Det här med glädje

Det är med stor fasa som jag ser (och hör) människor ta så mycket av livet för givet. Att det liksom är en självklarhet att livet ska vara snällt och fullt av roliga överraskningar (annars är det orättvist). Att det minsta man kan begära är att man ska ha det minst lika bra som alla andra och gärna mycket bättre (sett i det breda perspektivet, liksom lite all over the place). Att det ska vara lätt att leva. Att alla förändringar som sker per automatik ska vara till det bättre (smärtsamt nog är det sällan så, utan precis tvärtom).Jag tycker att det känns som om glädjen över allt man har istället för huvudbry över vad man saknar inte alls får det utrymme den i själva verket förtjänar. I de flesta lägen här i tillvaro har vi så enormt mycket att vara tacksamma över – tak över huvudet, mat för dagen, ett jobb att gå till, människor som älskar en, kläder att sätta på kroppen exempelvis.

Att se det stora i det lilla kräver en speciell approach till livet. Det kräver att vi inte tar något för givet. Det kräver att vi är villiga att leta efter alla de där små positiva tecknen. Det kräver att vi fokuserar på rätt saker. Livet kommer med både toppar och dalar och det är sannerligen i dalarna vi visar vårt sanna jag. Jag försöker hålla det i åminne då dagen känns extra lång eller tung eller möjligtvis orättvis. Jag försöker att verkligen glädjas över alla små mirakel i tillvaron och skaka av mig det som inte blir precis så som jag önskar. Jag försöker leva efter devisen: Gratitude is an Attitude! For sure! Därför är jag extra glad för den utmaning som figurerar på FB om att berätta om tre bra saker varje dag i sju dagar. Underbart härlig idé!

Fredagen innebar sovmorgon och sedan lite skoljobb. Solen sken inledningsvis från en blå himmel och det kändes nästan lite ljumt i vinden. Morgonpromenad med Milou och sedan frulle. Maken for till jobbet och TB likaså (spelkiosken), Gabriel och jag for till staden för att köpa skolavslutningskläder. Det var snabbt och lätt avklarat. Det är mamis pojk det…..På eftermiddagen for vi ut till syster yster och Gabriel tog premiärdoppet i deras pool med älskade moster. Så här glada var de minsann.

Nu är vi hemma och det är straxt dags att preppa fredagskäket. Ikväll slår vi till med hederlig fredagstacos och en mexbuffé de luxe. Det blir fajitaskyckling, tacoköttfärs och förstås korianderräkor med diverse olika grönsaker och valfritt skal. Dippar och varma nachos och lite poppers och Mozarella sticks  förstås. Mums! Tänk att idag är det bara fredag. Nice!

Kram Mia

3 thoughts on “Det här med glädje

 1. Underbart med poolbad och shopping.
  Härlig bild.
  Visst är det skönt att det bara är fredagkväll och ledigheten fortsätter 🙂
  Ha nu en riktigt fin helg vännen.
  Kram

 2. Tyvärr är det nog så att vi i många fall behöver ”drabbas” för att inse att vi har det bra. Jag kan märka på mig själv ibland att jag bara vill ha mer i stället för att njuta av det jag redan har… men en liten bränning på näsan och jag försöker verkligen leva efter att jag har det riktigt bra (oftast).
  T ex lärde jag mig när pappa dog hur mycket mamma och mina bröder betyder för mig, det hade jag bara tagit förgivet innan. Och jag känner fortfarande hur viktiga de är för mig! Måste bara tala om det för dom också 😉
  Kramar J, ha en härlig helg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *