Ut och prova sina vingar

Solen strålar som aldrig förr och fåglarna kvittrar i kör. En svag liten bris smeker min kind. Trädgården prunkar av grönska och altanen är så enormt inbjudande. Sträcker ut min lekamen i solstolen, sippar på mitt limeisvatten och nynnar med R Kelly på radion: ”I believe I can fly. I believe I can touch the sky. Think about it every night and day, spread my wings and fly away….

Fredagen har anlänt och det efterlängtade tillståndet ”frisk” börjar närma sig. Idag har vi gjort ett litet gästspel i skolan Gabriel och jag och det var så mysigt. Gabriel välkomnades av sina klasskamrater med glada rop och kramar, så goa de är. För egen del kändes det som en enorm bonus att komma till jobbet och kunna avsluta en jobbevecka, utan att ha varit på jobbet. Hrm…märkligt!  Efter några timmar på plats for vi till Maxi för helghandling och sedan vidare hem. Fredagsfeeling är dock lite annorlunda idag, det kan jag inte annat än tillstå. Maken luftar nämligen sina vingar och har dragit med kompisLarsjohan till bästisJena i Skåneland. Herrhelg med golf, matlagning, öl och wirre samt en massa catch up står på programmet fredag till söndag. Söndag åker sedan maken och LarsJohan till nästa Skånelandsdestination för att spela ProAM i Nordea Masters (golf) samt på måndag kväll kolla MFF vs Gnaget. Galet jobbigt låter den väl, den där luftningen eller vad säger ni?

Själv är jag ytterst tacksam över att få vara kvar här på hemmaplan. Jag nöjer mig mer än gärna med att lufta vingarna bildligt här i solen på min altan. Och om ni undrar så är jag inte bitter jag inte. Även om jag tycker ofantligt mycket om bästisJena och saknar honom i vår Happyvardag. Jag låter med glädje maken lufta sina vingar och få bli sådär härligt påfylld av kompishäng, mat/dryck, golf och fotboll. Själv har jag ingen som helst längtan efter sådana utflykter – nä, snarare får jag stora skälvan och pytteskinn bara jag tänker på att lämna mitt hem utan att resten av familjen skulle vara med. Det innebär ju dock inte att jag kan förvägra andra att ha en annorlunda uppfattning. Och olikheter ger ju styrka. Har jag märkt genom åren – åtminstone har ju maken och jag snart levt tillsammans i 24 år så…..

TB hade lite magkrångel inatt men piggade på sig efter lunch och for därmed till Sölvesborg för match med a-laget. Gabriel och jag for till stan för lite flanerande och spelshopping till honom. Väl där inne sprang vi på Syster Yster och kusin Minna, varpå vi hängde med dem till Royal Thai för lite gott käk. Lite otippad fredagskväll, men ack så påfyllande och mysig. Nu har vi landat här på hemmaplan och längtar efter papi samt inväntar TB. Hoppas ni alla haft en skön fredag! Kram Mia

 

9 thoughts on “Ut och prova sina vingar

 1. Härligt att ni är på G igen och vad mysigt ni fick det på shoppingturen.
  Visst är det skönt att vi alla är olika och kan inspireras och inspirera varandra ,nära och kära, på webben och irl.
  Låter som maken din kommer att ha mycket att berätta när han är på hemmaplan igen.
  Det kommer bli en fin helg för oss alla.
  Kram

  • Så skönt att må bättre. Mysigt att åka till stan, vi gör nästan aldrig det. Nu blev det en härlig fredag mitt i majvärmen. Ja, maken han är ju sjuk tyvärr på bortaplan men men….Hoppas ni har det gott ni med. Kram Mia

 2. Jag är absolut för att man kan dela på sig och odla egna intressen, bara man hittar tillbaka och odlar gemensamma intressen också. Jag tycker inte att man behöver göra precis allt tillsammans, tycker t o m att det kan vara skönt om maken ger sig iväg nån gång och jag får vara ensam en stund 😉
  Ha en skön helg Kramar J

  • Då resonerar vi helt lika raring. Man måste ha sin egen del men också det gemensamma. Just nu tycker jag att ensamheten är rätt skön. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *