Livepremiär med Gnaget

Att födas in i en fotbollsgalen familj sätter sina spår – som tur väl är har ingen av våra söner någonsin protesterat. Såväl maken som jag har ett förflutet på fotbollsplan och nu är det TB och Gabriel som för den traditionen vidare. Men bor man i den blekingska skärgården vimlar det inte precis av fotbollsupplevelser av allsvensk natur och man kan säga att den yngste fotbollshjälten i Happyvardag har väntat enträget denna säsong. Han har nämligen aldrig varit på en livematch med vårt älskade AIK. Nedräkningen har varat länge och igårkväll var han så uppspelt att han knappt kunde somna. Och så idag, äntligen idag drog vi till Kalmar och Guldfågeln Arena (Vad heter det här stället, Gyllene Tuppen eller, kläckte han ur sig utanför och fick några Gnagetfans att nästan bryta ihop av skratt.)

002

Några av er kanske tänker att det borde finnas bättre dagar att gå på fotboll. Att det är så mycket skönare en varm augustieftermiddag. Sanningen är att den bästa av dagar är när AIK spelar och vädret är bara en petitess i det hela. Stämningen på bortastå värmer bättre än något annat och 2 timmars fyspass med diverse ramsor, hopp, sånger och handklapp gör vem som helst varm, tro mig. Gabriel var så lycklig att han var helt uppslukad. Man kan säga att han var i zonen samtidigt som han sjöng för full hals: ”A A A A AIK. Åh vad det låter bra. Det är A:et i Gnaget som gör det!”

005

004

Det finns inte många lag som har sådant enormt gung. Det är verkligen galet häftigt! När matchen var slut och all hyllning till laget och publiken började ebba ut gled vi bort till intervjucorner. Nabil Bahoui stod en bit ifrån och som han önskade Gabriel att han skulle fått hans tröja eller nåt. Han stod kvar och vinkade lite till honom, Goitom och Nisse när sedan Lorentzon kommer fram och tackar grabbarna (Gabriel + två småkillar)och bruden (dvs jag då) för stödet idag med handslag och klapp på axeln. Gabriel blev så lycklig att han trippade ut från arenan sedan. Jag gissar att vi har många fotbollsresor att planera till nästa säsong.

007

Kalmarlördagen avslutades sedan förstås på Ernesto, Ristorante E Trattoria. De kan ha Sveriges godaste pizzor. En Sonari de Mare med chiliolja och en laxbakelse tillsammans med varsin stor och iskall Peroni till maken och mig. Och så sällskap av några nya AIK-kompisar. Underbart lyxigt att sedan bli hemskjutsad av världens bästa TB och bara landa framför brasan. Idag har vi skapat härliga minnesspår i hjärnan. Gissar att vi nynnar oss till sömns: ”Här är vi på Norra Stå, följer alltid AIK…”

Kram Mia

13 thoughts on “Livepremiär med Gnaget

 1. Ha, ha känner sååå väl igen mig. Min bror har spelat fotboll sen barnsben och jag har följt honom sedan dess. Har stått o suttit på många fotbollsmatcher o nästan fått hjärtslag av nervositet, men oj vad kul det ha varit. Efter nio år som allsvensk målvakt i HBK la han fotbollen på hyllan och oj vad tomt det blev……så jag förstår hur du kännner. Men du får ursäkta mitt hjärta slår för HBK o inte AIK……..Ha nu en supermysig helg. Kramisar Tina

  • Vad härligt och du, jag gillar dig ändå. Har precis haft vår TB (18 år) och hälsat på sina Halmstad och HBK-polare sedan collegeresan till NY. Han gillade verkligen staden…..
   Tack för att du tittade in. Kram Mia

 2. Åh Gud vad härligt för honom (och för er att få se lyckan i hans ansikte :)) det är verkligen en väldigt speciell känsla att vara på plats. I synnerhet när det är riktigt bra stämning!

  • Ja söta du, han bara strålade. Nu blir det att boka seriepremiären och tur till Stockholm i mars/april. Kan ju vara mysigt! Kram Mia

  • Men söta du Ezter…..är du HIF:are? Som i Helsingborg? De har haft det rätt tufft iår – undrar just vad som är galet i klubben eftersom det blir som det blir. hade ju ett topplag på pappret. Nåväl….jag gillar dig ändå serru….Kram Mia

 3. Hahaha, jag fattar ingenting av det där?! Är så gott som noll fotbollsintresserad, men kan stå ut med någon landslagsmatch, gärna Spanien. Men huvudsaken är att familjen förenas i ett gemensamt intresse och har KUL ihop och det verkar ni ju verkligen ha (alltid). Kram!

  • Hahaha, söta du. Ha kul är det viktigaste (och att vinna förstås). Och det har vi allt som oftast tillsammans. När vi alla fyra stod där och gungade ikapp med örviga AIK-fans då är det kärlek. Kram Mia

 4. Vilken härlig upplevelse för pojkarna, här hos oss är vi trogna AIK familjen. Vi har stått med lillkusinen på Norra Stå och hoppat med klacken. Nu klara kusin sig själv och vi finns på sittplats. Hoppas på återseende kommande säsong

  • Oh vad skoj Elisabet. Hoppas vi ses till vårsäsongen. Tack för att du tittade in och lämnade ett avtryck. betyder så mycket. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *