Sunshine

Brummandet från sovrummets AC vaggar mig från nattsömn till morgonmeditation. Jag ser dimman lätta och förnimmer känslan av kanske, kanske blir det ännu en ljuvlig sensommardag. Smyger upp och öppnar altandörren, släpper in den svala morgonbrisen.  Hamnar en stund i Lassesoffan och bara njuter av att ha absolut ingen morgontid what so ever att passa idag. Tar Milou med mig på skogsrundan, via badbryggan och känner livet  i mig. Andas från långt ner i magen, känner en slags lugn på besök, vilket har varit frånvarande lääänge. Väl hemma preppas det för sedvanlig frukost-på-sängen för grabbarna och en långfrulle med dagens blaska för maken och mig. Underbart!

001

Direkt efter intagen frulle bäddade vi altanen och där hamnade jag sedan med ett glas färskpressad grapefruktjuice och sportbilagan. Ljuvlig start denna lördag. Tänk att vi kan skriva den 20 september och det är sommarvärme – that´s my way. Straxt innan lunch for TB till matchsamling och vi andra anslöt vid 13. Tänk att gå på match i korta shorts och linne – galet skönt. Matchen slutade 3-3 och eftersom somliga har vissa synpunkter på vad rektorskan skriver nöjer jag mig med att säga att 3-3 får vi vara tacksamma över. Själv agerade jag lite Florence Nightingale då en kille blev skadad – härlig känsla av att kunna hjälpa till. Kom hem redan vid 15 och passade då på att fortsätta njuta av altanhäng. Bara en annan vinkel. Hehehe jobbigt….

002

Middagen preppades sedan och lite mat lagades åt finaste svärisarna. Makens cognacsflambering var briljant och doften mumma för såväl näsa som själ. Maken for på träning, TB och jag hade debrief efter matchen och Gabriel bara levlade upp till nästan fotbollsnivå. Just nu är det nedtagningar bröst som gäller, inkast och nickar. Om TB är världens bästa uppvärmare är farao jag världens bästa passningskompis. Puh! Avslutade dagen med att catch some sun and have some wine too. Life is good….

003

Nu har mörkret sänkt sig över Happyvardag och vi är alla mätta, trötta och något slitna. Kvällens Hot Basil wok satt som en smäck, vinet var minst lika gott idag och grabbarna i huset lika goa som vanligt. Vi delade många härliga dagsbetraktelser och skrattade i kör. Vilken ynnest det är att få vara tillsammans. Och trots att långt ifrån allt flyter på för tillfället, att snubbeltrådarna är många och vi alla till mans får kämpa för att hålla  huvudet högt så är vi i alla fall tillsammans. Vi stannade till hos Lasse på kyrkogården idag och lämnade ett litet avtryck, berättade av vi saknar honom varje steg på vägen och bad att han för alltid ska finnas vid vår sida. Vi har haft det enormt påfrestande men min förhoppning är att vi snart kan få koncentrera oss på att sörja och sakna, istället för att lösa alla praktiska ting.

Hoppas ni alla har en skön lördagskväll. Kram Mia

4 thoughts on “Sunshine

  1. Underbar dag för er, vi hade det inte lika tursamt med värmen så ett sting av avundsjuka ska erkännas…
    Hoppas att ni får en lika fin dag i morgon.
    Stor kram

  2. Jag är så glad att jag njöt av solen i går… i dag vaknade jag upp till dimma och så har de lovat regn här ett tag framöver nu…. lite svalare temperaturer också. Men det är bara att gilla läget 😉
    Ha en skön söndag Kram J

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *