En annorlunda söndagsapproach

Och hej vad det går…..Det mesta i vårt Happyvardagsliv. Och definitivt sedan hemkomsten från Florida den 24 juli. Tills igårkväll då. Efter lite hämtkäk och ett glas vin tog det tvärstopp och jag somnade inte mindre än 5 gånger på soffan. Maken fick baxa in såväl vattkoppesjuk liten Gabriel som sjötrött gammal rektorska till sängen och vips var lördagen ett minne blott. Jag tror minsann jag sov innan huvudet mötte kudden. 5h fick vi sedan ihop sammanlagt inatt och jag vaknade pigg och utvilad innan 05.30. Låg och lyssnade på regnets trippelitropp utanför vårt öppna sovrumsfönster, innan jag uppbådade rätt krafter för att klä mig och ta morgonpromenaden. Promenadens meditativa inslag bestod av att försöka bringa klarhet i dagen och det var nog där och då, lagom i höjd med badbryggan som jag insåg att dagen idag inte direkt skulle ta den riktning som jag hade planerat.

004

Det såg inte ut så där, men nästan….(läs wish….). Dag 2 av en invigningshelg som jag har varit samordnare för i månader och jag själv kommer inte att kunna deltaga. Märkligt! Gabriels vattkoppor satte liksom P för det. Med golftävlande make, fotbollsspelande TB, gamla paranteser och infektionskänsliga svärsiar samt syster så blev jag lite….hrm….ensam. Nåväl, family first är ju mitt mantra så att en efterlängtad fotbollssöndag skulle brinna inne för rektorskan försonades jag med redan i ett tidigt skede. Jag är bra på det där, att gilla läget alltså…..Men det var med lite sorg i hjärtat som jag följde dagens evenemang på avstånd. Man kan ju inte få allt här i livet…..

Invigningsansvarige moi hade uppenbart inte trott på ett liv efter söndagens match mellan Mjällby och Rödeby på Åvallen (jepp TB på bild. Han som råkade bli rakad under sin collegeuttagning). Att söndagen var vigd åt Åvallen stod ställt utom allt rimligt tvivel och då behöver man ju knappast vara raketforskare för att inse att det inte fanns så många andra saker på dagens to-do-lista. När maken lämnade hemmet vid 09.10 hade jag nämligen betat av allt och började verkligen rulla tummarna. Ett fix-ochtrixvarv med bilen för att avsluta mitt uppdrag samt förbereda på jobbet för min vabb senare så var jag tillbaka på rulla-tummarna-stadiet. Klockan 13.47 en söndag i mitten av oktober. Chockerande! Högst ovan känsla för den här rektorskan. När sedan dito upptäckte att veckan som följer är helt blank i planeringskalendern, ja då undrar man ju. Har jag helt mentalt ställt in mig på vabb sedan tidigare, or what?  Hur eller hur så inser jag att det finns två ord som med all säkerhet kommer att kunna summera veckan som kommer – nämligen utvilad och rastlös.

Söndag kväll i Happyvardag och jag irrar omkring lite lätt. TB käkade tillsammans med laget efter dagens invigningsmatch mot Allsvenska Mjällby och maken och jag har precis njutit av en köttfärspaj med sting signerad moi, krispig sallad och en sval dijondipp.Gabriel. tja han har knappt ätit sedan i torsdags. Hemmet är under kontroll (har varit sedan 09.37) och skolan är preppad. Ingen tidspress på att natta sig ikväll, inga väskor som ska packas eller saker som ska förberedas. Högst förvirrande……

Kram Mia

4 thoughts on “En annorlunda söndagsapproach

  • Yes, lite trist men å andra sidan inget livsnödvändigt så…..Det blev en lugn stund på hemmaplan istället för stress och det måste jag ändå vara glad över. Kram Mia

 1. Å så trist med vattkoppor och magsjuka.
  Dottern hade vattkoppor förra sommaren, hu det var inget kul. Samtidigt som ma ”vill ha det gjort”. Förr eller senare ska de ju ha det.
  Krya på er nu och ha en skön måndag med slapp i soffan o nån god bok.
  Kram Anna

  • Usch för sommaren – det måste ha varit supertufft. Och visst vill man ha det gjort. Har tänkt varje år inför vår långsemester att bara Gabriel inte får det då. Här ligger vi under filten och kollar tv, bloggar och lite tidningar. Kram på dig

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *