Plansmideri

Makens ryggont har kraftigt förvärrats under sista delen av december (och ja, jag hoppas att fysioterapeuten Tommy mycket snart kan ta sig an honom)vilket medför ett kraftigt stört sömnmönster. Trist för honom, men bieffekten blir så enormt härlig för rektorskan. Varenda morgon då jag slår upp mina små ljusblå har han redan tänt båda brasorna och huset är sådär mysigt varmt att tassa upp i. (Vid närmare eftertanke gör det kanske inte så mycket att Tommy har semester fram till den 8/1.) Idag var förstås inget undantag. Lovely! Efter en soft bloggpromenad i soffan fixade vi till oss och straxt efter 11 dök kompisStina upp för promenad och fika. Så mysigt!

Bilden är dock inte tagen idag. Om ni trodde det alltså. Minus 13 grader imorse och riktigt blåkallt till en början. Men solen steg upp och promenaden längs havet var frisk men underbar. Väl hemma väntade gofika och en massa catch-up-prat samt en del plansmideri. Stina och jag hängde ihop jämt under hela vår fotbollstid och hon mer eller mindre bodde hemma hos oss. Genom livets olika skiftningar har vi hållit kontakten men inte träffats så väldigt mycket, tyvärr. Idag var det som om vi knappt varit ifrån varandra. Jag älskar den typen av vänskap där man tar vid där man sist skildes åt och allt blir så naturligt, vanligt, tryggt. Stina är en viktig länk till en annan tid i mitt liv och jag gillar att vi har återupptagit kontakten. Idag smidde vi också planer för hur vi ska ta oss an 2015 och för en kort stund nuddade vi vid idén om ett eventuellt träningsläger på GC hos världens bästa Ika för vårt old-ladies-team. Glad och påfylld är jag definitivt. Ska bli spännande det här…..

Eftermiddagen spenderades sedan med inköpsrond inför nyår. Raketer förstås, hummer och yxfilé lika självklart och så en hel del annat däremellan. Nu har jag suttit en god stund framför brasan för att tina upp mina kalla knän efter promenaden med Doris. Snart dags att preppa frasiga rålåpor med stekt fläsk och sedan inta Lassesoffan för lite skolarbete ikväll. Fy farao vad gott det är med jullov.

Kram Mia

6 thoughts on “Plansmideri

    • Hehehe, dessutom så där långsmal också – hade bara en från i somras på oss vetdu…..Drt är maken som pratar på ändrade vokaler här hemma och säger yxfilé med mera. Lättroade så här i juletider. Kram Mia

  1. Hö hö ja yxfilé kanske är lite hårdsmält 😉
    Vill passa på att önska dig ett riktigt Gott Nytt År så här ett dygn innan:)
    Ha det riktigt gott så hörs vi nästa år!
    Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *