Såååå mycket bättre

Sådärja, har precis varit ute på en dryg timslång rask vandring över stock och sten, genom geggpölar i skogen och gjorde där ute mig av med PMS-häxan som intagit min kropp söndagen till ära. Puh, så skönt! Hatar verkligen att vara sådär omåttligt irriterad och snarstucken. Gissar att övriga i svarta huset här på Näset känner detsamma. Nåväl, lätt avhjälpt med lite fysisk aktivitet och än bättre blev det av att söndagsmiddagen var preppad då jag klev innanför dörren igen. Har precis kravlat mig upp från ett hett skumbad och hoppat i en nystärkt myskostym och njuter nu framför brasan. Det känns verkligen sååååå mycket bättre än för 2h sedan. Annars började söndagen väldigt bra med sovmorgon, skoljobb i soffan och sedan en tur ut till Jämjö för att hämta mor Anita. Papsen hade farit på Bouleturnering och vi andra skulle förlusta oss med deras månatliga ekonomi. Först tog vi dock en mysstund i Lassesoffan och bara pratade. Söndagar är knepiga för lilla mamma och idag kände hon sig dessutom lite hängig. Efter lite kraftsamling fixade vi alla konton, alla räkningar och alla överföringar enligt hennes önskemål och sedan njöt vi av en härlig brunch tillsammans. Som hon åt och njöt idag lilla mamma, underbart att se! 3h senare for vi till bankomaten, handlade och sedan hem och packade upp samt skrev in sista uttagen och handlingen i lilla noteringshäftet. Jag lämnade sedan en trött och nöjd liten mor straxt innan papsen kom hem igen. Helgens goda gärning utförd……

004

Såg ni Carolas kväll igår i Så mycket bättre? Alltså helt ärligt, tycker hela svenska folket att de låtar som andra framför är så mycket bättre än artistens ursprungstolkning? I så fall måste jag ha jordens absolut i särklass sämsta musiksmak what so ever. Missförstå mig inte, själva porgrammet är bra och invaggar en sådär härligt gott i en myskänsla. Men jag gillade ju Carolas tuggummipop. Och jag gillade Orups slagdängor också. Men helt ärligt vete sjutton om jag gillat en sävlig variant på engelska av bästa ”När vi gräver guld i USA”! Och den svårmodiga varianten av såväl ”Främling” som ”Tommy tycker om mig” gör mig bara nedstämd och frusterad. Det är alldeles för avancerat uppenbart för min musiksmak. För mig är sång glädje i första hand och i nästa hand är det möjligtvis känslosamt men svårmodigt….nä, där går gränsen för mitt välbefinnande! För övrigt kan jag inte bestämma mig för hur jag känner inför Carola längre. Jag fick en släng av hybriskänslan igårkväll. Känslan av att hon hade svårt att backa av och inte stå i centrum, fast att det egentligen var hon som var centrum . Märkligt! Såg något i hennes ögon igår som jag hade svårt att förlika mig med. Självklart kan det vara så att jag har inbillat mig men notera gärna att jag alltid har varit ett Carolafan annars så…..Nåväl, det var inte alls Sååååå mycket bättre för mig i alla fall, möjligtvis bara kille som på skånska sjöng Tokyo  igår. Där svängde det härligt med en klar touch av ursprungsmelodin. Så lättroad är rektorskan….

Nu tar jag söndagskväll. Tvätten är tvättat, torr tvätt struken och insorterad rätt i garderoberna, söndagsmiddagen intagen och disken fixad. TB spelar in film som redovisning, GB läser läsläxan och fotbollen flyter på på Viasat fotboll. Jag har packat väskor till morgondagen, ved är inburen för lite myseldning (och sedan tvingas jag sova med vidöppet fönster inatt då maken har svettningar)  och lite dessert väntar oss om en stund. Självklart blir det en klassisk marrängsuisse – enkelt och galet gott. Imorgon kickar vi igång nästa jobbevecka. Visst är det mest måndag och fredag, eller hur?

Kram Mia

 

 

6 thoughts on “Såååå mycket bättre

  1. Angående Carola, jag har aldrig gillat henne som person! En del låtar är bra, om man slipper se henne.
    Vissa år har det gjort kanontolkningar i Så mycket bättre, men i år är jag också kluven.

  2. Go kväll!!
    Hade kanske med behövt en promenad, men kroppen ville bara lägga sig o vila.. så trött i kväll. Inte alls arg, bara helt nedstämd. Inte kul alls…

    Såg med programmet igår och jag tyckte att det var väldigt gripande faktiskt… O Orups tolkning gjorde mig med tårögd..
    Kram Anna

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *