Mitt-i-vecka-mat

Hallå, hej lillördag. Vi vaknade till ett ilsket trummande mot rutan imorse och regnet fortsatte in på förmiddagen. Jag är väldigt förvånad över min inställning, då jag plötsligen kommer på mig själv med att tycka att det är lite mysigt. Chockerande, jag vet….Men den röda regnkappan kändes så familjär och rätt idag.

001

Mitt i arbetsveckan bjuder sällan på några kulinariska höjdpunkter i Happyvardag. Vardagspusslet med diverse tider att passa, kvällsaktiviteter att bevista och så lite catch up på hemmaplan uppmuntrar liksom inte till det precis. Idag hade Gabriel fotbollsträning och efter den skjutsade vi hem kompisSimon (som Gabriel hade varit och lekt hos i eftermiddags). Underbart mysigt att kunna hjälpas åt. Väl hemma ägnade vi oss åt en avancerad form av kylskåpsrens. Det blev en krispig sallad med thaimarinerade kräftstjärtar, cajunstekt tunnskivad kycklingfilé eller Crudoskinka. Lite surdegsbaguette, salami och brie samt köttfärswraps till somliga. Funkar ju fint det med….Nu gapar kylskåpet väldigt tomt och jag längtar redan till fredagshandlingen. Om ni inte har provat dressingarna på bilden så rekommenderar jag dem varmt. En Italian vinegrette samt en hot Basil. Mums! Nu har vi hamnat utspridda i huset – den bästa formen av att var och en får syssla med sitt. Vårt alldeles eget lilla tankespace, så värdefullt för att orka med alla mellanmänskliga relationer som kantar vår Happyvardag.

Sov gott vänner! Kram Mia

 

6 thoughts on “Mitt-i-vecka-mat

 1. Så gott med en fräsch sallad.
  O tack för värmande ord. Just nu är jag liksom helt slut o utpumpad efter en dag på jobbet som man allra helst vill stryka och glömma bort.
  Någon vill att man säger vad man tycker, men när jag gjorde det så skapades ett totalt elände och såå många med mig mår så dåligt… Det krävs bara en eller två personer för att få en hel grupp att må dåligt. Visst är det märkligt?
  Kram Anna

  • Så himla trist vännen. Hoppas du får en fin helg. Kom ihåg alla människor som älskar dig och som gärna står vid din sida – de andra. De är lossers. Kram Mia

 2. Ser gott ut, så skönt med en tom frys att fylla upp lagom till helgen 😉
  Jag ogillar verkligen hösten med regn o blåst eftersom jag cyklar till jobbet, MEN så länge jag är inne och det är mörkt ute och oväder så är det riktigt mysigt..
  Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *