Att orka tänka inredningstankar i sommarvärmen

Gör man det? Är du en av dem som orkar klura på den där nya idéen och sedan genomföra den? Köper du inredningsmagasin och låter dig förföras av allt du skulle vilja ha? Fixar och donar, fyndar och flyttar runt? Skapar rum utomhus och myser till det? Själv är rektorskan gärna den som klurar på idéer och som låter sig inspireras av såväl magasin som av fina bloggare, men tyvärr är hon lite av tummen-mitt-i-handen (eller snarare allahandensfingrarmittihanden). Helt sanningsenligt blir det en hel massa snack och väldigt lite verkstad här i den blekingska Happyvardagen. Nåväl, sån är jag. Jag trivs normalt sett väldigt bra med det jag har och kör lite finlir då och då för att piffa till det. Att dessutom resa bort lååångt och lääänge har sina fördelar. Även i detta avseende. Allt känns liksom nytt vid hemkomst….

När man befinner sig på bortaplan i nästan 5 veckor hinner man sakna sitt hem. Jag kom på mig själv med att nästa ha glömt bort exakta placeringar på vissa prylar. Så dyker man upp hemma samtidigt som blommorna kommer från sitt sommarpensionat och kanske (jag säger bara kanske) har man råkat få mer sig några prylar hem från sitt semesterresemål också. Det är då man får leta fram de undangömda inredningsskillsen och försöka bara få till det helt enkelt. Det fanns de som hade väldans roligt åt vissa av mina inköp i Florida, så där skrattretande roligt. Någon himlade mest med ögonen. Men hem kom de, mina pinnar. Och hela var både de och kruset de skulle stå i. Varsamt, mycket varsamt packade jag upp dem från det sirliga sidenpappret. Skruvade av korken och satte dem i kruset. Et Voíla! Hela huset doftar av magisk Coconut Rum från Tommy Bahamas. Förvisso krävdes det lite omorganisation och ibland, bara ibland får maken värsta nysattacken men det får det vara värt. Ett semesterminne utöver det vanliga…..

Söndagen har bjudit på sovmorgon och sol på altanen, vovvemys och lite trix med stryktvätten. På eftermiddagen kom finaste kompisTimo hit på fika och fixade till bildörren som strulade. Ett eftermiddagsdopp i havet med svärmor och sedan prepp av dagens wokmiddag. Efter maten blev våra lånevovvar hemhämtade (så tomt här nu…Tusen tack för lånet.) och det innebär alltid en smärre kris för Gabriel. ¨Han och jag traskade genom skogen, hämtade upp familjen Bovbjerg och tog mysigaste kvällsbadet för i år. Nu slappar vi i soffan och laddar för att hälsa på kompisMelvin i hans sommarstuga imorgon. Underbart efterlängtat. Hoppas på sol och härliga bad även imorgon. Håll tummarna! Kram Mia

8 thoughts on “Att orka tänka inredningstankar i sommarvärmen

 1. Tjaaa, jag är ju en av de där inredningsnördarna. Nu får jag väl lov att erkänna att jag nästan fått för mycket av det goda och har hellre kopplat av med en bok än ett inredningsmagasin. Vilket underbart väder ni kom hem till! Semester, och värmeböljan fortsätter liksom på hemmaplan.
  Kram
  Rebecca

  • Jadu och du är sannerligen en av de som jag inspireras av. Du har verkligen känslan för det där sötnos. Värmen är underbar och jag fortsätter leva mitt leasure liv – nästa sommar är ni på plats vännen. Längtar efter att se det färdiga resultatet. Kram Mia

 2. Jag tillhör den minimala skaran som inte är inredningsintresserad alls, tittar gärna på andras men inget jag tycker är kul att fixa med själv…. om jag någon gång försöker fixa så ser det bara tillgjort ut, jag har det liksom inte i mig 😉
  Kramar J

  • Åh hej, vad kul. Jag älskar också brasan – min självklara plats i hemmet. Dock inte direkt nu i värmen men…..Spännande med ny inredning. Kram och lycka till med flytten

 3. Ni verkar ha ett sådant fint hem!
  Jag har en lista på saker som jag gärna vill pyssla med och ändra om i hemmet. Men det får vänta… orkar inte, vill inte ta itu med det nu. Har verkligen kommer in i lat sommarlunk!

  • So have I darling. Och jag älskar det. Finns det tid finns det hopp som mormor brukar säga. Vi njuter sommar istället. Kram raring

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *