Lönlöst

Ja alltså, det är inte Svettpärlans ekonomiska chef som undlåtit att utföra sitt arbete tack och lov. Nä då, lönen har inkommit på våra konton och vips har en hel del också flugit iväg med räkningar och sparande och annat skoj i dagens hemmaekonomi. Inte heller det känns totalt lönlöst. Det lönlösa handlar förstås om vädret, vad annars liksom. Ända fram tills dess att helgen stod för dörren lyckades jag hålla modet uppe, sollängtan stången och hoppet om en mycket snöfattig vinter levde. Det där är lönlöst nu. Jag har kapitulerat. Helgen har bjudit på råkyla, blåst och idag heldagssnöande. Och nu pratar vi inte alls något lite småfnykande här inte…nänä, imorgon kan det vara skäl för maken att plocka fram sin älskade snöslunga de luxe. Det är alltså lönlöst att kämpa emot nu, vintern är här. PUNKT! Jag har plockat fram såväl mina ”leka-i-snö-stövlar” som mina ”långhåriga-vackra-men-högst-känsliga-svarta-ludna-kompisar”. Det är det yttersta av tecken. Vintern är verkligen här. Och om den blir snöfattig eller ej från och med nu spelar absolut mindre roll.

Söndagen startade med sovmorgon och när jag tassade upp hade maken redan varit uppe och eldat i brasan en stund. Det är kärlek det…..En stund i läsfåtöljen och sedan blev det hemmaekonomi för hela slanten. Förmiddagsfika med finaste svärmor och sedan vovvepromenad, bära in ved och dammsuga. Maken och TB for på övningskörning i vinterlandskap, jag och Gabriel övade bokstäver, ljud och ord. Fotbollsträning för GB och mami passade på att handla och sedan traska sina modiga 6km i blåsigt snöfall. Nu är hela familjen nyduschad, i ugnen puttrar en cognacsdoftande fiskgratäng och på bordet står nypillede reijer, citron och en god Skagenröra. Det verkar som om vi kan bli mätta även idag.

Kram Mia

 

8 thoughts on “Lönlöst

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *