Tung vecka

Jag visste redan från start att det skulle kunna bli en ganska tungrodd vecka och det mina vänner, det var innan x antal olika elevärenden också ”ramlade ner på mitt bord”. Nu får ni inte tro att det har varit en massa allvarliga saker, ty jag kommer alltid in i bilden ganska snabbt, men väl saker som ska redas ut, samtal som ska hållas, uppföljning som ska göras och dokumentation som ska fixas. Arbetsuppgifter som mycket tydligt uttalat är mina och som är en sann utmaning att ta tag i, men ihop med den privata sfären och ett förbaskat snöoväder i dagarna många så blev det liiite väl mycket att deala med

I måndags gjorde Tor sitt kunskapsprov till körkortet och klarade det med mycket god marginal. Dock var mami så nervös å hans vägnar att hela dagen försvann i detta töcken. Onsdagen bjöd på en tandläkarutmaning med liten Gabriel och det gick ju också riktigt bra till slut, men en liten pärs för mami ändå. Och så idag var det dags för TB att köra upp. Vi kan ha varit lika nervösa, ty vädrets makter var ju garanterat inte med oss idag. Snö, blåst och hemska vägar. Tyvärr klarade han inte denna utmaning enligt Uppkörningshandledaren och ni kan ju bara gissa vilken frustration som sköljde över honom. Trots att många kuggar någon gång antingen på teori eller kördelen så är det en klen tröst när man själv gör det. Man kan lätt säga att han hade en tung förmiddag/lunch och tidig eftermiddag. Nu har den värsta ilskan lagt sig och besvikelsen verkar hanterbar – körfältsbyte och säkerhetsmarginaler är förmodligen inte det enklaste under dagens omständigheter.  En jobbig motgång men som vi brukar säga, i varje situation här i livet har man möjlighet att lära sig något. Några veckors tränande till och en förhoppning om bättre väglag, så gör vi ett nytt försök.

Usch vad jobbigt det är när ens barn ska igenom de här livets olika besvikelser och svåra passager. Man gör dem naturligtvis ingen tjänst genom att plana vägen, men gosh vad jag hade önskat att jag hade kunnat göra precis det idag. Vara en smärtmagnet och kunna ta bort det som är tung, jobbigt och gör ont. Men fina kompisar har skickat sina tankar till honom och jag hoppas att när han distanserar så får han nytt mod, ny kraft. Min fine onge…

Finaste svärmor bakade ljuvliga Blåbärsmuffinsar till oss och i här hemma preppas det nu för fredagskäk. Idag blir det hemgrillade Baby Back ribs, nypillede reijer, surdegsbaguette, en het Gulaschsoppa och så ost och kex. Förmodligen får vi avnjuta en iskall Heiniken också som plåster på såret. I helgen är det fotboll för hela slanten och så matteplugg, städning och lite jobbtrix. Happy Helg folket! Kram Mia

 

 

16 thoughts on “Tung vecka

 1. Ja, sjutton också. Men det kan inte vara lätt att klara en sådan test i det väglaget som bjöds idag.
  Hälsa med storkramen från ”gamla” fröken <3

  3-velig helg önskas er

  Kramelikram

  Irene

 2. Vet inte om mitt inlägg kom rätt eller suddades ut.

  Jag ville egentligen bara skicka en stor kram till Tor!
  Hälsa från ”gamla” fröken Irene.

  Kram kram

  Irene

 3. Man måste ha motgång. För och uppskatta medgången sen. Nästa gång fixar han det.
  Ha en skön helg. Feber o elände här snöörvel med inte skoj alls.

  • Åh, stackars dig Krille. Mycket glass och en kopp te med strösocker och en rejäl stänkare brunsprit i brukar göra susen. Och visst är det så med motgångar. Jag tror dessutom att det kan vara bra för att inte bli övermodig eller kaxig – han har egentligen haft en väldigt lindrig resa igenom sin körkortstagning. Men det är inte läge att säga idag…idag stryker mami bara medhårs, duttar och gullar lite. Krya på dig….Kram

  • Hoppas det med….men sådana besvikelser, sådana veckor är ju de som bådar för de goda så inte får man var för deppig. Kram vännen

 4. Vet att det är en klen tröst men de flesta kuggas faktiskt den första gången. Är helt övertygad att han kommer fixa det nästa gång o förhoppningsvis med bättre väglag. Hoppas ni trots allt haft en skön o mysig helg o får en bättre vecka som kommer. Kramisar Tina

  • Det är ju så raring. Statistiknörden i honom kom fram och han blev lite mer tillfreds då han förstod det där – i Uppsala klarar exempelvis bara 41% sig vid första uppkörningen. Tycker han tacklar det bättre än jag hade trott. Håller tummarna för nästa gång. Ha en fin vecka. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *