Är du sugen?

Helt ärligt: hjärnan vet inte alltid vad kroppen är sugen på. Har jag märkt! Det rektorskan är mest sugen på när hon packar ihop för jobbedagen är definitivt att snabbt komma hem, svida om till myskostymen och sjunka ner i soffan. Sedan avlöser suget vartannat  och i de allra flesta fall handlar det om olika typer av livsförgyllande ting som glass, guldnougat, pepparkakor och så kanske en kall julmust. Ibland slår hon till och blir sugen på mat också. Det säkraste kortet är att hon är sugen på brasmys, värmd vetekudde, bloggeri, magasin och böcker. Det låter väl underbart aktivt och enormt utåtriktat, inte sant? Men som sagt, hjärnan vet inte alltid vad kroppen är sugen på egentligen…..

Imported from Pixbox

Idag blev det tidig hemgång, fika och så iväg till Gabriels fotbollsträning. Och rektorskan överlade med sig själv hela eftermiddagen vad som skulle inrymmas i den 65  minuter långa pausen mellan körningarna. Jag kan lova att jag funderade på allt mellan att vila i bilen, kolla träningen och att åka iväg och lightshoppa. Av någon ännu outgrundlig anledning kom jag sedan på mig själv att hoppa i träningskläder straxt före avfärd och uppenbart funderade mitt undermedvetna på frisk luft och motion. Väl på plats promenerade jag ganska exakt 7 minuter och sedan sprang jag ”vår” 2 kilometare  i hyfsat tempo. Därefter körde jag tunga branta backar i 23 minuter för att sedan jogga ner ännu en 2 kilometare. Så jäkla nöjd med mig själv. Och helt ärligt hade jag inte en aning om att kroppen var sugen på det där. Kanske lyssnade jag inte tillräckligt inåt, men jag är tacksam över att kroppen tog kommandot och hjärnan bara spelade med. Nu har jag tagit en ljuvligt het dusch, käkat lite kvällsmat (varm saft och knäckemackor) och landat i soffan. Jag måste tillstå att soffan känns om möjligt ännu skönare nu efter utfört värv. Resten av kvällen skall ägnas åt korrläsning av ett studentarbete, tvätt och en bloggpromenad. I bakgrunden spelas gårdagens Arsenalmatch på repris och alla är inbegripna i sitt. Gabriel bad dessutom precis om att få ladda ner Book creator som app, förvisso slog han i huvudet på träningen annars måste jag nog kolla tempen på honom. Han upphör sällan att förundra den killen……

Nattinatti folket….Imorgon firar vi fredag. Igen! Kram Mia

6 thoughts on “Är du sugen?

 1. Det lät friskt!
  O jag är definitivt med på att skriva under på det!! Det är mycket som surrar i huvudet som min kropp inte riktigt hänger med på kan jag säga. O jag önskar att jag kan finna pepp och ta mig ut och först promenera och sen börja jogga igen. För är det något man blir piggare av så är det ju rörelse och frisk luft. Tröskeln är så hög bara..

  Mamma o pappa bor i Svängsta, vet du vart det ligger? 1,2 mil utanför Karlshamn.

  Ha de fint Mia och tack för att du alltid skickar med så klocka ord.
  Kram Anna

  • Den tiden kommer fina Anna. En sak i sänder och ha tålamod med dig själv. Jag kommer att tjata hål i huvudet om just det där. Hihihihi. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *