Något riktigt läckert

Jag kan ju inte precis framhålla att jag är någon Catenacchi i köket och är man gift med Le Chef så måste man ju heller inte briljera precis. Det räcker oftast med en riktigt bra mis en place så ler maken sådär härligt (och man vet att det är läge att köpslå/kohandla friskt. Hehehe…). Men ibland slår hon till rektorskan. Slår till med att presentera något som till och med imponerar på maken. Härom lördagen bestämde jag mig för att överraska honom med Eves Tomattarte. Mums, det vattnas i munnen bara jag tänker på den. Har ni inte provat den? Receptet kommer nedan.

001

Receptet kommer från boken Drakmöllans kök. I förordet kan du läsa om kärleken och Drakmöllans matfilosofi. ”Mat skall vara ärlig och genomtänkt. Smak, färg, doft- allt skall harmoniera. Mat skall överraska och utmana. Mat skall väcka lust och ge glädje”. visst låter det väl ljuvligt! Eves Tomattarte blev jag bjuden på av en arbetskamrat för några år sedan och den var perfekt. Sedan föll den i glömska under lång tid innan jag fick för mig att pröva själv. Och den är inte speciellt avancerad.

002

En sats pajdeg förgräddas i ugn. Pensla därefter pajbottnen med dijonsenap. Fräs en gul lök mjuk i smör och bred över dijonsenapen. Fortsätt med ett lager av riven ost (jag brukar ta prästost, men Enmentaler eller Grevé funkar också bra) och sedan ett lager av tunt skivade tomater.  Hacka två vitlöksklyftor fint och strö över tomaterna tillsammans med en tsk timjan. Lägg resterande tomater i ett vackert mönster. Salta och peppra samt dekorera med Kalamataoliver. Grädda i 175 grader i ca 35-45 minuter. Garnera med basilikablad.  Vi är inte förtjusta i oliver varför jag gärna hoppar över det. Istället valde jag att lägga på musslor de sista 10 minuterna. Tomattarten bör serveras ljummen tillsammans med en sval gräddfilsdipp och gärna lax, nypillede reijer eller lite Italian delis till. Prova gärna!

Denna måndagskväll blir det dock Högrevsburgare med krispiga grönsaker, nyfrittade pommes och nybakat hamburgerbröd. ost och kex, lite röra och så heta chicken wings med Buffalosås till. Lagom till fotbollslandskampen ikväll. Forza sweden! Kram Mia

3 thoughts on “Något riktigt läckert

  1. Det är kul när man får till det! Jag tycker jag lyckades idag. Första gången jag använde kycklingfärs. Jag blandade i smulad fetaost, hackad rödlök och hackade soltorkade tomater. Gjorde biffar, hällde över lite vatten och en burk creme fraiche med fetaost och soltorkad tomat. Taglatelle till. Enkelt, snabbt och supergott 🙂

  2. SÅG SJUKT gott ut 🙂 hoppas ni har samma soliga sommarväder idag som här i GBG.

    Jag bjuder in dig till tävling på bloggen….VINN tapeter värda 6000 kr till ett helt rum 🙂

    Ha en skön vecka

    LOVE Maria at inredningsvis – inredning it’s, Swedish for decor 🙂
    inredningsvis.se

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *