Matchat väder

Ibland blir planeringen så rysligt bra, inte bara i teorin utan också i praktiken. Somliga dagar är det som om man hade ett sjätte sinne för att planera aktiviteter som matchar tillvaro och väder exemplariskt, utan att ha knarkat olika vädersiter. Denna helg är ett ypperligt exempel på detta.

Lördagen bjöd på tidig uppstigning för att åka på ”Spel utan hets”- turnering med Gabriel och hans FKK P06. Dagen till ära var också mitt uppdrag att vikariera som tränare/ledare, så trots en begynnande förkylning och en något hängig dito Gabriel for vi till Kallinge. Dagen bjöd på idel sol, varma temperaturer och en ljuvlig fotboll. Underbara grabbar, härliga föräldrar och mycket välregisserat av hemmaklubben. Hem igen efter lunch och solstolen fick ett kortare besök. Sen passade vi på (och det skulle visa sig idag vara ett fantastiskt beslut)! Vi passade på att fixa i trädgården. Studsmattan pensionerades (livsfarligt sönder nämligen), mami klippte gräset, maken agerade myling på taket och TB körde med trimmern. Ursnyggt! Gabriel låg i soffan med feberkänning och hosta (Hej vabmåndag is comin up, kunde jag gissa redan då liksom!). På kvällen for vi till finaste kusin Ebba som fyllde 20 år. Time flies! Underbart grillkäk, iskallt vitt bubbelvin och så skjuts av bästechauffören TB. Påfyllnadskväll trots att min hals ömmade, feberkänning gav mig pytteskinn och jag ibland fick fälla ner solglajjorna för att ljuset tårade mina ögon.

Tuff natt i krupphosteträsket hos GB och hans ömma moder var minsann lite dissy. Vaknade okristligt tidigt och gav oss på fastande mage ut för att fylla lånesläpet med gamla stuprör, hängrännor och studsmatteunderrede. Regnet mötte oss halvvägs och gjorde oss så där lagom småkalla. Iväg till tippen for vi och väl hemma med nya frallor i bagaget kunde vi bara konstatera att det var ett mycket bra beslut. Sedan 10.30 har vi nämligen haft ihållande hällregn. Finaste svärmor kom med nybakade blåbärsmuffins och vi fikade tillsammans. Mums! Resten av dagen har inneburit soffhäng med värmd vetekudde, filt och Alvedon. Det är host, host, snörvel, atchjo prosit och så lite aj aj för såväl Gabriel som mig. Piskande regn mot rutan ger det där självklara mandatet att inte göra många knop alls. Känslan av att vi har lyckats göra rätt sak vid rätt tillfälle är ganska påtaglig just nu. Gillar verkligen inte vi är sjuka igen (vilket rysligt läsår vi har haft alltså), men försöker ändå tänka att det hade kunnat komma så mycket mer olägligt. Nu ska jag ge sonen medicin och en hemgjord milkshake samt mig själv en kopp varm choklad. Hoppas ni alla har haft en ljuvlig helg – tycker mig märka att många ställen har fått sol såväl lördag som söndag.

Kram Mia

 

4 thoughts on “Matchat väder

  1. Så härligt väder! Det hade vi också fredag och lördag. Idag har det varit ösregn och jag har feber, ont i huvud, mage, mår illa… Jag skulle varit på fotboll just nu. Yngstas lag har sin svåraste match idag. Men jag vågar inte åka dit, så som jag mår!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *