Att suga ut det gottaste…..

Att närma sig slutet är en märkligt tudelad känsla, samma återkommande känsla år efter år på våra långsemestrar. Det känns som om vi har varit här i en evighet, det vanliga livet känns så oändligt långt borta. Någonstans försöker vi intensivt hålla kvar vid hoppet om att de sista dagarna skall snigla sig fram. Och samtidigt, i en annan del av hjärnan, gror det ett litet uns av längtan efter allt det där där ”himma”. Det poppar upp minnesbilder, flashar en känsla av att vakna till fågelsången utanför det vidöppna fönstret, tassa upp och slå upp altandörrarna på vid gavel, njuta av min havsutsikt. Förnimmer doften av hemma, värmen i alla omfamningar av nära och kära och det harmoniska i vetskapen om att sommarlovet fortsätter en stund till. Plötsligt skall dessa två, från varandra ytterst avlägsna, känsloyttringar balanseras – att samla in lite till och konservera likväl som att inte kunna komma hem fort nog. Galet motsägelsefullt på något sätt mina vänner.

Varje år, samma sak. Känslan av att suga ut det gottaste för att kunna konservera inför det som komma skall vinner alltid. Det är just det vi har sysslat med de senaste dagarna och kommer att göra av återstoden as well. Helt planenligt gör vi de saker alla i familjen Happyvardag har verbaliserat som viktigt att hinna med och det är en salig röra av saker. När lördagen signalerade morgon och uppstigning drog rektorskan på sig löpardojjorna och luftade såväl lungor, som kropp och själ en 55 minuter lång löprunda. Jag utforskade lite nya marker åt bästisMaria som skall hit till våren och jag nästan flög fram (lätt överdrift, men trots stadiga 30 grader kändes det riktigt bra). Frulle och lite tvätttrix innan vi drog iväg för att köpa solkräm (igen. En halv förmögenhet läggs på det. Men skydd är bra. Skydd ska man inte glömma). Fick tips på  en ny beachaccess med toalett och dusch och vi for dit – Lowdermilk Park. Riktigt nice, men knappt en parkering då vi kom vid 11 och dessutom en ganska crowded beach. På plussidan stod dock helt klart det härliga sandrevet en bit ut, långgrunt och möjligheten att köpa lite käk och iskall dryck. Vi är  liksom inga kylväskematälskare i vår familj precis.

Så vi njöt en lördag i juli. Njöt av 98F i luften, sol och klarblå himmel samt 94F i vattnet. Badkarsvarmt inser ni nog. Mycket märklig känsla att förflytta sig från ett element, dvs luft, till nästa, dvs vatten, och förändringen är knappt märkbar. Vi guppade omkring länge och väl där i vattnet, satte också ut solstolarna ut på sandrevet och lät de små vågorna skölja över oss. Pratade om livet i allmänhet. Delade tankar, känslor och minnen från såväl semestern som det vanliga livet. Oceaner av tid tillsammans som familj, helt hänvisade till varandra, ger så värdefull insikt och perspektiv. Att höra en 8-åring och en 18-åring, var och en på sitt sätt efter mognad och erfarenhet, sätta ord på saker ger mig nästan pytteskinn. Våra fina grabbar, TB och Gabriel, skulle inte kunna vara mer stolt över er.

Framåt kvällningen, lagom till att skinnet stramade lite, for vi via PGA Superstore för att säga hejdå till vår man i butiken, dvs Dan. Uppenbart hade maken också bestämt sig för lite inköp till. Hehehe! Hem och badade poolen, slappade med ett glas vitt och lite tilltugg innan dusch och påklädning var ett faktum. Sista familjemästerskapet i golf stod på programmet och vi for till den ”nila slottbanan” enligt Gabriels önskemål. Den killen spelade mycket stabilt med många 2:or och två HIO. Härligt! Klockan 19.30 gick vi ut och trots värmen och fukten, inte en enda mygga gav sig på oss. Love this! Efter golfen for vi till  Five Guys för sista besöket och njöt av goa burgare. Hemma vid 21.50 och då påbörjades stora packningsäventyret. Oh holy Moly……, men vi är inte ovänner ännu. Just saying. Avslutade kvällen @poolside med varsin drink vid kl 23 hade vi fortfarande 90F. Det är en högst behaglig tillvaro vi för.

Idag skriver vi sista söndagen på vår longstay. Rektorskan vaknade i ottan och valde att bloggpromenera istället för en fysisk promenad. Frulle, lite tv-golf och plock med tvättade kläder och packning. Därefter packade vi för? Javisst, beachen förstås! Det blev Lowdermilk Park idag också. Samma upplägg, samma spot on the beach som igår. Massor av sol och bad, strandtennis, amerikansk fotboll, fika och sedan lite käk på caféet. Tänk att en grillad vurre kan smaka så oändligt gott! Hem for vi vid 14.30 då maken fick en liten solstingskänning. Poolande, tvätta av handdukar och så städ/undanplock. Lite viktiga telefonsamtal hem, ett glas vin och småprat i vår Lanai. Kvällen spenderades sedan på Tommy Bahamas med fantastiskt käk. Vilken underbar avslutning på en suverän semester med Allra Käresta Syster med familj.

Så när måndagskvällen smyger sig på, då äntrar vi flyget för att ta oss från Fort Myers, via Atlanta och Paris till Copenhagen och sedan tåget därifrån hem. En nätt liten utflykt på dryga 20 timmar, men jag gissar att home sweet home är värt det där. Resan har motsvarat alla våra förväntningar och vårt kollektivboende har fungerat alldeles utmärkt. Vi har haft en bra fördelning mellan det gemensamma och varje familj för sig, tycker jag i alla fall. Många goa stunder sparar jag som fina minnen att ta fram när man som mest behöver det och jag hoppas att de andra känner detsamma. Naples är fantastiskt och vi kommer självklart att återvända, när är dock mer osäkert. Förar året hade vi redan bokat nästa semester innan hemfärd, men till nästa år har vi lite andra parametrar att ta hänsyn till så….Jag känner mig dock helt lugn i det där.

Så älskade, kära Naples – tack för allt. Vi har njutit nästan oförskämt mycket. Min själ har funnit frid, min kropp likaså. Vi har laddat våra batterier och är supernöjda. Det är alltså inte med sorg i hjärtat vi reser hemåt, tvärtom. Pojkarna saknar sina polare, sin fotboll och sitt vanliga liv, maken sin golf och sina golfpolare. Vi säger Bye, Bye och på återseende så småningom. Tack alla ni som har följt med oss på denna longstay. Tack för härliga kommentarer – jag älskar när man ger sig till känna och skriver en rad eller två. Tack för pepp när Gabriel var sjuk och rektorskan var orolig. Och på återseende hoppas jag, då vi är åter hemma i vår blekingska skärgård, vår Happyvardag.

Puss och Kram Mia

7 thoughts on “Att suga ut det gottaste…..

 1. Borta bra men hemma bäst passar väldigt bra in här 😉
  Ni har ju en ganska lång resa framför er, men när ni väl kommer hem väntar den allra bästa sommaren som Sverige kan erbjuda, 27-30 grader.
  Ha det gott och tack för denna resan!! Kram J

 2. Härligt att läsa om er semester, blir riktigt sugen på att göra något sådant i framtiden. Ha en bra resa hem nu till ett fantastiskt sommarsverige! Kram

 3. Låter så fantastiskt! Älskar att läsa din härliga blogg, tur du fortsätter hemma!
  Ska bli spännande att höra om allt, har ju en liten plan att fira födelsedag där nästa år! Hjälp behöver vi säkert med planering!
  Ses snart, säker på att Axel & Elsa längtar efter er också! Kram kram

 4. Har varit ett riktigt nöje att frodas i alla Floridas lockelser. Tack för att du delat med dig, tipsat och lockat 🙂
  Ni kommer att komma hem till en härlig sommar.
  Kram kram

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *