, hur jobbigt och trist det än må vara, finns något som är värt att lyfta som en daglig highlight. Så det där tänker jag ägna mitt 2015 åt. Varje dag, varje vecka, hela året lyfta fram mina dagliga highlights. Tankens kraft är enorm och vi kan alla välja vad vi fokuserar på. Häng på…..(bild lånad av Ulrika Bard)

Imported from Pixbox

Så har nyårsdagen passerat även 2015. En dag som redan i ett initialskede är lite trött, lite seg, lite lång. Här blev det lång läsmorgon i min ensamhet, morgonpromenad och sedan en god brunch med alla samlade till bords. Ett snabbt ärende iväg och sedan hemmamys för hela slanten. Lånevovvarna Axel och Elsa kom hit över helgen, så nu kan vi nästan titulera oss hundpensionat, och vi har käkat underbart god himmapizza. Nu slappas det på precis alla tänkbara platser i huset.

Dagens highlight: Underbart eftermiddagsbesök med lång pratstund i Lassesoffan med våra härliga Malmövänner Lasse, Gia och Gurra. Tack snälla för att ni bara stannade till idag. Längtar redan till sommaren då ni bor på Näset.

Kram Mia

2 thoughts on “Dagliga highlights

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *