Julstökssöndag

Rektorskan var inte med vid utdelningen av praktisk händighet. Jag måste erkänna, utan omsvep så här på en söndag och allt, att jag föddes verkligen utan pysselgen. Tyvärr. Särskilt tyvärr för mina söners skull. Pysselgenen innefattar allt som är pyssligt husligt som pynt och blommor, planteringar, bak och allmänt dutt – om ni undrar alltså. Som tur väl är fick min syster min del också tror jag bestämt. Och idag kände hon sitt systerliga/mosterliga ansvar att se till att det blev julstök även för familjen Happyvardag denna jul. Och det där, det tackar man ju extra för inte sant?

007

Söndagen började mitt in natten med en kissig vovvebebbe och sedan somnade vi om så himla gott. Dock drömde jag några hysteriskt förvirrade drömmar om jakten på  Storsjöodjuret straxt utanför stakholmen med rektorskan som arbetsledare på Aspöfärjan. Alla dykare som kom upp hade rinnande grönt slime ur ögon och öron. Ja ni hör ju….don´t even think about to analysis that. Nåväl, vaknade med ett gapskratt  klockan 08.27 och kunde titulera mig utsövd. Nice! Lite hemmatrix på morgonen, en mycket hal morgonpromenad med Doris som slutade med en lätt glidning på rumpestumpen halvvägs ut i diket (jag då, inte Doris) och så en go långfrulle. Efter lunch hämtade vi mor Anita och for till Allra Käresta Syster för julstök de luxe. Gabriel var supernöjd. Både en älskad moster och fina tjejkusinerna helt för sig själv och så bak och kristyr och smakprov och pingisspel och Pokemonhjälp och fika och….Helst av allt hade han velat sova över också. Gullplutt!

003

Det blev med andra ord en skönt leasure söndag innan jul. En söndag då man skulle ha stressat omkring som en tok, men då vi valde gemenskap istället.

004

Rektorskan bidrag för dagen var att göra mor och fars månatliga ekonomi tillsammans med just mor Anita. Det blev toppenbra även pau Jämjö. Efter allt hade färdats bjöds vi på gofika, mycket prat och många skratt. Därefter tog jag mor med mig och for till bankomaten samt till Jämjöhallen för lite införskaffande av mat och dryck. Rektorskan passade också på att kompletteringshandla inför  julen – det blev underbar lax av två sorter, två goa såser och så ål från bästa Blomlöfs Rökeri samt lite annat smått och gott. Nu återstår bara lite bröd inför julafton.

006

The Little entertainer höll igång oss som vanligt. När vi kom hem  var det dags att fixa ”himmapizza” inför matchen Arsenal vs Liverpool. Det svajar lite i matchen och man kan säga att Entertainerns humör sammanfaller lite med detta. Själv sitter jag och njuter av ett brasvarmt hus, en stämningsfull julgran och känslan av ledighet som uppfyller mitt sinne. Tänk att imorgon ringer jobbeklockan enbart för maken……

Kram Mia

6 thoughts on “Julstökssöndag

 1. Å jag som älskar att pyssla 🙂
  Å idag har jag pyntat lite med. Så där lite lagom med mer granris och ljusslingor lite överallt. Annars är jag ju inte så mycket för jättestora tomteparader överallt.
  Imorgon ska loppan o jag in till stan o fixa det sista, sen vill jag inte göra fler ärenden ska erkännas.
  För annars har ju den här helgen mest inneburit horisontellt läge för mig… Inte så kul när man har annat man vill göra.
  Om jag inte skulle hinna kika in igen innan jul vill jag skicka dig en riktigt varm julkram och önska dig och de dina en riktigt härlig jul!
  Kraaam Anna

  • Du har så himla vackert hemma hos dig Anna. Jag kanske kallar in dig till att pyssla till mitt hus framöver. Hihihi….Ta nu väl vara på dig och försök njuta av julledigheten. Kram finaste du

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *