Medelhavsinspirerad lilljul

Tja, eftersom vintern inte på något vis har visat sig från sin vintriga sida tyckte vi att det var som klippt och skuret för en medelhavsinspirerad lilljul. Ja, inte medelhavsinspirerad som i att fara iväg på semester och uppleva på plats fullt ut men väl nästan…..  När lilljulaftonsstöket med elbortfall på jobbet, promenad, stora brödhandlingen och sista handen vid städningen var ett minnet blott passade vi på att köra en sväng till Kalmar. Efter sedvanliga affärsbesök (Media Markt, Tokige Ture, Gallerian, Jezz och Game) knallade vi genom staden till den bästa restaurang vi vet, nämligen Ernesto Ristorante E Trattoria.

005

När du kliver de få trappstegen upp och stiger över tröskeln öppnar sig en helt fantastisk medelhavsinspirerad värld. Mr Ernesto himself som möter upp, underbar inredning, dofter, smaker, ljus och service. Idag beställde make och söner varsin lövtunn pizza med suveräna ”pålägg” och en het chiliolja medan rektorskan valde en Frittura del Mediterraneo – bläckfisk, stora räkor, två sorters fisk med sallad, citron och chiliolja. En fantastisk autentisk upplevelse som vanligt. Vad skulle kunna passa bättre en dag före dopparedan…..

005

Nu sitter vi här och är medelålders som TB säger – spelar Bingolotto för första gången. Gabriel pendlar mellan stress och ett aldrig sinande hopp. 6 lotter från fotbollslaget förpliktigar, tycker vi stressar vi med maken och jag. Får nog bli rättning i  efterhand tror jag bestämt. I övrigt njuter vi mest av känslan av att julen är här och att det som inte är handlat och fixat nu, det kan vi glömma. Lovely!

Kram Mia

4 thoughts on “Medelhavsinspirerad lilljul

  1. Ha, här skulle,vi oxå spela Bingolotto , första gången på hur många år som helst! Men vi gav upp efter Ettan. Ha en riktig God Jul och njut av ledigheten!
    Kram!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *