Han dog lycklig!

Och omgiven av goa kompisar, i sitt paradis på jorden nämligen i Thailand. Lugn, harmonisk och lyckligare än någonsin förr drog han iväg på semester och fick uppleva några himmelska dagar innan olyckan var framme. Min älskade storebror, med det varmaste av hjärtan ni kan tänka er. Omtänksam och som alltid satte familjen först, så till den grad att han lät tatuera in en bild av mina söner på sitt bröst. Förmodligen hade han ”the time of his life” den där kvällen igår, i alla fall av bilderna att döma och vetskapen om att han stod där på bardisken och sjöng Magnus Uggla innan han föll så illa att han bröt nacken. Man kan förstås välja att undra varför i hela världen han skulle upp där och fara, men jag väljer att tänka att han levde ut alla sina känslor. Att han föll med flaggan i topp. Att hans dagar var räknade.

Under bråkdelen av ett andetag ändrades allt. Lasse själv var omgiven av värme och kärlek och han dog på studs. Vi behöver aldrig fundera. För oss andra här hemma blev tillvaron plötsligen ingen rofylld plats längre. Han fattas oss. Redan! Det är sorg och saknad lite all over the Place. Vi samlas, håller om varandra, tänder ljus, gråter, minns och kramas. Helt ärligt känns livet inte särskilt rättvist idag. Jag väljer att sluta där och återkommer när skrivbehovet tar överhand.Ta väl vara på er alla därute…..Det sista jag sa till Lasse i telefonen häromdagen var att vi älskar honom. Glöm inte göra det till dem som står er nära.

Kram Mia

94 thoughts on “Han dog lycklig!

 1. Wow Mia vilken förebild din bror är! Han levde livet till fullo och jag är så imponerad. Blir nästan lite arg på mig själv, eftersom jag är lite för försiktig. Med mitt nya jobb då har jag dock insett mer än väl att livet är NU och HÄR så LEV. Precis vad din bror gjorde!
  Att sörja betyder att man också tar sig igenom ett stort arkiv med minnen. Ni har ett fantastiskt arkiv! Ingen kan någonsin ta det i från dig!

  Skickar en jättekram från USA och ikväll ska jag ta ett gott glas vin och hedra din bror.

  Marie

 2. Ja, vår kära Lasse! Han sitter på min näthinna och vart jag än vänder mig idag så ser jag honom för mitt inre! Gud, vilket tomrum han lämnar! Allt är helt ofattbart!
  Mia, jag tror precis som du skriver! Han dog lycklig! Han dog i sitt paradis!

  Stora varma kramar till dig och familjen

  • Det är ju så det är Irre. Var vi än kommer att vända oss på jobbet, så kommer känslan av Lasse att finnas kvar. Det där känns lite tryggt också och precis så han skulle velat ha det. Han ville känna att han var med och att han fick bekräftelse. Kram finaste du

 3. Men herregud Mia! Ska det aldrig ta slut allt elände??? Jag vet inte vad jag ska säga, tappar alla ord! Kändes som jag läste en repris, från en annan blogg, när en annan älskad storebror dog just i Thailand, för ett, kanske två år sen!
  Du får en stor kram ikväll! Tänker på dig!

 4. Chockartat verkligen. Tankarna om ”vad händer nu” hoppar fram. Liksom: aldrig träffa honom igen, skratta med honom, skoja och prata allvar blir det inget mer med…tårarna trillar och dottern o jag kramar om varandra. Men så tyckte vi det blev så otroligt sorgligt av att tänka hur det blir utan Lasse att vi väljer istället att tänka hur mycket intryck han gett oss trots de få åren vi känt honom, det kan ju ingen ta ifrån oss. Hans värme, generositet, humorn, viljan att alltid hjälpa till och som dottern sa ”men…han som är så snäll…” Vi kommer verkligen sakna denna fina människa ♡ Och av hela mitt hjärta skickar jag styrka och kramar till dig Mia med familj och övriga i din närhet.

  • Det är bra Anette. Det tjänar inget till att tänka om och varför eller förbanna läget. Vi ska minnas, prata och försöka vara glada. Kram Mia

 5. Goa Goa Lasse, du var min fritidsledare för en massa år sedan, väldigt omtyckt av mig och alla andra❤️ Du för alltid kommer att finnas kvar i minnet som en av de snällaste och bästa ledare ett barn kan ha . Den största kramen från mig , tänker på er alla❤️

 6. Goa Goa Lasse, du var min fritidsledare för en massa år sedan, väldigt omtyckt av mig och alla andra❤️ Du för alltid kommer att finnas kvar i minnet som en av de snällaste och bästa ledare ett barn kan ha . Den största kramen från mig , tänker på er alla❤️

 7. Goa Goa Lasse, du var min fritidsledare för en massa år sedan, väldigt omtyckt av mig och alla andra❤️ Du för alltid kommer att finnas kvar i minnet som en av de snällaste och bästa ledare ett barn kan ha . Den största kramen från mig , tänker på er alla❤️

 8. Sänder en stor stärkande kram till er alla i familjen & hans vänner. Tårarna trillar ner på kinden när man läser denna text som säger så mycket. Har svårt att ta in att det har hänt. Försöker tänka på alla de stunder som vi pratat, skrattat & möts under de nästan 10 år som gått sedan första gången. De gör mig glad i hjärtat. Att fått möjlighet att möta en så genomsnäll människa som Lasse.

  • Det är så vi måste minnas det Malin, absolut. Det tjänar inget till att tänka om och varför. Ta väl vara på er. Kram Mia

 9. Fina, underbara Mia! Jag hittar inga ord, inga kloka ord som tröst. Tårarna rinner nerför mina kinder, helt ofattbart. Mina tankar går till dig och familjen. All kärlek och ta hand om varandra.
  Kram
  Rebecca

  • Det är fruktansvärt, Rebecca. Förlamande, ofattbart, hemskt men ändå tjänar det ju inget till att tänka om och varför – nu får vi göra det bästa möjliga. Inte minst för vår gamla mor och far. Kram Mia

 10. Kära Mia! Det är med tårar i ögonen jag läser! Sånt här borde inte hända! Tänker på er i familjen och alla elever/personal som stod honom nära! Många kramar ❤️

 11. Åh Mia! Så fint skrivet om er bror. Vi kommer sakna honom så mycket. I allt det ledsna finns ändå som du säger en liten liten tröst i att han var i sitt paradis. Vi brukade prata om Thailand och om och när han skulle åka igen. För mina barn var han en snäll och ärlig vuxen. Aldrig konstlad. Därför att han var genuint intresserad och engagerad. Det är så vi minns honom och kan bara ana hur svår er saknad blir. Här hemma finns en byssa av trä som han gjort till lillan. Inte för att han måste, utan för att han ville. Han kommer fattas oss!! Vi tänker på er och önskar att några ord kunde lindra men det är svårt. Vi skickar alla våra tankar och fina minnen till er. Kramar i mängd!!

  • ^Åh Susanne, det var ju precis så han var och där för så älskad och uppskattad av många. För att han vill. Den snällaste jag vet. Kram Mia

 12. Mia, jag känner så för er alla. Jag har fortfarande svårt att förstå det som hänt. Fortsätt kramas, gråt, skratta och minnas. Prata, prata med varandra. Håll alla minnena vid liv. Det är vägen framåt. En extra kram till er kära fina mamma som jag speciellt tänker på. Kärlek i massor till er…. Lillevi

 13. Älskade älskade vän, känner din sorg långt ner i roten av mitt hjärta.
  Känslan av saknad, tomhet och ledsamhet finns hos er som en tung slöja i denna tid.
  Att du ändå väljer att tänka och skriva som du gör är beundransvärt och otroligt vackert.
  Er Lasse verkar vara samma fina person och förebild vår Lasse var, kanske är det så att våra änglar där uppe behöver våra bröder, våra förebilder och idoler, jag vet inte..
  Stora och varma kramar till dig och de dina

  • Ja du Ewa, tror kanske både våra Lasse sitter där och fikar ihop nu. Det är ju ingen ide att tänka om och varför – nu blev det så här. Men gråter, sörjer och saknar – det gör jag. Kram Mia

 14. Har inga ord egentligen men måste bara ge dig en kram. Gör så ont att läsa! Så skönt att du kan bära med dig att du sa att du älskar honom. Skrev en hälsning till dig på Nadjas blogg också. Kram och värme

 15. Man är aldrig beredd, det är inte så att ”det passar bra just nu”, det är aldrig rättvist….så är det oftast med både liv och död.
  Fira er brors liv, och krama varandra, tänker på dig!Kram Marie

 16. Åh Mia! Vad fint skrivet! Tårarna trillar.. Så tragiskt men du tänker helt rätt & du är otroligt stark som kan tänka så! Agnes första kommentar när jag berättade var ” Men vem ska nu bära alla tunga saker?? Han som var så stark!”

 17. Åh Mia! Vad fint skrivet! Tårarna trillar.. Så tragiskt men du tänker helt rätt & du är otroligt stark som kan tänka så! Agnes första kommentar när jag berättade var ” Men vem ska nu bära alla tunga saker?? Han som var så stark!” Han är saknad Mia! Av både barn och föräldrar på Svettpärlan. Många kramar till er från Linda, Stefan, Melker & Agnes

 18. Är sååååååå ledsen för din skull. Min storasyster dog hastigt för några år sedan. Vet vilken oerhörd saknad det blir, chock, sorg, ja alla känslor som väller fram.
  Du har skrivit ett så fint inlägg att jag rörs till tårar. All min kärlek till dig, fina Mia. Tänker på dig! <3 <3 <3
  Kram Kim

 19. Fy så grymt!! Jobbade ihop med Lasse för många år sedan. En underbar människa som jag lärde mig mycket av

 20. Det är mycket ödmjukt och vackert som du berättar Mia. Tack för att jag fick läsa om kärlek till livet och om just döden som för oss som stannar kvar här fylls av saknad och sorg efter den som har gått vidare.

 21. Våra tankar går till hela Hasselbergsfamiljen! Erik och jag pratade bara härom dagen om tiden då vi träffades mycket. Vi skrattade åt smeknamnen som Lasse gav oss. ”Kråkan Tallegren” och ”Jönis Jönsson”. De namnen dyker titt som tätt upp fortfarande när vi träffas i familjen. Jag kan inte ens föreställa mig hur stort tomrum han lämnar efter sig hos er! Många kramar och ta hand om varandra! Vill passa på att sända en hälsning till Helena, Daniel , Mats och Lisbritt. Kram från Jenny Althini (Jönis)

 22. Ofattbart att detta bara händer. Våra tankar till alla er som står kvar och ska fortsätta utan denna klippa. Många kramar från Bodil och Danne

 23. Ofattbart att detta bara händer. Våra tankar till alla er som står kvar och ska fortsätta när det fattas en pusselbit. Många kramar från Bodil och Danne

 24. Låt smärta, sorg och förtvivlan få flöda fram, gråt hejdlöst, skrik om det känns rätt, sucka i rörelsen så smärtan inte fastnar på insidan. Låt det få ta den tid det behöver, låt det få göra så ont som det verkligen gör.
  Kärlek & omtanke till dig, Mia och din familj.
  Tröstfyllda kramar <3
  Petra

 25. Vi satt igår em, strax efter beskedet, chockade, ledsna och samlade ihop oss, familjen och en medarbetare från Svettpärlan. Det var en ljusets dag, strålande, gnistrande vinterdag. Vi pratade om Lasse och det avslutades med att vi förde samman våra glas och skålade för honom. Kändes bra och när jag fick reda på omständigheterna så kändes det helt rätt! Jag är säker på att han blivit glad och stolt över gesten. Kram till er alla. Vi är med er❤️

  • Tack fina Kus. Jag är säker att han ar med er där i stunden. Det är så vi bäst ska minnas honom. Ta väl vara på er. Kram Mia

 26. Sista gången jag såg Lasse var när han slipade min båt i slöjden.Och Jesper sa kan vi inte ha några högtalare med musik.Då tog Lasse och satte på musik och sa: Jag är aldrig utan musik. Kram

 27. Skickar många kramar och tankar till er! Minns Lasse med värme, alla roliga saker vi i vårt arbetslag hittade på för barnen ( han fick bl.a. vara Loket, dansa hiphop, gå modevisning) samt hans fantastiska matlagning. Tänk alla barn som fick hembakat bröd tack vare honom. Kram Malin

 28. Kära Mia, jag är så ledsen för det som hänt och tänker mycket på vad Lasse betytt för alla våra barn Madeleine, Alexander, Daniel och Adam och förstås för både mig och Anders också under de senaste 17 åren. Jag tänker på när han tex hämtade Daniel på dagiset bredvid skolan för att Madeleine, Alexander och Daniel skulle få vara tillsammans när vi kom och hämtade på kvällen. Vi pratar om hur snäll han alltid var och verkligen brydde sig om alla. Vi saknar honom så och det kommer fattas någon på skolan men vi hoppas också och tror att han dog lycklig i sitt paradis. Kramar till dig och alla Hasselbergs familjerna. Änglar finns!

 29. Så vackrast skrivet Mia. Vi fick höra den hemska nyheten igår, och vi grät en stund tillsammans, David och Ida och jag. David saknar sin träslöjdslärare…

 30. Skickar stora o många kramar till dig o din familj o beklagar sorgen, så oerhört sorgligt att en olycka kan sluta på ett sådant tragiskt sätt. Tänker på er. Tina

 31. Helt ofattbart. Vi minns Lasse från Svettpärletiden som den lille mannen med det stora hjärtat, som alltid månade otroligt mycket om ungarna. Det är en stor förlust för många, och vi vill skicka vårt varmaste deltagande i denna svåra stund. /Lotta & Kim

  • Tack Lotta och Kim. Han var verkligen one of a kind vår Lasse och det här är tufft. Men vi försöker minnas allt ljust och vackert och tänka att han inte led. Kram Mia

 32. Mia.
  Jag känner inte dig och kände inte heller din bror.
  Är en av dina bloggläsare, tycker om ditt vardagsspråk.
  Beklagar djupt din brors död.
  Tycker att ditt inlägg är så starkt.
  Du berättar om kärleken till din bror och låter oss samtidigt få veta vad som hände. Spekulationer behövs inte.
  Han led inte, det gör ni nu.
  Önskar att alla goda minnen ger er kraft.

  / Bodil

  • Hej Bodil!
   Tack för att du tar dig tid att skriva till mig – det betyder oändligt mycket. För mig är det viktigt med ärlighet – därför skriver jag bara sådant jag står för med mitt namn och bild. Vi bor ju i en liten stad och jag vet att många här läser min blogg – det är skönt och tryggt just nu. Kram Mia

 33. Så fruktansvärt Mia och så orättvist! 🙁 I stunder när man mister någon nära är det lätt att man bara tänker på döden och dödsögonblicket. En kollega till mig dog av hjärnblödning i sitt badkar 31 år gammal för några år sedan. Jag grät varje dag i månader och jag kunde bara tänka på det hemska ögonblicket när några kollegor hittade honom död i badkaret. Sedan började jag minnas alla underbara stunder vi har haft ihop, han fick mig att skratta VARJE dag. Då började det jobbiga att lätta, jag mindes de fina stunderna och var tacksam att jag fick uppleva dem. Jag beklagar er stora sorg Mia!
  Massor med kramar
  Maja

  • Tack fina Maja. Det är ofattbart och ogreppbart förstås men ändå det faktum vi har att deala med. Vi ska klara detta med. Kram Mia

 34. Här sitter jag med tårarna rullande ner för kinderna… vad fruktansvärt! Ofattbart. Orättvist. Jag sänder tröstande tankar till dig och din fina familj.

  STOR KRAM/
  Fina Frun

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *