Säg är det konstigt att man längtar bort nångång?

Många gånger är det sådär härligt pirrigt, lite spännande att längta. Längta efter någon eller något, längta bort eller för att vara helt ärlig, i mitt fall även längta hem. Jag är en riktig hemmakatt. Jag trivs allra bäst när allt är som vanligt, när tillvaron flyter och jag har kontroll. Då mår jag nog nästan som allra bäst. Jag har ett klart utvecklat motstånd mot att resa iväg, varför små utflykter och weekends på bortaplan är något av rare moment i familjen Happyvardag. Vi åker på en riktig semester/år och jag har alltid ångest innan vi kommer iväg. I år har det varit värre än vanligt. Under normala omständigheter pratar vi och planerar för vår semester, men sedan olyckan med Lasse har jag inte alls velat befatta mig med tanken på att fara iväg i sommar. Så sedan några veckor tillbaka kör jag en egenkomponerad form av KBT för att liksom ta in det faktum att jag ska tillbringa nästan 5 veckor utomlands.

Idag mina vänner, idag är första dagen som jag kan tänka den tanken och frammana härliga minnesbilder av hur det brukar vara utan att bryta ihop, skaka av gråt och försöka reka en lämplig utväg. Idag tänker jag att det kanske kan bli riktigt bra, när jag bara kommer på plats. Detta kan mycket väl hänga samman med:

1. Alla förbannade fågelskrällen som bajsar ner såväl altan, fönster och husfasad som våra bilar. Mycket mer väluppfostrade fåglar i Florida. Just saying….

2. Den härliga solen som förgyllt vår tillvaro lördag och måndag, för att igår söndag vara puts väck och då fick man ta fram vinterstassen lagom till fotbollen igen. Gillar inte väderperspektiv. Gillar mer när det är varmt även om solen går i moln eller regnet står som spön i backen.

3. Flugor. Finns det något mer eniverande än flugor som surrar omkring, landar och viftar sådär läskigt med frambenen. Gud vet var de har landat innan….Bläh!

4. Vabmåndag. Ligger hemma med sjuk son (feber, krupphosta och snuva) och jag själv har liknande symptom. När livet snurrar på som vanligt på jobbet och man inte är där, blir åtminstone jag lite lätt stressad.

Nåväl, idag är semester one month away. Somliga i familjen längtar helt klart mer än andra. Idag har vi tittat på kort från Florida Gabriel och jag, lagt upp planer för vad vi ska göra, shoppa och käka. Jag vågar knappt säga det, men kanske längtar jag bort litegrand. I alla fall längtar jag kopiöst mycket efter den där känslan av att ha oceaner av tid för varandra, utan alla måsten. Att få leva lite mer efter önskemål och behov, istället för efter klockan, tider och just måsten. Det längtar jag efter.

Kram från sjukstugan

11 thoughts on “Säg är det konstigt att man längtar bort nångång?

 1. Vilken tur att vi alla är olika! Skulle aldrig ens överväga att lämna Sverige under fem veckor, ingen årstid och sannerligen inte på sommaren! Hoppas du hittar rätt känsla så du kan se fram emot er semester 🙂

  • Tänkte så också innan söta Ezter, men gillade det förra året. Jag fick verkligen sommarvärme och avkoppling – vilket jag behövde. Nu var det ju en toppensommar här, men det där vet man ju aldrig på förhand. Kram Mia

  • Sant Peter, men jag provade förra sommaren och gillade det. Har aldrig varit varken i A eller NO. Det blir Florida i år igen och besök av svåger med fru och barnens kusiner som annars bor i Atlanta. Kram

 2. Vad blir det i år när Gabriel shoppar loss tror? Minns Dinosaurien, storlek större och var det inte golfklubbor/bag som smög sig ner i bagaget?
  Kommer blir så bra så när killarna hoppar i poolen och du hinner varva ner med en bok eller två för att sedan ge dig in i Shoppingdjungeln.
  Gillar känslan av att åka bort dit man känner sig hemma samtidigt som man samlar på sig tillfällen att ta med sig hem och förlänga känslan av semester på hemmaplan.
  Krya nu på er vännen. Kram

  • Precis den känslan älskar jag också raring – så himla bra beskrivet av dig. Jag gissar på skor, fotbollsskor, kläder och Sky Landers i Gabriels shopping. Nya golfklubbor blir det också – han växer så det knakar. Redan passaerat 1.35….snart är jag omvuxen. Planerar ni för någon resa nu eller blir det huset vid havet i sommar? Kram Mia

 3. Du ser, du har ju fler bra anledningar där till att lämna Sverige för några veckor snart. Åker ni alltid till samma ställe i Florida eller varierar ni? Har ni åkt dit varje år i hur många år? Har ni någon anknytning dit eller ”bara” gillar det?
  Ursäkta att jag är så nyfiken, det blir bara så ibland…. Vi har själva tillbringat sju år (tror jag) på ett o samma hotell i Ayia Napa/Cypern med den enkla anledningen att vi gillar det. Men i år blir det annat, Barcelona i stället.

  Jag hade gärna åkt iväg på små weekend-resor, men med en man som jobbar lördagar är det svårt…

  Kram J

  • Vi har varit i Florida 9 gånger sedan 2000. Oftast rekar vi nytt ställe då vi är där, men det har hänt att vi har valt samma boende två gånger. Vi har besökt flera olika orter men gillar Naples allra bäst. Dit bär det av i år, men vi provar ett nytt hus på en gated Community.. Mycket handlar om bekvämlighet och närhet förstås och så känslan av att känna igen sig tycker jag. Vi har min svåger med fru och fyra barn i Atlanta och det är lagom för dem att hälsa på oss nere i Florida. Idag längtar jag minst lika mycket. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *