Novemberfredag

Äntligen är veckans mest efterlängtade dag här. Visst är det något speciellt med fredagar! Jag älskar den där känslan som infinner sig redan på torsdagskvällen –  känslan av att det bara är en morgon till att kliva upp omgiven av mörker, att det bara är ett par timmars jobb och sedan ledigt. Jag älskar att styra upp lilla handlingslistan inför helgen och att klura på allt gott som ska lagas och serveras.  Jag älskar verkligen känslan av att komma hem straxt efter 13.30 med fullastad bil, bära in och packa upp. Plocka iordning i huset, dammsuga och hinna ut en promenad med Milou innan mörkret sänker sig över tillvaron igen. Och jag älskar att efter en varm ljuvlig dusch, krypa i myskostymen, börja preppa kvällens käk och sedan sjunka ner framför brasan med ett glas vin och en skål med snacks.

043

Just sådär blev det idag. Bortsett från vinet då. Jag har en liten körning för att just hämta hem 6 flaskor av nästan det godaste vinet jag vet, nämligen MonteVecchio. Alla andra variabler är enligt ovannämnd spec. Huset iordning, tvättmaskinen snurrar, bordet är dukat. I ugnen grillas heta salvia chicken wings och på spisen puttrar en spicy Thaisoppa. Brasan sprakar som vanligt så himla hemtrevligt. Och framför oss ligger en hyfsat  oplanerad helg – ett besök av lilla SchnauzerDoris med familj imorgon och fix av mor och fars ekonomi/räkningar på söndag. Och så kommer finaste svärisarna äntligen hem på söndag kväll. Lite skoljobb väntas jag bli färdig med i helgen och jag hoppas på en solglimt och en skön skogspromenad. Även om den få gå sakta. Kroppen är lätt mörbultad efter onsdagens vurpa i matsalen och såväl nacke som rygg drog på sig en liten sträckning. Men frisk luft mina vänner, frisk luft och skogsströvande är som balsam för själen så…..

Hoppas ni alla får en förträfflig helg. Glöm inte ta väl vara på er och era nära och kära. Kram Mia

8 thoughts on “Novemberfredag

  1. Hej Mia, hittar inte det vinet på systemets lista- Antar och hoppas det är ett rött. tänkte prova något nytt. Kan du ha skrivit fel namn? /Pelle

    • Hej Pelle! Rött it is och det beställs från Wine Company på nätet. Suverän service och vi brukar beställa tillsammans i släkten så får man ner fraktkostnaden. Kram Mia

  2. Jag drack ett (för mig) nytt vin i torsdags som bara smälte i munnen… det var på restaurang och nu ska jag se om jag kan hitta det på systemet. Italienare såklart 😉
    Ha en underbar helg fining

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *