That´s Amore

Måndagen startade med en minnesstund hos oss och utan omsvep kan jag säga att det fanns nog många nervösa som stegade mot skolan denna dag. Vi samlades i skolan, för att sedan vandra bort till vår Filmsal för storsamling. Och storsamling blev det. Det var verkligen knökfullt till absolut sista ståplatsen. Gamla elever, nuvarande elever, personal, föräldrar, släkt och många vänner. Så många varma famnar, så mycket kärlek, så många tårar……

I mitt tal funderade jag först på att tala om sorg och saknad och jag insåg redan vid första bokstaven hur svårt det där skulle bli. Så, jag valde att prata om kärlek istället. Kärleken till Lasse, kärleken till livet och kärleken till återerövrandet av en Happyvardag. För hur mycket sorgen än belamrar oss, hur mycket saknaden än får oss att tappa fotfästet ibland och hur mycket minnena än upptar vår tankesfär så får det där aldrig glömma sitt ärende – det var ju för att Lasse var en så viktig person för oss alla och envar. När jag stod där och talade inför en välfylld sal, såg Lasse le emot oss på ett foto och kände hans närvaro så starkt. När jag blickade ut över alla dessa människor som kommit dit enkom för att hedra och ära en älskad människa, min storebror, då fylldes mitt sinne med frid, mitt hjärta med värme och hela jag med så mycket kärlek att jag tror minsann att min själ log ett litet leende.

Kärleken omsluter oss alla – kärleken till Lasse och kärleken mellan oss alla som är kvar här. Så mycket blommor, så många kärleksfulla hälsningar, så många minnen. Ingen hysterisk gråt, istället vackra tårar av sann saknad. Vi nickar i samförstånd över att vår Lasse, han finns i varje andetag, varje liten spik, i precis allt det Svettpärlan är och står för. Och vi är överens om att vi tillsammans ska kämpa hårt för att fortsätta förverkliga hans och vårt livsverk – att vi ska fortsätta leva och älska också för honom. Tills vi möts igen……

Denna tisdag börjar så sakta övergå i kväll och jag känner en trötthet ta över makten över min kropp. Vi ska försöka komma i säng i bra tid, men TB har samtidigt kvällsträning till 22.45 så…försök matcha det där på ett bra sätt. Hihihi….Gabriel är också ganska utmattad efter dessa första dagar. Imorgon har vi bestämt oss för att börja ta tag i lästräning, bokstavsarbete och hemmaekonomin för denna månad. Hoppas ni alla tar väl vara på er. Glöm inte bort hur värdefulla ni är för andra människor och säg hellre ”Jag älskar dig” 10 gånger för mycket än 1 enda gång för lite.

Love you folks! Puss och Kram Mia

 

10 thoughts on “That´s Amore

  1. Kärlek är ju ett väldigt bra tema att prata om, det gäller ju den som lämnat oss väldigt mycket. Även på begravningar blir det ju så att man pratar mycket kärlek och kärleksfulla minnen på fikat efter begravningsakten. Ett sätt att ”lite lättare” ta sig igenom en svår stund!
    Kramar till dig

    • Det kändes ju så. Tack för att du håller med mig. Behöver det mer än någonsin tror jag. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *