Jämt skägg

Är ni också sådana som tenderar att bli så som tillvaron bjuder upp till dans till? Att om det är lugnt och fridfullt, väldigt lite inplanerat, då kör ni myskostymsracet och bara är likväl som om det är mycket på agendan då bara ökar ni tempot och hinner lite till? Tja, lite sådär är jag i alla fall. Något av att bara ha två lägen – on/off. Lätt och förutsägbart! Just på förekommen anledning blev det jämt skägg här i Happyvardag idag lördag. Vaknade pigg och utvilad (det bådade med andra ord gott), lite frukost vid tv:n och sedan började Taxi3-uppdragen hagla tätt. Gabriel hade handbollspremiär kl. 10 i Östersjöhallen (och han älskade det. Nu ska han bli handbollsproffs. Också! Tillsammans med fotbollsproffs, polis, golfproffs, cyklist och arkeolog. Bara så att ni vet…) och TB fotbollssamling kl. 11 på Rosenholm (för er som inte bor här ”himma” kan jag meddela att det är en bit emellan dessa platser och vi bor på en tredje plats. Tänk triangel). In och lämna GB, hem och hämta TB, lämna TB, in och hämta GB och sedan hem. Puh! Dusch och lunch, städa huset och torka golv medan maken hämtade TB och utförde lite körhandledning. Vid deras hemkomst passade rektorskan sedan på att ge sig ut på den långa power walken ( milen idag, men Milou fick bara hänga med på de första 3km. Han behöver verkligen ta det lugnt eftersom han är stel och har ont i nacken). Dusch, lite tvätt och så undanplock. Puh!

On/off var det ja. Lite prepp av kvällens middag är gjord – fyllda kycklingrullader, en krämig potatisgratäng och en mustig kycklingsås tillsammans med en fräsch sallad. Jag behöver inte säga att det luktar mumma här i huset va? Maken har haft eldvakten idag, så nu kan vi nog stoltsera med en 28 grader inomhus snart. Utanför fönstret viner vinden och snön fnyker i luften – oväder är utlovat och hänger nog minsann i luften. Om ni undrar befinner jag min nu och många timmar framöver i off-läge. Myskostym på, ett glas vin i handen, liggandes på fällen vid brasan. Känner mig såååå värd det! Kram och god lördag på er vänner

10 thoughts on “Jämt skägg

  1. Ja, lite så där är det nog! Jag har lätt för att ta det lugnt och slappa! Igår var vi bortbjudna, det blev alldeles för mycket vin, så jag är mör idag!

  2. Känner igen det så väl, men jag gillar både on och off-dagarna. Bra att man har lite av varje, tror jag.
    Undrar vad man ska hitta på när taxi-dagarna är över…
    Ha en skön söndagkväll

    • Det undrar jag också – och det där kan ligga ganska nära i tiden för mig. Gillar också den där variationen. Kram Mia

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *