Att gå miste om fyllekänslan

Här har man gått omkring i 14 dagar och bara väntat på den där fyllekänslan som skulle infinna sig lagom till att man iklädde sig sina nya glojärn och vad händer? Precis alla som har progressiva glojärn har varnat mig för hur den första tiden skall bli – om yrsel och snedsteg, gå in i saker och kanske ett lätt illamående samt det ständiga sökandet efter rätt fokus. Och jag var förberedd mina vänner, I promise, jag var förberedd så till den grad att jag nästan inte vågade öppna ögonen då optikerMats satte glojärnen på min näsa. Han undrade förstås varför jag illvilligt knep ihop mina ögon och han smålog samtidigt som jag öppnade ögonen. Yes, jag uppfattade det i hans ansikte. Faktum är att jag direkt hittade fokus. Och såg ut (inte bara såg bra ut alltså…hehehe). Eureka! Men nån fyllekänsla mina vänner, nån fyllekänsla ville minsann aldrig infinna sig. När jag påpekade detta för optikerMats (fast jag kan ha använt ett annat uttryck är jag rädd) så smålog han igen och förklarade att med mina synfel så har jag redan levt med det utan glasögon. Attans med, det blev alltså inte bättre än så. Och för att vara helt ärlig, jag är så van vid att vara konstant yr, få hålla mig i saker, springa in i människor, saker och dörrkarmar etc samt att sätta huvudet i katastrofställning och lååååångsamt resa  mig att jag aldrig har reflekterat över något annat. Tänk att man inte visste det där innan….Att det fanns en mer stabil tillvaro alltså.

005

Nåväl, maken och jag provade ut nästan likadana och TB skrattade gott åt oss här hemma. Äktenskapstycke tror jag minsann att det där kallas. Nu håller vi fredag här på hemmaplan. Storhandling utförd och inplockad, vovve hemhämtad och återvinningen besökt. Kvällens bakpotatisbuffé är preppad och brasan sprakar i spisen. Samtliga är iförda myskostym och en hel helg ligger här och väntar på oss. Underbart mysigt! För att bygga på fyllekänslan öppnar vi nu en Monte Vecchio och njuter. Jag menar, går man miste om den ena vägen så….

Kram och goda helgen till er alla

4 thoughts on “Att gå miste om fyllekänslan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *