Man ruuulllllaaarrrrr dom

Jepp, det gör man. Kycklingrouladerna alltså. Dom rullar man. Precis som Mannerström säger. Själv brukar jag rulla mina rumstempererade tunnskivade kycklingsfiléer efter att ha fyllt dem med lämpligt tillbehör och sedan skjutsa in dem i kylen igen. Detta för att låta fyllningen ”gojsa” ihop sig och rouladerna att tighta till sig. Vid själva tillredningen steker jag dem lätt i stekpannan, lägger dem i ugnsfast form och vispar ihop en kycklingsås av fonden som bildats i stekpannan. Till sist häller jag såsen över rouladerna och kör färdigt dem i ugnen. Mycket enkelt och snabbt tillrätt. Idag har jag fyllt mina roulader med salami och Cantadou 4 pepparsorter. Tillbehör idag blir ugnsrostad delikatesspotatis med morötter, sparris, broccoli, sockerärtor, rädisor och rödlök. Allt kan förberedas innan och bara köras färdigt i ugnen om man vill. Perfekt bjudrätt!

Fast idag har jag ingen bjudning. Inte mer än till maken min och våra söner varav den yngre aldrig i sitt liv skulle få för sig att äta kött eller kyckling – han håller sig till fisk som protein (och en och en annan fotbollskorv). Man skulle kunna förledas att tro att det skulle vara himla leasure i köket då man är gift med en kock, men se så är då rakt inte fallet här i Happyvardag. Nädå, le chef hävdar med bestämdhet att står man över mat hela dagarna så vill man inte befatta sig med det på hemmaplan. Det är så olika….själv jobbar jag med både skrivande och papper och en och annan arbetsledande uppgift även på hemmaplan. Kanske för att jag gillar det, vad vet jag….

Ikväll öppnar vi en Monte Vecchio till maten och njuter av att det är helg mitt i veckan. Har ni gökottat förresten? Gör man det nuförtiden? När jag var ung (obs tantvarning på den kommentaren) var det alltid värsta festen natten mot gökottan. Tälta och festa och leva friluftsliv och ni som känner mig förstår säkert på dirren att det där var då rakt inget för rektorskan. Nädå, jag tältar inte nu och gjorde heller inte i min ungdom. Det hände dock att jag festade, men gökottan innehöll alltid morgonträning med frulle och samvaro i vårt fotbollslag (egentligen gjorde ju alla helgdagar sådant. Smarta tränare vi hade.) Idag skulle jag dock kunnat gökotta ty jag slog upp mina ljusblå redan klockan 04.30. Dagen har allt sedan dess innehållit skoljobb, långfrulle, trädgårdsfix, tvätt och strykning, kompishäng för Gabriel med goa Lukas, skicka räkningar, golfbanehäng för maken och lite solstolsdito för rektorskan. Nu sitter jag med ett glas rött i min hand och inväntar att maten ska puttra klart i ugnen. Ikväll blir jag inte långrandig i soffan, det känner jag direkt men 3 dagars ledigt till bådar gott….

Kram Mia

 

4 thoughts on “Man ruuulllllaaarrrrr dom

  1. Jag vet inte om just det gökottandet med tältningen var ganska lokal… jag har inte träffat någon utanför Blekinge som har gjort det. Eller så umgås jag i ”fel” kretsar nuförtiden. Men i tonåren, då gökottade jag ordentligt, minns särskilt ett år (-86) då socialen gjorde en ”razzia” på Gökalv där vi höll till, så då gömde vi oss mellan drinkarna….
    Kram fining o ha en härlig helg
    (Tack för din fina kommentar inne hos mig <3)

    • Det var så lite så….Och ja, det kanske var vi Blekingbor som höll på sådär….Glad att sonen håller sig ifrån det där
      Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *